Επισκεφθείτε το La Fortaleza στο Παλιό Σαν Χουάν

Η Λα Φορταλέζα δεν είναι μόνο το αρχοντικό του παλαιότερου κυβερνήτη στο δυτικό ημισφαίριο. Είναι επίσης ένα από τα ωραιότερα. Η ανοιχτή μπλε και άσπρη πρόσοψή του, κεραμοσκεπή, βεράντες και σφυρήλατο σίδερο υπενθυμίζουν τη χάρη της αποικιακής ισπανικής αρχιτεκτονικής. Είναι η έδρα του επίσημου κυβερνήτη, και εδώ και αιώνες - και οι εκλεκτές γκαλερί και τα έπιπλα εποχής του μουσείου αξίζουν την επίσκεψη.

Η ιστορία της

Το La Fortaleza σημαίνει "το φρούριο" και προοριζόταν σίγουρα όταν ολοκληρώθηκε το 1540 ως μέρος μιας τεράστιας κατασκευαστικής προσπάθειας για την εξασφάλιση της άμυνας του νησιού.

Δεν το έκανε όμως τόσο καλά, πέφτοντας στον κόμη του Cumberland το 1598 και στον Ολλανδό διοικητή Boudewyn Hendrick το 1625.

Το 1846, ανασχηματίστηκε και μετατράπηκε για πλήρη χρήση ως σπίτι του κυβερνήτη. Το κτίριο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως El Palacio de Santa Catalina (Palace of Santa Catalina ), φιλοξένησε όχι λιγότερους από 170 διοικητές του Πουέρτο Ρίκο.

Μην χάσετε

Το αγαπημένο μου πράγμα σε όλο το παλάτι είναι ένα αρχαίο ρολόι μαόνι που στέκεται κατά μήκος ενός από τους διαδρόμους. Πριν φύγει από τη La Fortaleza, ο τελευταίος Ισπανός κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο έπαψε μπροστά του και χτύπησε το πρόσωπό του με το σπαθί του, σταματώντας τον χρόνο στην τελευταία στιγμή της ισπανικής κυριαρχίας στον Νέο Κόσμο.

Μην ξεχάσετε τα Χριστούγεννα

Εάν έχετε αγοράσει τα παιδιά για το νησί για τα Χριστούγεννα, ελέγξτε τι μαγειρεύει στο La Fortaleza στις 25? το παιδί σας μπορεί να έρχεται μακριά με ένα δωρεάν δώρο.

Τα βασικά

Το La Fortaleza βρίσκεται στην οδό Recinto Oeste στο παλιό San Juan, κοντά στην Πύλη του Σαν Χουάν.

Είναι ανοιχτό από τις 9 έως τις 4 τις καθημερινές και οι ξεναγήσεις προσφέρονται καθημερινά εκτός από τις αργίες. Η είσοδος στον ιστότοπο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το 787-721-7000 ext. 2211.