Αιθιοπία ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Από τα αρχαία ιστορικά αξιοθέατά του μέχρι τις άψογα διατηρημένες παραδόσεις των πιο απομονωμένων φυλών της, η Αιθιοπία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτιστικούς προορισμούς της Ανατολικής Αφρικής. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συναρπαστικά θρησκευτικά φεστιβάλ προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά χρώματος στις πόλεις και τις πόλεις της χώρας. ενώ το τοπίο της Αιθιοπίας είναι ποικίλο και όμορφο. Οι κυματιστές οροσειρές, οι απομακρυσμένες ποτάμιες κοιλάδες και ένα από τα πιο καυτά, χαμηλότερα μέρη της γης μπορούν να βρεθούν στα σύνορά της.

Τοποθεσία:

Η Αιθιοπία είναι έθνος του Κέρατος της Αφρικής που βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολικής Αφρικής. Μοιράζεται τα σύνορά της με άλλες έξι χώρες: την Ερυθραία στα βόρεια, το Τζιμπουτί στα βορειοανατολικά, τη Σομαλία στα ανατολικά, την Κένυα στα νότια, το Νότιο Σουδάν στα δυτικά και το Σουδάν στα βορειοδυτικά.

Γεωγραφία:

Η Αιθιοπία είναι ελαφρώς μικρότερη από το διπλάσιο του μεγέθους του Τέξας, με συνολική έκταση 426.372 τετραγωνικά μίλια / 1.104.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας είναι η Αντίς Αμπέμπα .

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, ο πληθυσμός της Αιθιοπίας εκτιμάται σε 102.374.044 τον Ιούλιο του 2016. Η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα είναι ο λαός του Oromo, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 34,4% του πληθυσμού.

Γλώσσα:

Η επίσημη εθνική γλώσσα της Αιθιοπίας είναι η Αμαρική, αν και δεν είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη. Αυτό το βραβείο ανήκει στη γλώσσα Oromo, η οποία είναι η επίσημη γλώσσα εργασίας του κράτους του Oromo. Άλλα κράτη χρησιμοποιούν διαφορετικές επίσημες γλώσσες εργασίας, όπως η Σομαλία, η Tigrigna και η Afar.

Θρησκεία:

Η κυρίαρχη θρησκεία στην Αιθιοπία είναι Ορθόδοξη Αιθιοπία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 43% του πληθυσμού. Το Ισλάμ εφαρμόζεται επίσης ευρέως, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 33% του πληθυσμού. ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από άλλες χριστιανικές ονομασίες.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Αιθιοπίας είναι το birr.

Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, δοκιμάστε αυτόν τον χρήσιμο ιστότοπο μετατροπών.

Κλίμα:

Λόγω των ακραίων τοπίων της, η Αιθιοπία έχει ένα ποικίλο κλίμα που σπάνια ακολουθεί τους συνήθεις κανόνες μιας χώρας τόσο κοντά στον ισημερινό. Για παράδειγμα, η κατάθλιψη Danakil είναι ένα από τα πιο καυτά, ξηρότερα μέρη του πλανήτη. ενώ τα Αιθιοπικά Υψίπεδα είναι γνωστό ότι βλέπουν χιόνι. Η Νότια Αιθιοπία και οι γύρω πεδινές περιοχές απολαμβάνουν εν τω μεταξύ ένα τροπικό κλίμα με μεγάλη θερμότητα και υγρασία. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας επηρεάζεται από δύο ξεχωριστές εποχές βροχών. Οι ελαφρές βροχές πέφτουν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο, ακολουθούμενες από βαρύτερες βροχές από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο

Πότε να πάτε:

Weatherwise, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου , η οποία διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή, ο καιρός είναι γενικά τόσο ξηρός όσο και ηλιόλουστος. Ωστόσο, καλύτερες προσφορές για εκδρομές και διαμονή μπορεί να είναι διαθέσιμες εκτός εποχής, ενώ ορισμένα θρησκευτικά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα κατά τους πιο βροχερούς μήνες.

