Αίγυπτος ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Το σπίτι σε έναν από τους παλαιότερους και πιο σημαίνοντες πολιτισμούς στον πλανήτη, η Αίγυπτος είναι ένας θησαυρός της ιστορίας και του πολιτισμού. Από την πρωτεύουσα, το Κάιρο, μέχρι το Δέλτα του Νείλου, η χώρα φιλοξενεί εικονικά αρχαία αξιοθέατα όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας και οι ναοί του Abu Simbel. Επιπλέον, η ακτή της Αιγύπτου της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για χαλάρωση, κολύμβηση και καταδύσεις σε μερικές από τις πιο παρθένες κοραλλιογενείς ύφαλοι του κόσμου.

ΣΗΜ .: Η τουριστική ασφάλεια στην Αίγυπτο αποτελεί επί του παρόντος ανησυχία λόγω των πολιτικών αναταραχών και της απειλής της τρομοκρατίας. Ελέγξτε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις ταξιδιού πριν κλείσετε το ταξίδι σας.

Τοποθεσία:

Η Αίγυπτος καταλαμβάνει τη βορειοανατολική γωνία της αφρικανικής ηπείρου. Συνορεύει με τη Μεσόγειο στο βορρά και την Ερυθρά Θάλασσα στα ανατολικά. Μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ, τη Λιβύη και το Σουδάν και περιλαμβάνει τη χερσόνησο του Σινά. Το τελευταίο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Αφρικής και Ασίας.

Γεωγραφία:

Η Αίγυπτος έχει συνολική έκταση λίγο πάνω από 386.600 τετραγωνικά μίλια / 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε σύγκριση, είναι περίπου διπλάσιο από το μέγεθος της Ισπανίας, και τρεις φορές το μέγεθος του Νέου Μεξικού.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο .

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιουλίου του 2016 που δημοσιεύθηκαν από το CIA World Factbook, η Αίγυπτος έχει πληθυσμό μόλις 94,6 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 72,7 έτη.

Γλώσσες:

Η επίσημη γλώσσα της Αιγύπτου είναι το μοντέρνο αραβικό πρότυπο. Το αιγυπτιακό αραβικό είναι το lingua franca, ενώ οι μορφωμένοι τάξεις συχνά μιλούν είτε αγγλικά είτε γαλλικά.

Θρησκεία:

Το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην Αίγυπτο, που αντιπροσωπεύει το 90% του πληθυσμού. Το sunni είναι η πιο δημοφιλής ονομασία μεταξύ μουσουλμάνων.

Οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 10% του πληθυσμού, με την πρωτογενή ονομασία των Κοπτών Ορθόδοξων.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Αιγύπτου είναι η αιγυπτιακή λίβρα. Ελέγξτε αυτήν την ιστοσελίδα για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Κλίμα:

Η Αίγυπτος έχει ένα κλίμα στην έρημο και ως εκ τούτου ο αιγυπτιακός καιρός είναι γενικά ζεστός και ηλιόλουστος όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα (Νοέμβριος - Ιανουάριος), οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο ήπιοι, ενώ τα καλοκαίρια μπορούν να πνιγούν με θερμοκρασίες που συνήθως υπερβαίνουν τους 104ºF / 40ºC. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες στην έρημο, αν και το Κάιρο και το Δέλτα του Νείλου βλέπουν κάποιες βροχοπτώσεις το χειμώνα.

Πότε να πάτε:

Κατά τη διάρκεια του μέσου όρου, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ευχάριστες. Ωστόσο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο είναι καλές στιγμές για ταξίδια για εξωπραγματικές προσφορές σε ταξίδια και διαμονή - αλλά προετοιμαστείτε για υψηλή θερμότητα και υγρασία. Αν ταξιδεύετε στην Ερυθρά Θάλασσα, οι παράκτιες αύρες καθιστούν τη θερμότητα ανεκτή ακόμα και το καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος).

