Όλοι για τον καφέ στο Πουέρτο Ρίκο

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος όσο ο κολομβιανός ξάδερφος του , αλλά το Πουέρτο Ρίκο έχει απολαύσει μια μακρά σχέση με τον καφέ υψηλής ποιότητας επειδή το πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος, το υψόμετρο και το κλίμα του εσωτερικού του Πουέρτο Ρίκο παρέχουν το ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια φυτών καφέ.

Ο κόκκος καφέ ήρθε στο νησί κατά τη δεκαετία του 1700, κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας από το νησί της Μαρτινίκας, και καταναλώθηκε κατά κύριο λόγο σε τοπικό επίπεδο. Δεν ήταν μέχρι τα τέλη του 1800 ότι ο καφές έγινε η κύρια εξαγωγή του Πουέρτο Ρίκο, και στην πραγματικότητα, η πόλη του Yauco, τοποθετημένη ανάμεσα στα βουνά, φημίζεται για τον καφέ του και είναι γνωστή ως El Pueblo del Café ή " Καφές."

Σήμερα, ωστόσο, οι κορυφαίες εξαγωγές του Πουέρτο Ρίκο δεν περιλαμβάνουν τον καφέ λόγω ζητημάτων όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και οι πολιτικές αναταραχές. Παρόλα αυτά, τα σήματα Café Yauco Selecto και Alto Grande είναι από τα πιο γνωστά μείγματα premium που προσφέρει το νησί, ενώ ο Alto Grande θεωρείται "σούπερ πριμοδότηση", ο καφές της υψηλότερης ποιότητας στον κόσμο.

Ο καφές του Πουέρτο Ρίκο οδήγησε επίσης σε αγροτικούς ορεινούς λαούς που έγιναν ρομαντικά σύμβολα των εργατικών τάξεων Πουέρτο Ριάν, γνωστών ως Jibarbo . Οι Jíbaros ήταν λαϊκοί που εργάστηκαν στις φυτείες καφέ για τους πλούσιους haciendas ή γαιοκτήμονες. Δυστυχώς, ήταν ελάχιστα καλύτεροι από τους ανειδίκευτους υπηρέτες, και δεδομένου ότι ήταν αμόρφωτοι, η πιο διαρκή μορφή έκφρασης τους ήρθε μέσω της μουσικής. Ο Jibarbo διατήρησε το πνεύμα τους ψηλά καθ 'όλη τη διάρκεια των μεγάλων ημερών εργασίας τους, τραγουδώντας τραγούδια που είναι ακόμα δημοφιλή στο Πουέρτο Ρίκο σήμερα.

Πώς καφέ Πουέρτο Ρίκο

Γενικά, υπάρχουν τρεις τρόποι για να παραγγείλετε τον καφέ σας: εσπρέσο, Cortadito και café con leche, αν και το café Americano είναι μια άλλη, λιγότερο δημοφιλής επιλογή.

Ο Πορτοκερικός εσπρέσο δεν διαφέρει από τον τυποποιημένο ιταλικό εσπρέσο, καθώς κατασκευάζεται σε μηχανή εσπρέσο και συνήθως μαυρίζει. Ένας τοπικός όρος για εσπρέσο είναι το pocillo , το οποίο είναι μια αναφορά στα μικρά κύπελλα στα οποία σερβίρεται το ποτό.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το Cortadito, το οποίο θα γνωρίζει όποιος γνωρίζει τον κουβανέζικο καφέ. παρόμοιο με ένα cortado, αυτό το ποτό με βάση το εσπρέσο έχει ένα πρόσθετο στρώμα γάλακτος στον ατμό.

Τέλος, το café con leche είναι σαν ένα παραδοσιακό latté, αλλά στο Πουέρτο Ρίκο, συνήθως περιλαμβάνει ένα μεγάλο ρίψιμο γάλακτος σε ένα μεγάλο κύπελλο. Πολλές συνταγές του Πουέρτο Ρίκο για αυτό το δημοφιλές μείγμα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό πλήρους γάλακτος και μισό και μισό μαλακά μαγειρεμένο σε μια κατσαρόλα, αν και υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές σε αυτή τη μέθοδο.

Πώς να επισκεφθείτε μια φυτεία καφέ

Αρκετές εταιρείες περιοδείας προσφέρουν εκδρομές σε φυτείες καφέ, οι οποίες μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια διασκέδασης στο εσωτερικό του Πουέρτο Ρίκο. Οι δημοφιλείς εταιρίες περιοδείας περιλαμβάνουν την Acampa, τις εξοχικές εκδρομές και τους θρύλους του Πουέρτο Ρίκο, οι οποίες προσφέρουν όλες τις ημερήσιες εκδρομές με θέμα το καφέ.

Εάν είστε λίγο πιο τολμηροί και θέλετε να επισκεφθείτε μόνοι σας, οι παρακάτω προσφέρουν εκδρομές και ευπρόσδεκτους επισκέπτες, απλά φροντίστε να καλέσετε μπροστά πριν πάτε: Café Bello στο Adjuntas, Café Hacienda San Pedro στην Jayuya, Café Lareño στο Lares, στην Hacienda Ana στη Jayuya, στην Hacienda Buena Vista στην Ponce, στην Hacienda Palma Escrita, στο La Casona στο Las Marías και στην Hacienda Patricia στην Ponce.

Θυμηθείτε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε περισσότερες από μία από αυτές τις φυτείες, καθώς ο φρέσκος καρορμπικάνικος καφές είναι αρκετά ισχυρός όσον αφορά την περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Δεν συνιστάται στους επισκέπτες να πίνουν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια από αυτό το ισχυρό μείγμα την ημέρα.