Πάρτε μια περιήγηση Zipline ή Canopy

Είστε έτοιμοι να πετάξετε σαν ένα πουλί από δέντρο σε δέντρο σε ένα τροπικό δάσος; Οι εκδρομές Zipline ή με κουβούκλιο σας προσφέρουν θέα του δάσους με τα πουλιά σας, σας μετακινούν σε φαράγγια και σας δίνουν μια ματιά στο τοπίο από τη θέα του πουλιού. Πριν να συνδέσετε μια γραμμή και να ξεκινήσετε να εκτοξεύεστε στον αέρα, οι αξιόπιστοι πράκτορες ταξιδιών με zipline σας παρέχουν βασική εκπαίδευση, προσανατολισμό στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται και άλλες συμβουλές για τον τρόπο ελέγχου της καθόδου σας προτού συνδέσετε ποτέ μια γραμμή.

Δυσκολία: Εύκολο στο Μέσο ανάλογα με το μάθημα

Χρόνος που απαιτείται: 30 λεπτά έως μερικές ώρες

Εδώ είναι πώς:

  1. Τι είναι το Zipline Tour;

    Ένας εραστής zipline περιέγραψε την εμπειρία ως "το να είσαι όσο πιο κοντά μπορείς να φτάσεις στην κορυφή της ζούγκλας". Οι συμμετέχοντες κάνουν μια ιππασία με caribiner που είναι προσαρτημένη σε έναν τροχό σε ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο ανάμεσα σε δύο δέντρα. Μπορείτε να απομακρύνεστε από μια πλατφόρμα που είναι αναρτημένη σε ένα δέντρο και να φερμουάρ κατά μήκος του καλωδίου σε μια δεύτερη πλατφόρμα που είναι συνδεδεμένη με ένα άλλο δέντρο. Μπορείτε να είστε οπουδήποτε από μερικά πόδια μακριά από το έδαφος σε εκατοντάδες πόδια στον αέρα ανάλογα με τη θέση, κυριολεκτικά πετούν ανάμεσα στα δέντρα σε ένα ύψος όπου μόνο πουλιά και αναρριχητικά ζώα συνήθως κατοικούν.
  2. Διαφορετικοί τύποι περιηγήσεων Zipline

    Οι περιηγήσεις Zipline διαφέρουν τόσο ως προς το μήκος όσο και ως προς το ύφος. Πολλές εκδρομές στην Κόστα Ρίκα και σε άλλες χώρες με ζούγκλες ή τροπικά δάση περιλαμβάνουν μια περιοδεία με τζιπ στην τοποθεσία zipline κατά τη διάρκεια της οποίας ένας οδηγός σας ενημερώνει για την άγρια ​​φύση και τη χλωρίδα ενώ είστε στο δρόμο. Σε ορισμένα ορεινά θέρετρα, οι εμπειρίες του zipline βρίσκονται κοντά στη βάση των χιονοδρομικών πιστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η πρώτη zipline είναι προσβάσιμη μέσω μιας αναπηρικής πολυθρόνας. Μερικές εμπειρίες έχουν μόνο πέντε ή έξι ziplines? άλλοι έχουν πολύ περισσότερη συρραφή ανάμεσα στα δέντρα.
  1. Τι περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση;

    Στην ιδανική περίπτωση, η εμπειρία θα περιλαμβάνει ορισμένες πληροφορίες "πώς να" καθώς και μια ενημέρωση για την ασφάλεια. Θα μάθετε πώς να βάλετε την πλεξούδα, να μανδαλώσετε πάνω στο καλώδιο και πώς να φρενάρετε εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη μέση πτήση. Αφού μάθετε τα βασικά και παρακολουθήσετε μια επίδειξη, μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία να εξασκήσετε μία ή δύο φορές σε μια μικρή zipline που αναστέλλεται μόλις λίγα μέτρα από το έδαφος πριν ξεκινήσετε από το ίδιο το μάθημα zip.
  1. Ποιος απολαμβάνει τις εκδρομές Zipline;

    Πολλές εμπειρίες zipline μπορούν να απολαύσουν ολόκληρες οικογένειες, αλλά προτού να το βιβλίο να είστε βέβαιοι να ρωτήσετε για τον αριθμό των ziplines και τα ύψη στα οποία είναι αρμαθιές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το πάρτυ σας είναι άνετο με την εμπειρία πριν ξεκινήσετε. Επίσης, φροντίστε να ενημερωθείτε για οποιουσδήποτε περιορισμούς ηλικίας, βάρους και ύψους.
  2. Τι πρέπει να φορέσω και να φέρω;