Βασικά αξιοθέατα:

Οι Πυραμίδες της Γκίζας

Βρίσκεται λίγο έξω από το Κάιρο, οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι αναμφίβολα οι πιο διάσημοι αρχαίοι προορισμοί της Αιγύπτου . Η περιοχή περιλαμβάνει το εικονικό Sphinx και τρία ξεχωριστά πυραμιδικά σύμπλοκα, το καθένα από τα οποία στεγάζει τον θάλαμο θανάτου ενός διαφορετικού φαραώ.

Η μεγαλύτερη από τις τρεις, η Μεγάλη Πυραμίδα, είναι η παλαιότερη από τις Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Είναι επίσης ο μόνος που παραμένει.

Luxor

Συχνά αναφερόμενο ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, η πόλη του Λούξορ είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πρωτεύουσας της Θήβας. Είναι το σπίτι για δύο από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα ναών της Αίγυπτο - το Karnak και το Luxor. Στην απέναντι όχθη του Νείλου βρίσκεται η κοιλάδα των βασιλιάδων και η κοιλάδα των βασίλισων, όπου θάβονται οι αρχαίοι βασιλείς. Πιο γνωστό, η νεκρόπολη περιλαμβάνει τον τάφο του Τουταγχαμών.

Κάιρο

Χαοτικό, πολύχρωμο Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι γεμάτο από πολιτιστικά αξιοθέατα, από την εκκλησία Hanging (ένα από τα παλαιότερα μέρη της χριστιανικής λατρείας στην Αίγυπτο) μέχρι το Al-Azhar Mosque (το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο του κόσμου).

Το αιγυπτιακό μουσείο στεγάζει πάνω από 120.000 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των μούμιων, των σαρκοφάγων και των θησαυρών του Τουταγχαμών.

Ερυθρά Θάλασσα

Η ακτή της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα είναι γνωστή ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς καταδύσεων στον κόσμο. Με τα καθαρά, ζεστά νερά και την αφθονία των υγιεινών κοραλλιογενών υφάλων, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε να βουτάτε. Ακόμη και οι έμπειροι δύτες θα είναι ενθουσιασμένοι με τα ναυάγια του Παγκοσμίου Πολέμου και τον κατάλογο θαλάσσιων ειδών (σκέφτεστε τους καρχαρίες, τα δελφίνια και τις ακτίνες manta). Τα κορυφαία θέρετρα περιλαμβάνουν το Sharm el-Sheikh, τη Χουργκάντα ​​και το Marsa Alam.

Να πάρει εκεί

Η κύρια πύλη της Αιγύπτου είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου (CAI). Υπάρχουν επίσης διεθνείς κόμβοι σε κυριότερους τουριστικούς προορισμούς όπως Sharm el-Sheikh, Αλεξάνδρεια και Ασουάν. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στην Αίγυπτο, η οποία μπορεί να ζητηθεί εκ των προτέρων από την πλησιέστερη πρεσβεία της Αιγύπτου. Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία και την ΕΕ είναι επιλέξιμοι για θεώρηση κατά την άφιξή τους στα αιγυπτιακά αεροδρόμια και στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ενημερωμένες ρυθμίσεις για τις θεωρήσεις πριν από την κράτηση του εισιτηρίου σας.

Ιατρικές απαιτήσεις

Όλοι οι ταξιδιώτες στην Αίγυπτο θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα εμβόλια ρουτίνας τους είναι ενημερωμένα. Άλλα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, τυφοειδή και λύσσα. Ο κίτρινος πυρετός δεν αποτελεί πρόβλημα στην Αίγυπτο, αλλά όσοι επισκέπτονται μια χώρα ενδημικό κίτρινο πυρετό πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού κατά την άφιξη. Για μια πλήρη λίστα των συνιστώμενων εμβολίων, ελέγξτε την ιστοσελίδα του CDC.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 11 Ιουλίου 2017.