Οικονομικά καταλύματα στην Ασία

Πού να κάνετε κράτηση, επιλογή δωματίου και συμβουλές για μια καλύτερη διαμονή

Από σπίτια με μόνο ένα δωμάτιο σε ξενοδοχεία με κάψουλες, τα οικονομικά καταλύματα στην Ασία ποικίλλουν ευρέως μεταξύ χωρών και μεταξύ πόλεων ή αγροτικών τοποθεσιών. Θα συναντήσετε μικρούς ξενώνες, οικονομικά ξενοδοχεία, μπανγκαλόου, ξενώνες και οικογενειακές οικογένειες.

Ενώ η λέξη «ξενώνας» προκαλεί εικόνες νεαρών ατόμων που κοιμούνται σε κρεβάτια κουκέτα και μοιράζονται μπάνια, οι ξενώνες μπουτίκ είναι συχνά μια μεγάλη επιλογή προϋπολογισμού στις ασιατικές πόλεις.

Οι σύγχρονοι ξενώνες είναι καθαροί, διαθέτουν ιδιωτικά δωμάτια και μπάνια και σε πολλές περιπτώσεις κοστίζουν λιγότερο από τα ξενοδοχεία.

Οι τιμές των δωματίων καθορίζονται συνήθως από το επίπεδο πολυτέλειας που περιμένετε. Με μια συναρπαστική νέα χώρα έξω, πιθανότατα θα είστε μόνο στο δωμάτιό σας για ύπνο και ντους.

Πολλές φορές μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας ένα δωμάτιο ανεμιστήρα αντί του κλιματισμού? πιθανότατα δεν θα νοιάζεται για ένα ζεστό ντους αν οι θερμοκρασίες έξω ζεσταίνουν!

Πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων;

Το παλιό δίλημμα για το κατά πόσον πρέπει να κλείσετε εκ των προτέρων τη διαμονή σας ή όταν φτάσετε δεν είναι εύκολη απόφαση. Η ειρήνη που έρχεται με ήδη έχουν διαμονή διευθετηθεί και μια διεύθυνση για να παραδώσει τον οδηγό ταξί μετά από μια μακρά πτήση είναι ανεκτίμητη. Ωστόσο, η κράτηση ενός ξενοδοχείου στην Ασία από χιλιάδες μίλια μακριά έρχεται με κίνδυνο - ειδικά αν πληρώσετε εκ των προτέρων.

Αν το οικονομικό ξενοδοχείο είναι θορυβώδες, δεν ανταποκρίνεται στις φωτογραφίες που είδατε στο διαδίκτυο ή έχει μόνο μια τρομακτική τουαλέτα , πιθανότατα έχετε κολλήσει εκεί εάν έχετε ήδη πληρώσει για τη διάρκεια της διαμονής σας.

Ένας ασφαλής συμβιβασμός είναι να κάνετε κράτηση μόνο την πρώτη νύχτα ή δύο online , στη συνέχεια, μιλήστε στη ρεσεψιόν για την επέκταση της διαμονής σας αν θέλετε ένα μέρος. Αν υποθέσουμε ότι δεν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διακοπών ή αιχμής, η υποδοχή θα χαρεί να σας κρατήσει περισσότερο χρόνο. Εάν είναι δυνατόν, κάνετε μόνο κράτηση και αποφεύγοντας να πληρώσετε μέχρι να φτάσετε και να ελέγξετε ένα μέρος έξω αυτοπροσώπως.

Αποφύγετε τις διακοπές σας με κάρτες ξενοδοχείων που περιμένουν για τους ταξιδιώτες που φθάνουν έξω από τα αεροδρόμια και τους κόμβους μεταφοράς. τα ξενοδοχεία βρίσκονται συχνά σε μια δυσάρεστη περιοχή ή θα χρεωθείτε περισσότερο για να καλύψετε την προμήθεια της tout.

Είτε επιλέξετε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων είτε όχι, είναι καλή ιδέα να κοιτάξετε στο διαδίκτυο, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Πάρτε την καλύτερη τιμή σε ένα δωμάτιο

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο στη Δύση, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων είναι συχνά πρόθυμοι να διαπραγματευτούν την τιμή δωματίου σας. Μην φοβάστε να ζητήσετε έκπτωση ή τουλάχιστον αναβάθμιση σε ένα καλύτερο δωμάτιο! Εάν παραμείνετε στη χαμηλή περίοδο ή για τουλάχιστον μία εβδομάδα, έχετε μεγάλες πιθανότητες να πάρετε μια έκπτωση στο διαφημιζόμενο ποσοστό.

Αφήστε τον ιδιοκτήτη να «σώσει το πρόσωπο» κάνοντας το πρώτο σας γεύμα στο εστιατόριο ή υπόσχεται να πει σε άλλους ταξιδιώτες πόσο ωραίο είναι το ξενοδοχείο. Μπορείτε επίσης να εθελονθείτε να θυσιάσετε το δωρεάν πρωινό, το οποίο συχνά δεν είναι τόσο συναρπαστικό. Δείτε περισσότερα για την ιδέα της εξοικονόμησης προσώπου .

Συχνά θα σας δοθεί το κανονικό επιτόκιο με ελάχιστες πιθανότητες να διαπραγματευτείτε μια έκπτωση εάν κάνετε κράτηση σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο στο διαδίκτυο - ένας άλλος καλός λόγος να περιμένετε μέχρι να φτάσετε για να κάνετε κράτηση για τη διάρκεια της διαμονής σας.

Πολλά ξενοδοχεία με προϋπολογισμό δεν επιτρέπεται να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ή να προβαίνουν σε πρόσθετη προμήθεια. Το να πληρώνετε για το δωμάτιό σας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξοφλήσετε αυτές τις σημειώσεις μεγάλης αξίας από το ATM που θα έχετε πρόβλημα να σπάσετε στο δρόμο! Δείτε περισσότερα σχετικά με τη χρήση χρημάτων στην Ασία .

Συμβουλές για την κράτηση ενός οικονομικού ξενοδοχείου στην Ασία

Επιλέγοντας το καλύτερο δωμάτιο

Είναι τα κορίτσια ένα πρόβλημα στην Ασία;

Συνήθως, τα οικονομικά ξενοδοχεία στην Ασία δεν είναι χειρότερα μια απειλή για τους νεκρούς από τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στις ΗΠΑ μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση των παρασίτων.

Μην βάζετε τις τσάντες σας στο πάτωμα ή στο κρεβάτι αμέσως. Πριν αρχίσετε να αποσυσκευάζετε, κάντε έναν πρόδρομο έλεγχο για χαρτοπετσέτες, εξετάζοντας τη ραφή του στρώματος και την ετικέτα για υγρή, μαύρη ύλη. Μερικές φορές θα βρείτε απορριπτόμενες, ημιδιαφανείς επιδερμίδες ή τα αυγά που προσκολλώνται σε ρωγμές και κάτω από το στρώμα. Τα μικροσκοπικά δείγματα αίματος στο φύλλο θα μπορούσαν να είναι ένα άλλο σημάδι ότι το ξενοδοχείο είχε προβλήματα στο παρελθόν.

Εάν συναντήσετε σημάδια κροτίδων, αφήστε αμέσως. Η ρεσεψιόν θα προσπαθήσει αναπόφευκτα να σας μετακινήσει σε ένα άλλο δωμάτιο, ωστόσο, τα σφάλματα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δωματίων μέσω ρωγμών στους τοίχους. Σε αυτό το σημείο, είστε ασφαλέστερα αρπάζοντας τις τσάντες σας και βρίσκοντας ένα νέο μέρος για να μείνετε!