Τι να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν τυφώνα

Αυτές οι συμβουλές είναι κρίσιμες για να παραμείνετε ασφαλείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν τυφώνα.

Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού διαρκεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο και, αν και τις περισσότερες φορές, όλοι θα δείτε μερικές βαρύτατες βροχοπτώσεις, μερικοί μεγάλοι τυφώνες έχουν χτυπήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Ο καλύτερος τύπος τυφώνα είναι αυτός που λείπει, αλλά υπάρχει καιρός όταν δεν είστε τόσο τυχεροί. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν ζείτε σε μια περιοχή επιρρεπής στον τυφώνα ή απλά εκεί στις διακοπές, η προετοιμασία είναι πιο σημαντική.

Πριν από έναν τυφώνα

Όλες οι κατάλληλες προετοιμασίες θα πρέπει να γίνουν πριν το χτύπημα του τυφώνα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν μένετε χωρίς συγκεκριμένες ανάγκες. Όταν ένας μεγάλος τυφώνας κατευθύνεται προς την περιοχή σας, οι άνθρωποι τείνουν να πανικοβάλλονται και τα καταστήματα εξαντλούνται από σημαντικούς συνδετήρες όπως το νερό, οι μπαταρίες και τα φλας πολύ γρήγορα. Αληθινά, αν ζείτε σε μια περιοχή επιρρεπής στον τυφώνα, πρέπει πάντα να είστε εφοδιασμένοι με τα συρραπτικά, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τα πλήθη πανικού.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές προ-καταιγίδας prep:

Εάν ζείτε σε μια ηχητική δομή έξω από μια περιοχή εκκένωσης και δεν ζείτε σε κινητό σπίτι, μείνετε στο σπίτι και λάβετε αυτές τις προφυλάξεις:

Κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, οι ουρλιάζοντας άνεμοι, η βροχή και η απειλή των ανεμοστρόβιλων κάνουν μια τυχαία δοκιμασία να βγάλει έναν τυφώνα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα:

Μετά από έναν τυφώνα

Περισσότεροι θάνατοι και τραυματισμοί συμβαίνουν μετά από έναν τυφώνα που χτυπά παρά κατά τη διάρκεια της. Συνήθως επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ ανήσυχοι για να βγουν έξω και να ερευνήσουν τις ζημιές και να έρθουν σε επαφή με κατεστραμμένες ηλεκτρικές γραμμές ή ασταθή δέντρα. Ακολουθήστε αυτές τις προτάσεις για να είστε ασφαλείς μετά από έναν τυφώνα:

Εκκενώστε

Εάν ζείτε κοντά στην ακτή ή σε μια περιοχή επιρρεπής σε πλημμύρες, μπορεί να σας ζητηθεί να εκκενώσετε. Το "σχέδιό σας" θα πρέπει να περιλαμβάνει την αναζήτηση της διαδρομής εκκένωσης και τη διευθέτηση εκ των προτέρων με την οικογένεια ή τους φίλους σας για ένα ασφαλές μέρος για να μείνετε.

Περιοδικά δημόσια καταφύγια είναι για τους ανθρώπους που δεν έχουν άλλη θέση για να πάει. Εάν πρέπει να μείνετε σε ένα καταφύγιο, ακούστε τις εκπομπές ειδήσεων για ανακοινώσεις των ανοιγμάτων καταφυγίων. Οι εθελοντές του καταφυγίου κάνουν το καλύτερο για να σας κάνουν άνετα, αλλά ένα καταφύγιο δεν είναι ένα πολύ άνετο μέρος. Μείνε με φίλους ή συγγενείς, αν είναι δυνατόν.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων - 1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου - είναι σημαντικό να μάθετε για τις εγγυήσεις των τυφώνων και την ταξιδιωτική ασφάλιση για να προστατεύσετε τις επενδύσεις διακοπών σας.

Ωστόσο, αν μια καταιγίδα απειληθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, ενημερώστε τα τοπικά νέα και ακολουθήστε τις εντολές εκκένωσης που εκδίδονται. Εάν δεν είστε υποχρεωμένοι να εκκενώσετε, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε εσείς και την οικογένειά σας ασφαλή.