Νήσος Μπορακάι, Φιλιππίνες

Συμβουλές και οδηγός επιβίωσης για το Boracay

Το νησί Boracay στις Φιλιππίνες διαθέτει μια από τις μακρύτερες, καθαρότερες, παραλίες λευκής άμμου στη Νοτιοανατολική Ασία, καθιστώντας την πιο δημοφιλή στάση στο αρχιπέλαγος. Δυστυχώς, το Boracay δεν είναι πολύ μυστικό - θα πρέπει να μοιραστείτε!

Τα πλήθη και οι τιμές μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο του Boracay. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας στον παράδεισο.

Που να μείνω

Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από καταλύματα σε Boracay, που κυμαίνονται από πολυτελή boutique θέρετρα μέχρι οικονομικούς ξενώνες. όλα είναι γενικά ακριβότερα από ό, τι οι υπόλοιπες Φιλιππίνες. Η μικρή χούφτα των θέσεων προϋπολογισμού που βρέθηκαν κατά μήκος της White Beach γεμίζουν γρήγορα? κράτηση εκ των προτέρων!

Η διαμονή στη Λευκή παραλία τείνει να είναι φθηνότερη στο νότο γύρω από το σταθμό 3 και γενικά γίνεται πιο ακριβή καθώς μετακινείτε προς Βορρά προς το σταθμό 1.

Συμβουλή: Εκπληκτικά, δεν είναι όλα τα θέρετρα στο Boracay διατηρούν 24 ώρες νερό και ηλεκτρικό ρεύμα - ρωτήστε πριν κλείσετε.

Φαγητό και ποτό

Καθώς περπατάτε το αμμώδες μονοπάτι κατά μήκος της White Beach μεταξύ του Σταθμού 2 και του Σταθμού 3, θα συναντήσετε πλήθος μπουφέ θαλασσινών - μερικές είναι μεγάλες επιχειρήσεις με δείπνο δείπνου. Ενώ οι περισσότεροι είναι δίκαιοι, μην περιμένετε ποιοτικό φαγητό! Παρά τη ρομαντική ιδέα του φαγητού στην παραλία, τα θαλασσινά είναι σπάνια φρέσκα.

Φτάστε νωρίς όταν οι μπουφέδες αρχικά έχουν ρυθμιστεί για το βράδυ. Δείξτε αρχικά μικρές μερίδες. θα σας ζητηθεί να πληρώσετε για σπατάλη τροφίμων.

Το μονοπάτι της παραλίας συνοδεύεται κυριολεκτικά με εστιατόρια για όλους τους προϋπολογισμούς. Θα βρείτε πολλές άλλες επιλογές γύρω από το υπαίθριο D'Mall στο σταθμό 2, μαζί με μερικά γνωστά αγαπημένα φαγητά.

Το φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικά χαμηλής ποιότητας και αρκετά ακριβά στο Boracay. μια μικρή έρευνα αξίζει την προσπάθεια.

Η νυχτερινή ζωή στο Boracay τείνει να επικεντρώνεται σε παραλιακά μπαρ και μεγάλα κλαμπ γύρω από το σταθμό 2. Ακόμη και μετά από τακτικές μπάρες που κλείνουν σχετικά νωρίς, θα υπάρχει πάντα ένα μετά το παρκέ ή δύο με το χτύπημα ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι τις 4 π.μ.

Διαχείριση χρημάτων στο Boracay

Υπάρχει μια μικρή χούφτα ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα στο D'Mall στο κέντρο της White Beach γύρω από το σταθμό 2. Θα βρείτε ένα ή δύο ακόμα κρυμμένα σε κιόσκια κατά μήκος της κύριας παραλιακής διαδρομής. Οι μηχανές κάποιες φορές τρέχουν από μετρητά, και μεγάλες ουρές μπορεί να σχηματιστεί κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου - μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρει τα χρήματα!

Οι οδηγοί και οι πωλητές ενδέχεται να αποφύγουν να εξαργυρώσουν μεγάλες ονομαστικές αξίες, όπως τραπεζογραμμάτια 500-πέσο και 1000-πέσο. Προσπαθήστε να κρατήσετε μερικές μικρότερες αλλαγές σπάζοντας μεγάλα τραπεζογραμμάτια σε πολυάσχολα μπαρ και εστιατόρια.

Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα σε μεγαλύτερα θέρετρα και σε καταστήματα με καταδύσεις, ωστόσο, μια επιτροπή θα είναι σχεδόν πάντα να αντιμετωπιστεί.

