Κολομβιανές παραλίες: Πλούσιος, αλλά απρόσμενος τροπικός παράδεισος

Άσπρες αμμουδιές, πεσμένες πεδιάδες, κοραλλιογενείς υφάλους και κρυστάλλινα νερά

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται προορισμούς στην παραλία στη Νότια Αμερική , η Βραζιλία έρχεται συχνά στο μυαλό, με το διάσημο Ipanema και Copacabana κατά μήκος της χώρας πάνω από 4.500 μίλια Ατλαντικού ακτογραμμή. Αλλά μια φήμη παγκόσμιας κλάσης σημαίνει πλήθη. για ξεκούραστες και ξεκούραστες διακοπές, θεωρήστε μια άλλη χώρα της Νότιας Αμερικής με ένα ζεστό κλίμα, μια μαγευτική ατμόσφαιρα και μια εκπληκτικά μικρή διαφημιστική εκστρατεία: την Κολομβία .

Η καρδιά της Καραϊβικής της Καρθαγένης αποτελεί την πιο βολική βάση για να ταξιδέψετε στις περισσότερες από αυτές τις παραλίες.

Είναι μόνο μια σύντομη βόλτα με το αεροπλάνο από την Μπογκοτά και μια γοητευτική πόλη για να εξερευνήσετε πριν κάνετε ένα ομαλό segue στις τέλειες διακοπές στην παραλία, με λευκές αμμώδεις παραλίες, ζεστό καιρό και φιλικό πληθυσμό.

Isla de Providencia

Οι 5.000 κάτοικοι αυτού του μικροσκοπικού νησιού στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας ανήκουν πολιτικά στην Κολομβία, αλλά ο πολιτισμός τους αντικατοπτρίζει τη γεωγραφική τους θέση στην Καραϊβική. Οι άνθρωποι μιλούν κυρίως Αγγλικά και Κρεόλ, και είναι πιο πιθανό να ακούτε μουσική reggae από το salsa εδώ. Η θέση του νησιού στον τρίτο μεγαλύτερο φραγμό του κόσμου, το καθιστά ιδανικό προορισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Εθνικό Πάρκο Tayrona

Στις ακτές της Καραϊβικής, όπου οι λόφοι της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα συναντιούνται στη θάλασσα, αυτό το εθνικό πάρκο έξω από τη Santa Marta περιλαμβάνει μια εκπληκτική παραλία με φόντο τροπικό δάσος και πλούσια βιοποικιλότητα. Τα μονοπάτια πεζοπορίας συνδέουν αρκετά τμήματα άμμου στο πάρκο, αλλά οι ισχυρές παλίρροιες μπορεί να κάνουν την κολύμβηση επικίνδυνη.

Το πάρκο περιέχει επίσης τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης του λαού Tayrona. Μπορείτε να ρίξετε μια σκηνή ή να νοικιάσετε αιώρες για τη νύχτα σε διάφορα κάμπινγκ στο πάρκο.

Το νησί San Andrés

Στο ίδιο τμήμα της Κολομβίας, όπως το νησί Providencia, ο Σαν Άντρες σπινθήρωνεται ελαφρώς πιο φανταστικός με τις παραλίες του με μεγαλύτερη προβολή και τη συγκριτικά ισχυρή νυχτερινή ζωή.

Λιγότερο από δύο ώρες αεροπορικώς από την ηπειρωτική χώρα, ο San Andrés αντλεί τόσο κολομβιανούς όσο και ξένους ταξιδιώτες. Πολλές από τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες εκμεταλλεύονται ακίνητα στο νησί και πωλούν συχνά πακέτα all-inclusive. Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια ποικιλία διαμερισμάτων προς ενοικίαση.

Πλάγια Μπλάνκα

Ονομάστηκε για την εκπληκτικά λευκή παραλία του, το Playa Blanca στην Isla de Barú συχνά αποκαλείται η καλύτερη παραλία στη χώρα, αν και μπορεί να γεμίσει με ημερήσιους ταξιδιώτες από την Καρθαγένη. Η έκταση των 2,2 μιλίων από κονιοποιημένη άμμο οδηγεί σε κρυστάλλινα νερά και εξαιρετική εμπειρία κολύμβησης με αναπνευστήρα. Μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο από την Καρθαγένη για να φτάσετε στην παραλία, και μπορεί να είναι αρκετά αργή, αλλά το ταξίδι κάνει για μια ωραία λίγες μέρες. Υπάρχουν πολλές επιλογές για διανυκτερεύσεις, από ξενώνες έως ξενοδοχεία μέχρι αιώρα κάτω από τις παλάμες. Οι εταιρείες περιοδεύουν επίσης στο νησί ταχύπλοα σκάφη με ημερήσιες εκδρομές 8 έως 12 ωρών, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν μεσημεριανό γεύμα, αναπνευστήρα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Capurganá

Για μια απομακρυσμένη εμπειρία, πίσω στο χρόνο, κάνετε το ταξίδι στο Capurganá κοντά στα σύνορα με τον Παναμά. Κτισμένο από πλούσια ζούγκλα, οι παραλίες σε αυτήν την περιοχή προσελκύουν δύτες, backpackers και ταξιδιώτες που αναζητούν να «ξεφύγουν από όλα». Το χωριό χωρίς αυτοκίνητα με την αραιοκατοικημένη τεχνολογία ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αποσυνδέονται πλήρως και να βυθίζονται πλήρως στην άφθονη φυσική ομορφιά.