Πάρτε καφεΐνη στο τριγωνικό καφέ της Κολομβίας

Το τρίγωνο του καφέ, γνωστό τοπικά ως το «Eje Cafetero», είναι μια περιοχή της Κολομβίας που βρίσκεται στο δυτικό άκρο των ορέων των Άνδεων, η οποία έχει γίνει διάσημη για την παραγωγή εξαιρετικού καφέ .

Η περιοχή είναι γνωστή για τις απότομες κλίσεις κοιλάδες που κάνουν μεγάλο μέρος της περιοχής αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, ενώ το ζεστό και το βροχερό κλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια του καφέ. Ο τουρισμός στην περιοχή αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν εδώ το εκπληκτικό τοπίο, το θερμό καλωσόρισμα και την ιστορική αρχιτεκτονική.

Η προέλευση του καφέ που αναπτύσσεται στην περιοχή

Σήμερα το τρίγωνο του καφέ αναφέρεται σε τρία τμήματα της περιοχής, τον Caldas, το Quindio και την Risaralda. Η καλλιέργεια καφέ στην Κολομβία ξεκίνησε στα ανατολικά της χώρας, αλλά για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στην περιοχή Caldas στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα και γρήγορα έγινε μία από τις πιο κερδοφόρες και επιτυχημένες καλλιέργειες για τους τοπικούς αγρότες.

Η επιτυχία των καλλιεργειών στο Caldas τόσο από την άποψη της ποιότητας όσο και της ποσότητας του καφέ που θα μπορούσε να παραχθεί ήταν εντυπωσιακή και σύντομα εξαπλώθηκε σε κοντινά Quindio και Risaralda που παράγουν καφέ για εξαγωγή από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Σήμερα, η πλειοψηφία του καφέ που καλλιεργείται στην Κολομβία προέρχεται από το τριγωνικό καφέ.

Γιατί αυτή η περιοχή;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το τριγωνικό καφέ είναι ιδιαίτερα επιτυχές όταν πρόκειται για την καλλιέργεια καφέ και το κλίμα είναι σίγουρα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό με συνεχείς θερμοκρασίες και βροχή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, βοηθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της εγκατάστασης καφέ.

Ένας άλλος λόγος που η μονάδα καφέ είναι τόσο επιτυχημένη στην περιοχή αυτή είναι ότι το πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος είναι ιδανικό για τα φυτά, με τις καλύτερες συνθήκες για καφέ που μεγαλώνει από οπουδήποτε αλλού στην Κολομβία.

Οι κύριοι οικισμοί του τριγώνου του καφέ

Οι πρωτεύουσες των τριών τμημάτων που αποτελούν το τρίγωνο του καφέ είναι η Pereira, η Αρμενία και η Manizales , ενώ η κοντινή πόλη Medellin θεωρούσε την πύλη προς την περιοχή.

Ενώ κάθε μία από αυτές τις τρεις πρωτεύουσες είναι μια οικονομική δύναμη στο Καφέ Τρίγωνο, είναι έξω στις μικρότερες πόλεις και χωριά ότι οι άνθρωποι θα πάρουν μια πραγματική γεύση της περιοχής και του πολιτισμού της. Μικρές πόλεις όπως το Salento και το Quinchia είναι η ψυχή του τριγώνου του καφέ, και αυτές προσφέρουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιστορικές τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτείτε στην περιοχή.

Τουρισμός στην περιοχή του τριγώνου του καφέ

Η περιοχή είναι από καιρό ένα πολύ δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε μεταξύ των Κολομβιανών από τις γύρω περιοχές, με το όμορφο ορεινό τοπίο και το γεγονός ότι απέφυγε το μεγαλύτερο μέρος της βίας στην Κολομβία.

Υπάρχει τώρα ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων που ταξιδεύουν πέρα ​​από τα σύνορα της Κολομβίας για να απολαύσουν την περιοχή και η γοητευτική αρχιτεκτονική σε ορισμένες πόλεις όπως το Salento και το Santuario βοηθούν να γίνει ένα όμορφο μέρος για να επισκεφτείτε.

Λόγω της φύσης του εδάφους, είναι επίσης πολύ δημοφιλής σε όσους απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, με ράφτινγκ και καγιάκ στον ποταμό Barragan και το Rio La Vieja τόσο αυξανόμενο σε δημοτικότητα. Η πεζοπορία μέσα από τις απότομες κοιλάδες προσφέρει εξαιρετική θέα, ενώ όσοι αναζητούν μια πιο χαλαρωτική εμπειρία θα διαπιστώσουν ότι το θερμικό σπα στο Santa Rosa de Cabal είναι μια πολυτελή απόλαυση.

Μια επίσκεψη στο κολομβιανό εθνικό πάρκο καφέ

Ένας από τους κύριους προορισμούς για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον κολομβιανό καφέ και τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφώσει την ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι το Κολομβιανό Εθνικό Πάρκο Καφέ.

Ο χώρος βρίσκεται μεταξύ των πόλεων του Μαυροβουνίου και της Αρμενίας στο τμήμα Quindio και είναι μια πραγματική γιορτή του καφέ, ενώ διαθέτει επίσης ένα θεματικό πάρκο με πολλές εκδρομές για τους νεότερους επισκέπτες. Το πάρκο χωρίζεται σε δύο τμήματα με το μουσείο του καφέ, τα παραδοσιακά κτήρια καφέ και μια θεατρική παράσταση που εξερευνά την ιστορία του καφέ που βρίσκεται στο ένα άκρο του πάρκου, με το θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο άλλο άκρο. Πολύ κατάλληλα, οι δύο αυτές περιοχές του πάρκου χωρίζονται από έναν περίπατο μέσα από έναν εκτεταμένο κήπο καφέ και δάσος από μπαμπού.