Αγορές στην Ασία

Πώς να ψωνίσετε στην Ασία χωρίς να ξεγελάσετε

Οι αγορές στην Ασία μπορεί να είναι μια συμφωνία, αλλά μόνο αν ξέρετε τι να περιμένετε και πώς να παίξετε το παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βρείτε ευκαιρίες και να απολαύσετε μια καλύτερη εμπειρία αγορών στην Ασία.

Προσέξτε για φτηνές ψεύτικες

Από τα αρώματα μέχρι τα πορτοφόλια και τα τσιγάρα - οι πιθανότητες είναι ότι κάποιος στην Ασία έχει βρει έναν τρόπο να φτιάξει ένα φτηνό αντίγραφο και πιθανότατα προσπαθεί να το περάσει ως "πραγματική συμφωνία". Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι το ρολόι Rolex που μόλις αγοράσατε για $ 25 πιθανότατα δεν θα κρατάτε τραγικά για πολύ.

Ενώ εντοπίζονται εμφανή απομιμήσεις, όπως είναι τα DVD αντίγραφα, είναι εύκολο, μερικές αναπαραγωγές - όπως τα ρούχα μάρκας ονόματος - είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Κρατήστε αυτά κατά νου ενώ ψωνίζετε στην Ασία:

Πάντα να ψωνίζετε γύρω

Αγοράζοντας το εντυπωσιακό σουβενίρ στο πρώτο κατάστημα που επισκέπτεστε σχεδόν πάντα οδηγεί σε απογοήτευση αργότερα, όταν βλέπετε το ίδιο πράγμα που προσφέρεται για μισή τιμή. Τα καταστήματα σε μέρη όπως η Κίνα τείνουν να μεταφέρουν πολλά από τα ίδια αντικείμενα - μερικές φορές τακτοποιημένα ταυτόσημα με το κατάστημα δίπλα!

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε την τιμή που θέλετε σε κάτι, συνεχίστε να περπατάτε. οι πιθανότητες είναι ότι θα δείτε το ίδιο αντικείμενο στα γειτονικά καταστήματα!

Η διαπραγμάτευση δεν είναι προαιρετική

Παρόλο που είναι άβολο για πολλούς Δυτικούς, η διαπραγμάτευση των τιμών στην Ασία είναι ένας τρόπος ζωής. οι έμποροι αγαπούν τη συγκίνηση και θα πρέπει να μάθουν να το απολαμβάνουν. Η πληρωμή της ζητούμενης τιμής σε οποιοδήποτε στοιχείο όχι μόνο βλάπτει τον τραπεζικό λογαριασμό σας, αλλά οι ταξιδιώτες που ακολουθούν πίσω σας αντιμετωπίζουν διογκωμένες τιμές χάρη σε εκείνους που δεν διαπραγματεύονται.

Θυμηθείτε, οι τιμές έχουν ήδη ξεσπάσει, επειδή οι πωλητές αναμένουν κάποια καλοπληρωμένα παζάρια.

Προσεγγίστε τις τιμές στην Ασία ως παιχνίδι, χαμογελάστε πολύ, και διασκεδάστε ενώ οδηγείτε μια σκληρή συμφωνία. Παρά τους ισχυρισμούς τους, κανένας έμπορος δεν πρόκειται να χάσει χρήματα ή να πεινάσει όταν σας πουλήσει κάτι!

Να είστε ευγενικοί ενώ ψωνίζετε στην Ασία

Ταξιδεύοντας στις φτωχές χώρες μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να αισθάνεστε σαν ένα σημάδι πεζοπορίας, καθώς οι άνθρωποι - κάποιοι πιο επίμονοι από τους άλλους - προσπαθούν συνεχώς να σας τραβούν στα καταστήματα τους ή να σας πουλήσουν κάτι.

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι προσπαθούν μόνο να τροφοδοτήσουν τις οικογένειές τους ή να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Να είστε ευγενικοί και να μην αντιμετωπίζετε τους ντόπιους ως μηχανήματα αυτόματης πώλησης για την αγορά φτηνών προϊόντων που θα αποσταλούν στο σπίτι. Λέγοντας ένα ευγενικό "γεια" και "ευχαριστώ" στην τοπική γλώσσα πηγαίνει πολύ μακριά και θα σας βοηθήσει αναπόφευκτα να βαθμολογήσετε καλύτερες προσφορές.

Να είστε υπεύθυνος αγοραστής

Ορισμένα από αυτά τα αναμνηστικά που βρέθηκαν στις ασιατικές αγορές προέρχονται από κακές πηγές. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα θαλάσσια όστρακα, τα ζωικά προϊόντα και τα είδη που παράγονται με παιδική εργασία, ώστε να μην διαιωνίζονται επιβλαβείς πρακτικές.

Μην υποθέσετε ότι το μπιχλιμπίδι ή ο ξύλινος ελέφαντας που αγοράστηκε στην Ταϊλάνδη έγινε τοπικά. πολλά αναμνηστικά που βρέθηκαν σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία παράγονται στην Κίνα. Αγοράστε από καταστήματα δίκαιου εμπορίου και απευθείας από τεχνίτες και τοπικούς τεχνίτες όποτε είναι δυνατόν.

Συμβουλή: Ακριβώς επειδή κάποιος κάθεται με ένα μαχαίρι και απλώνει ξύλινα τσιπ γύρω από το έδαφος δεν σημαίνει ότι έχουν σκαλίσει αυτό το ξύλινο μπιχλιμπίδι!

Άλλες συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία

Παρακολουθήστε τις τσέπες σας

Οι πολυσύχναστες τουριστικές αγορές τείνουν να προσελκύουν τσέπες που διαπερνούν τους αλλοδαπούς που περπατούν με πολλά χρήματα. Κρατήστε τα χρήματά σας κρυφά, γραβάτα ή κοντά τσάντες αγορών, και διαχωρίστε τα κεφάλαιά σας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βγάζετε ένα τράνταγμα μετρητών κατά την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής.

Μην πιστεύετε σε όλα που ακούτε

Αν δεν είστε ειδικός, να είστε προσεκτικοί για τις απαιτήσεις σχετικά με την ηλικία και την αυθεντικότητα των αντίκες ή των ειδών ενός είδους που βρέθηκαν στην Ασία. Αγοράζοντας πολύτιμους λίθους - μια πολύ συνηθισμένη απάτη στη Νοτιοανατολική Ασία - καθώς και ασημένια και χρυσά κοσμήματα έρχεται με κίνδυνο. Λαμβάνοντας αντίκες σπίτι είναι πραγματικά παράνομη σε πολλές ασιατικές χώρες.

Δοκιμάστε τα ρούχα όταν είναι δυνατόν

Παρόλο που στην Ασία κατασκευάζονται πολλά ακριβά ρούχα από την Δυτική Ευρώπη, οι ετικέτες και τα λογότυπα για τα ρούχα δεν εξασφαλίζουν πάντα την ποιότητα. Μερικές φορές τα απόρριψη από εργοστάσια αγοράζονται και πωλούνται σε πολυκαταστήματα.

Τα ελαττώματα των ενδυμάτων είναι δύσκολο να εντοπιστούν αν δεν δοκιμάσετε κάποιο αντικείμενο. Το μέγεθος που αναγράφεται σε μια ετικέτα μπορεί απλώς να είναι λάθος, ή τα μανίκια πουκάμισων μπορεί να έχουν διαφορετικά μήκη. Τα απορρίματα από τα εργοστάσια συχνά καταλήγουν στη μαύρη αγορά και τελικά σε καταστήματα τουριστών.