Βασικά αξιοθέατα:

Lalibela

Το Lalibela, που βρίσκεται στην καρδιά των Βόρειων Υψίπεδων της Αιθιοπίας , είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που είναι διάσημη για τις μονολιθικές εκκλησίες της. Κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα, η πόλη ήταν ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος για ορθόδοξους χριστιανούς, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν ως εναλλακτική Ιερουσαλήμ μετά την κατάληψη της αρχικής Ιερουσαλήμ από μουσουλμάνους το 1187.

Είναι το σπίτι της μεγαλύτερης μονολιθικής εκκλησίας στον κόσμο.

Αντίς Αμπέμπα

Η πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Αιθιοπίας είναι μια μεγάλη πόλη που παίρνει μερικούς συνηθισμένους. Είναι ένας τόπος αντιθέσεων όπου οι αγροτικοί και οι αστικοί έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικά εκλεκτικό μίγμα λοφώδεις καλύβες, λαμπερά ξενοδοχεία, πολύχρωμες αγορές και μέρη αργά νύχτας τζαζ. Πάνω απ 'όλα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε μοναδική και νόστιμη κουζίνα της Αιθιοπίας.

Βουνά Simien

Το σπίτι σε μερικές από τις ψηλότερες κορυφές στην Αφρική, τα εκπληκτικά βουνά Simien είναι μια χώρα των θαυμάτων του πεζοπόρου των καταπληκτικών καταρρακτών και των βυθισμένων φαραγγιών. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης, με την αφθονία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων των ενδημικών ειδών, όπως το ιβίχ και το μπαλάντα. Τα ψηλά σημεία παρατήρησης των βουνών διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες απόψεις στη χώρα.

Περιοχή του ποταμού Omo

Η απομακρυσμένη περιοχή ποταμού Omo είναι η καλύτερη (και μερικές φορές αποκλειστικά) προσβάσιμη από όχημα 4x4 ή λέμβος λευκού νερού. Το ταξίδι αξίζει την προσπάθεια, ωστόσο, για τη συναρπαστική εμπειρία της συνάντησης των ιθαγενών φυλών της κοιλάδας. Υπάρχουν περισσότερες από 50 φυλές Omo River, και με ελάχιστη εξωτερική επιρροή, οι παραδόσεις και οι πολιτισμοί τους παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες για εκατοντάδες χρόνια.

Να πάρει εκεί

Η διεθνής πύλη προς την Αιθιοπία είναι το διεθνές αεροδρόμιο Addis Ababa Bole (ADD), που βρίσκεται περίπου 3,7 μίλια / 6 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης. Το αεροδρόμιο αποτελεί κόμβο για τις αφρικανικές αεροπορικές μεταφορές και ως εκ τούτου υπάρχουν απευθείας διεθνείς πτήσεις από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Οι επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στην Αιθιοπία, οι οποίες μπορούν να ληφθούν εκ των προτέρων από την πρεσβεία της Αιθιοπίας ή να αγοραστούν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με την εθνικότητά σας, οπότε φροντίστε να ελέγξετε ποιες από αυτές ισχύουν για εσάς.

Ιατρικές απαιτήσεις

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί που απαιτούνται για ταξίδι στην Αιθιοπία, εκτός αν προέρχεστε ή έχετε πρόσφατα περάσει χρόνο σε περιοχή κίτρινου πυρετού - στην περίπτωση αυτή, πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού. Τα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν τον τυφοειδή και την ηπατίτιδα Α, ενώ ορισμένες περιοχές της χώρας φέρουν κίνδυνο ελονοσίας και κίτρινου πυρετού. Εάν ταξιδεύετε σε αυτές τις περιοχές, συνιστάται ιδιαίτερα η κατάλληλη προφύλαξη ή εμβόλια. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει χαμηλός κίνδυνος για τον ιό Zika στην Αιθιοπία.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald την 1η Δεκεμβρίου 2016.