Δραστηριότητες κρατήσεων

Μια ορδή των περιπλανώμενων περιπολίες προς τα πάνω και προς τα κάτω της Λευκής Παραλίας ελπίζοντας να σας κλείσει για θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και κάθε άλλη δραστηριότητα στην παραλία που μπορείτε να φανταστείτε.

Ενώ οι τουρίστες βρίσκονται σε συνεχή πίεση στις πωλήσεις, ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε για οποιαδήποτε δραστηριότητα, ακόμα περισσότερο αν συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε να κάνετε kiteboarding ή windsurfing, κατευθυνθείτε προς την θυελλώδη παραλία Bulabog στην άλλη πλευρά του νησιού. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσα από 15 λεπτά με τα πόδια ακριβώς από τη διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο απέναντι από το D'Mall.

Γύρω από το Μπορακάι

Μπορείτε να περπατήσετε από το ένα άκρο της Λευκής Παραλίας στο άλλο, είτε στη μαλακή άμμο για να αποφύγετε κάποια πίεση πωλήσεων ή τρέχοντας το γάντι του touts στην παράλληλη διαδρομή της παραλίας. Μπορείτε επίσης να σημάνετε ένα από τα πολλά τρίκυκλα μοτοσικλετών που διανύουν τον κεντρικό δρόμο από βορρά προς νότο. Οι τιμές είναι κάπως σταθερές, ανάλογα με την διανυόμενη απόσταση.

Τα σκούτερ είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, αλλά σε αντίθεση με άλλα νησιά στις Φιλιππίνες, οι τιμές ενοικίασης στο Boracay είναι σχετικά ακριβές.

Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα σκούτερ, πρώτα να διαβάσετε σχετικά με την ενοικίαση μοτοσικλετών στη Νοτιοανατολική Ασία για να είστε ασφαλείς και να αποφύγετε κάποιες κοινές απάτες.

Πώς να φτάσετε στο Μπορακάι

Ενώ το αεροδρόμιο Caticlan (MPH) είναι το πλησιέστερο προς το Boracay και εξυπηρετείται από την Cebu Pacific Air και τις Philippine Airlines, μόνο μικρά αεροπλάνα μπορούν να προσγειωθούν εκεί. Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες έχουν αυστηρές αποσκευές για τις αποσκευές και τις τσάντες μεταφοράς. Αν δεν αφήσετε πίσω το μεγαλύτερο μέρος των αποσκευών σας, πιθανότατα θα είστε υπέρβαροι. η πληρωμή πρόσθετων αποσκευών δεν αποτελεί επιλογή. Οι πτήσεις προς το Boracay μέσω του αεροδρομίου Caticlan είναι πασίγνωστες για χαμένες ή καθυστερημένες αποσκευές, καθώς οι μεταφορείς πρέπει να ανησυχούν για τους περιορισμούς βάρους των αεροσκαφών.

Για να πετάξετε με όλες τις αποσκευές σας, μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε μια πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Kalibo (KLO) που βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά. Μόλις φτάσετε, θα βρείτε γραφεία για την κράτηση φτηνών μεταφορών προς το Caticlan Jetty - το σημείο αναχώρησης για το νησί Boracay. Η μεταφορά από το Kalibo περιλαμβάνει συνήθως το εισιτήριο για το νησί.

Μόλις φτάσετε στο Caticlan, θα περιμένετε την πολυσύχναστη προβλήτα για μια βάρκα μέχρι να καλέσετε. Όπως και σε πολλά άλλα μέρη στις Φιλιππίνες, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος τερματικού στο μετρητή καθώς και ένα περιβαλλοντικό τέλος. Το πλοίο για το νησί Boracay διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά.

Μετά την άφιξή σας στο νότιο τμήμα του νησιού Boracay, θα βρείτε ένα στόλο τρικύκλων μοτοσικλετών που περιμένουν να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο σας.

Πότε να πάτε

Η ξηρή και πολυάσχολη σεζόν στο Boracay είναι γνωστή ως Amihan και εκτείνεται μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. Οι τιμές μπορούν να τριπλασιαστούν γύρω από το κινεζικό νέο έτος (συνήθως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο), το Πάσχα και τα Χριστούγεννα - βιβλίο μπροστά ή σχεδιάστε ανάλογα και αποφύγετε τα πλήθη εντελώς!