    Πρέπει να φοράτε μακρύ παντελόνι και παπούτσια γυμναστικής ή μπότες πεζοπορίας. Τα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν ανοιχτά δάκτυλα. Εάν έχετε μακριά μαλλιά το βάζετε σε μια πόνυ ουρά. Χρησιμοποιήστε ένα λουράκι για να κρατήσετε τα γυαλιά σας ασφαλή. Μην έχετε αιχμηρά αντικείμενα, όπως κλειδιά ή στυλό στις τσέπες σας. Κρατήστε τη φωτογραφική σας μηχανή σε μια θήκη κοντά στο σώμα σας, χωρίς να κρεμάσετε από έναν ιμάντα. Η εταιρεία θα πρέπει να παρέχει την καλωδίωση, κράνος και γάντια. Αλλά, επιβεβαιώστε ότι παρέχουν και τα τρία.
  3. Χρειάζεται να είμαι σε μεγάλη σωματική κατάσταση;

    Η απάντηση εξαρτάται από την περιοδεία. Μια βασική εμπειρία zipline απαιτεί λίγη σωματική άσκηση, αν και δεν είναι για κανέναν που έχει σοβαρό φόβο για ύψη. Εάν η περιοδεία που θέλετε να πάρετε περιλαμβάνει πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, καγιάκ ή άλλες δραστηριότητες, θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη φόρμα για να συμμετάσχετε σε αυτά τα αθλήματα. Πολλά μαθήματα zipline απαιτούν τουλάχιστον μια αναβάθμιση με τα πόδια για να φτάσουν σε μια θέση εκκίνησης.
  1. Ποια είναι η ελάχιστη ηλικία;

    Πριν από την κράτηση της περιήγησης ελέγχετε πάντοτε την ελάχιστη ηλικία. Οι περισσότερες εκδρομές θα δέχονται παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών, αλλά ορισμένοι απαιτούν οι συμμετέχοντες να είναι 18 ετών και άνω.
  2. Υπάρχουν ελάχιστα και μέγιστα βάρη;

    Ο Brad Morse της Canopy Tours Inc. λέει ότι οποιοσδήποτε από την μεγάλη πλευρά που ενδιαφέρεται για την τοποθέτηση σε μια σαγματοποιία σωστά πρέπει να ελέγχει εκ των προτέρων με οποιεσδήποτε απαιτήσεις μεγέθους της μέσης και να ρωτάει αν υπάρχει θωρακικός ιμάντας ή πλήρης πρόσδεση σώματος. Συνήθως υπάρχουν και τα μέγιστα επιτρεπόμενα βάρη για τα καλώδια, οπότε ρωτήστε εγκαίρως αν αυτό είναι ανησυχητικό. Τα όρια βάρους ποικίλλουν ανάλογα με το μάθημα zipline, με ορισμένα να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερους επισκέπτες από άλλους.
  3. Πόσο κοστίζουν αυτές οι εκδρομές;

    Οι τιμές ποικίλλουν δραματικά ανάλογα με το εάν πρόκειται απλώς για εμπειρία zipline ή αν η περιοδεία zipline αποτελεί μέρος μιας μακρύτερης διαδρομής που μπορεί να περιλαμβάνει ένα safari τζιπ ή μια περιήγηση στο σημείο όπου ξεκινούν οι ziplines. Μερικοί επιχειρηματίες προσφέρουν σνακ, ποτά ή μεσημεριανό γεύμα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν και την τιμή. Βασικά υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν το κόστος, με τιμές που κυμαίνονται από μόλις $ 25 έως περισσότερα από $ 200 ανάλογα με την εμπειρία.
  1. Εταιρείες που προσφέρουν Zipline Tours

    Zipline εκδρομές προσφέρονται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και αυτές τις μέρες είναι δυνατόν να βρείτε ένα σχεδόν οπουδήποτε. Οι κορυφαίοι προορισμοί περιλαμβάνουν το Whistler και την Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική, καθώς και τη Χαβάη, την Κόστα Ρίκα και τη Νέα Ζηλανδία. Το Canopy Tours, Inc. έχει έναν κατάλογο με περιηγήσεις Zip Line σε όλο τον κόσμο.
  2. Πώς βρίσκετε τις εκδρομές Zipline;

    Ξεκινήστε στο Top Zipline και Canopy Tours . Αν γνωρίζετε ήδη που είστε διακοπές, πολλά ταξιδιωτικά πακέτα προσφέρουν μια επιλογή zipline tour και σε πολλά μέρη μπορείτε συνήθως να τα κάνετε μέσω του θυρωρού ή της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση πριν πάτε απευθείας με μια εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της στο Internet. Το Ziplining έχει γίνει τόσο δημοφιλές ώστε οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε μια επιλογή για να το δοκιμάσετε σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε.