Καλώς ήρθατε στην Χουάνα Ντίαζ, το σπίτι των Τριών Βασιλέων

Η Juana Díaz είναι μια μικρή πόλη στη νότια ακτή του Πουέρτο Ρίκο, μέρος της τουριστικής περιοχής Porta Caribe . Ένας γραφικός και ήσυχος προορισμός, συμβαίνει επίσης να είναι ο υπερήφανος τυπογράφος για ένα από τα πιο εικονικά σύμβολα του Πουέρτο Ρίκο και την Χριστουγεννιάτικη παράδοση στην ισπανική και λατινοαμερικανική κουλτούρα: τους Τρεις Σοφούς ή το Los Reyes Magos .

Οι τρεις βασιλιάδες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εορταστικής περιόδου στο Πουέρτο Ρίκο , αλλά πέραν αυτού αποτελούν μέρος του πολιτιστικού ιστού του νησιού.

Περπατήστε στα περισσότερα καταστήματα αναμνηστικών κάθε φορά του χρόνου και πιθανότατα να δείτε το Santos , ή χειροποίητα ειδώλια, των τριών βασιλιάδων. Οι αντιπροσωπίες των Gaspar, Melchor και Balthasar μπορούν να βρεθούν εμφανώς σε τοπικές τέχνες και χειροτεχνίες, και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, τα χαρακτηριστικά των Σοφών έχουν τροποποιηθεί για να συμβολίσουν τις τρεις εθνότητες του Πουέρτο Ρίκο: Καυκάσιος (Ισπανός) Τάινο και Αφρικανών (οι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν στο νησί και παρέμειναν για να αποτελέσουν μέρος του κοινωνικού DNA του Πουέρτο Ρίκο).

Ο δήμος Juana Díaz ιδρύθηκε το 1798 και το 1884 γιόρτασε το πρώτο του Fiesta de Reyes . Η γιορτή έχει έρθει να θεωρηθεί ως το Εθνικό Φεστιβάλ Τριών Βασιλέων του Πουέρτο Ρίκο, και η πόλη παίρνει την ετήσια ευθύνη της αρκετά σοβαρά. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι Τρεις βασιλιάδες αναχωρούν από τη Χουάνα Ντιάζ για ένα ταξίδι σε όλο το Πουέρτο Ρίκο, επισκέπτοντας πόλεις σε ολόκληρο το νησί πριν επιστρέψουν στις 6 Ιανουαρίου για την ετήσια παρέλαση της πόλης.

Ολόκληρη η πόλη συμμετέχει, με πολλούς κατοίκους ντυμένους κατάλληλα ως βοσκούς. Οι ίδιοι οι βασιλιάδες επιλέγονται προσεκτικά και πρέπει να ενσωματώσουν τους επιλεγμένους ρόλους τους, μέχρι το κοστούμι και το διάλογό τους. Κατά το παρελθόν, τα ταξίδια τους τα πήγαν πολύ πέρα ​​από τα σύνορα του Πουέρτο Ρίκο, και μάλιστα στο Βατικανό, όπου ήταν ευλογημένοι από τον πάπα.

Καθώς μπαίνετε στην πόλη, θα δείτε ένα από τα δύο μνημεία στους Τρεις βασιλιάδες, ακριβώς στη διασταύρωση της διαδρομής 149 και της εθνικής οδού Luis A. Ferré. Από εδώ, κατευθυνθείτε προς την κεντρική πλατεία Román Baldorioty de Castro της πόλης. Στην δυτική πλευρά της πλατείας, παρατηρήστε το δεύτερο μνημείο των Τριών βασιλιάδων, ένα γλυπτό πάνω από μια τοξωτή είσοδο στην πλατεία που χτίστηκε για το εκατονταετές Φεστιβάλ Τριών Βασιλέων το 1984. Άλλα ορόσημα περιλαμβάνουν το πορτοκαλί και το λευκό alcaldía , ή Δημαρχείο, έδρα της δημοτικής κυβέρνησης. Το παρακείμενο παστέλ-μπλε κτίριο ήταν αρχικά ο πυροσβεστικός σταθμός της πόλης. Ακριβώς απέναντι από το μνημείο των Τριών Βασιλέων είναι η κομψή εκκλησία San Ramón Nonato.

Ένα από τα κυριότερα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης είναι το σχετικά καινούργιο Museo de los Santos Reyes ή το μουσείο Three Kings. Ένα μικρό φόρο τιμής στους Σοφούς περιλαμβάνει έργα τέχνης, λαογραφία και φωτογραφία. Συγκεκριμένα, μην παραλείψετε τη συλλογή του μουσείου Santos από τοπικό τεχνίτη (σημειώστε ότι το μουσείο είναι κλειστό Δευτέρα και Τρίτη).

Αλλά μακράν η σημαντικότερη πολιτιστική και ιστορική έλξη στη Χουάνα Ντιάζ είναι η Cueva Lucero ή οι σπηλιές Lucero, οι οποίες είναι γνωστές για το μέγεθός τους, γεωλογικούς σχηματισμούς και πάνω απ 'όλα γλυπτά. Σημειώστε την ημερομηνία, 1822, σκαλισμένη στο τείχος του σπηλαίου από έναν ανώνυμο ταξιδιώτη, ένα από τα πολυάριθμα γλυπτά, τα γραπτά και τα πετρογλυφικά στους τοίχους εδώ, μερικά από αυτά αρκετά αρχαία (δυστυχώς, πολλά από αυτά αναμειγνύονται με πιο σύγχρονα και πολύ λιγότερο όμορφο, γκράφιτι.

Πολλά σύμβολα είναι Taíno. Οι εκδρομές προσφέρονται τώρα μόνο με τη βοήθεια ενός οδηγού, ο οποίος μπορεί να οργανωθεί μέσω του γραφείου τουρισμού Juana Díaz.

Ένας μικρός προορισμός στη νότια ακτή, ο Χουάνα Ντιάζ ζωντανεύει κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, αλλά μπορείτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου για να νιώσετε λίγο τη μαγεία των Μάγων. Και ενώ βρίσκεστε εδώ, φροντίστε να δείτε ένα πραγματικό αρχαιολογικό κόσμημα.