Διασκεδαστικά γεγονότα για τα αφρικανικά ζώα: Η καμήλα

Παρόλο που συνηθέστερα συνδέουμε τις καμήλες με τις ερήμους της Μέσης Ανατολής, υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά τα οπληφόρα με μεγάλα μάτια που ζουν στην Αφρική. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική, είτε σε χώρες όπως η Αίγυπτος και το Μαρόκο που συνορεύουν με την έρημο της Σαχάρας. ή στα έθνη του Κέρατος της Αφρικής, όπως η Αιθιοπία και το Τζιμπουτί.

Υπάρχουν τρία είδη καμήλας που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο και το αφρικανικό είδος είναι πιο γνωστό ως dromedary ή αραβική καμήλα.

Ενώ άλλα είδη καμήλας έχουν δύο βουρτσών, το dromedary αναγνωρίζεται εύκολα από τον ενιαίο του κορμό. Τα dromedary έχουν εξημερωθεί για τουλάχιστον 4.000 χρόνια, και δεν συμβαίνουν πλέον φυσικά στο φυσικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χιλιετιών, έχουν γίνει απαραίτητες για τον λαό της Βόρειας Αφρικής.

Οι καμήλες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και για το κρέας, το γάλα, το μαλλί και το δέρμα. Είναι καλά προσαρμοσμένα σε περιβάλλον χωρίς νερό και επομένως είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένα στη ζωή στην έρημο από τα συμβατικά εργαζόμενα ζώα όπως τα γαϊδούρια και τα άλογα. Η αντοχή τους έδωσε τη δυνατότητα στους προγόνους της Βόρειας Αφρικής να δημιουργήσουν εμπορικές οδούς στην έρημο της Σαχάρας, συνδέοντας τη Δυτική Αφρική με τη Βόρεια Αφρική.

Διασκέδαση Καμήλα Γεγονότα

Στη Σομαλία, οι καμήλες έχουν κρατήσει με τόσο μεγάλη εκτίμηση ότι στη Σομαλική γλώσσα υπάρχουν 46 διαφορετικές λέξεις για «καμήλα». Η αγγλική λέξη «καμήλα» θεωρείται ότι προέρχεται από την αραβική λέξη āamāl , που σημαίνει όμορφος - και μάλιστα, οι καμήλες είναι αρκετά εντυπωσιακές, με τους μακρινούς, λεπτούς λαιμούς, τον βασιλικό αέρα και τις απίθανες μακριές βλεφαρίδες.

Οι βλεφαρίδες τους είναι διπλές και χρησιμεύουν στον πρακτικό σκοπό της διατήρησης της άμμου από τα μάτια της καμήλας.

Οι καμήλες έχουν αρκετές άλλες μοναδικές προσαρμογές που τους δίνουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στην έρημο. Είναι σε θέση να ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, μειώνοντας έτσι την ποσότητα νερού που χάνουν μέσω του ιδρώτα.

Μπορούν να κλείσουν τα ρουθούνια τους κατά βούληση, γεγονός που μειώνει επίσης την απώλεια νερού ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση της άμμου. και έχουν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό επανυδάτωσης. Τα καμήλες μπορούν να διαρκέσουν έως και 15 ημέρες χωρίς νερό.

Όταν βρουν νερό, είναι σε θέση να πίνουν μέχρι και 20 λίτρα σε ένα λεπτό. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν αποθηκεύουν νερό στο καμπούρι τους. Αντ 'αυτού, το καμπαναριό είναι κατασκευασμένο από καθαρό λίπος, από το οποίο το σώμα του μπορεί να αντλήσει τόσο νερό όσο και θρεπτικά συστατικά όπως απαιτείται. Η καμήλα αυξάνει επίσης την επιφάνεια της καμήλας, διευκολύνοντας την διασπορά της θερμότητας. Οι καμήλες είναι εκπληκτικά γρήγορες, φτάνουν στις μέγιστες ταχύτητες των 40 μιλίων την ώρα.

Καμήλες ως μεταφορές

Η ικανότητα των Camels να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες τις καθιστά ανεκτίμητες στην έρημο, όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 122 F / 50 C κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά πέφτουν κάτω από το πάγωμα τη νύχτα. Κάποιες καμήλες χρησιμοποιούνται για ιππασία, με τη βοήθεια μιας σέλας που περνάει πάνω από το καμπούρι. Στην Αίγυπτο, οι καμήλες είναι ένα δημοφιλές άθλημα. Οι βόλτες με καμήλες είναι δημοφιλείς και για τους τουρίστες, και σε πολλές χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι σαφάρι καμήλας αποτελούν κορυφαία έλξη.

Άλλες καμήλες χρησιμοποιούνται κυρίως ως πακέτα ζώων, για τη μεταφορά αγαθών και όχι για ανθρώπους. Συγκεκριμένα, οι καμήλες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαζικών αλάτων από την έρημο στο Μάλι και από τη λίμνη Assal του Τζιμπουτί.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα έθιμο που πεθαίνει, καθώς οι καμήλες αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο στα τροχοφόρα με 4x4 οχήματα. Σε κάποιες χώρες, οι καμήλες χρησιμοποιούνται ακόμη και για να τραβήξουν άροτρα και καροτσάκια.

Προϊόντα Καμήλας

Το κρέας από καμήλα, το γάλα και μερικές φορές το αίμα είναι σημαντικά για πολλές αφρικανικές δίαιτες. Το γάλα καμήλας είναι πλούσιο σε λιπαρά και πρωτεΐνες και αποτελεί βασικό στοιχείο για τις νομαδικές φυλές της Βόρειας Αφρικής. Ωστόσο, η σύνθεση του είναι διαφορετική από το αγελαδινό γάλα και είναι δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο) να γίνει βούτυρο. Άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξίσου δύσκολα, αλλά το τυρί καμήλας, το γιαούρτι και ακόμη και η σοκολάτα έχουν παραχθεί με επιτυχία σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Το κρέας Camel τρώγεται ως λιχουδιά στη Βόρειο και Δυτική Αφρική, παρά ως βασικό. Τυπικά, οι καμήλες σφάζονται σε νεαρή ηλικία, επειδή το κρέας των παλαιότερων καμήλων είναι πολύ σκληρό.

Το κρέας από το χοιρομέρι είναι πιο δημοφιλές, διότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά το κάνει πιο τρυφερό. Τα ακατέργαστα συκώτια από καμήλες και καμήλες τρώνε επίσης στην Αφρική, ενώ οι καμουλέρ μπιφτέκια γίνονται μια λιχουδιά στις χώρες του πρώτου κόσμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

Το δέρμα καμήλας χρησιμοποιείται για την κατασκευή παπουτσιών, σελών, σάκων και ζωνών, αλλά γενικά θεωρείται κακής ποιότητας. Η τρίχα Camel, από την άλλη πλευρά, είναι πολυπόθητη για τη χαμηλή θερμική αγωγιμότητά της, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την παραγωγή ζεστών ρούχων, κουβερτών και χαλιών. Τα προϊόντα για τα μαλλιά καμήλας που βλέπουμε μερικές φορές στη Δύση προέρχονται τυπικά από την καμήλα Bactrian, η οποία έχει μακρύτερα μαλλιά από το dromedary.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από τη Jessica Macdonald.