Διαδρομή της Κολομβίας: Ο Οδηγός Δύο Εβδομάδων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε όταν προγραμματίζετε την τελική διαδρομή της Κολομβίας είναι να συνειδητοποιήσετε ότι η Κολομβία δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο ήταν κάποτε. Γίνεται ο καυτός προορισμός που θέλουν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες πριν φτάσουν εκεί όλοι οι τουρίστες. Με μια σειρά από παραλίες παγκόσμιας κλάσης , πανέμορφη αρχιτεκτονική και έναν εξερχόμενο και γενναιόδωρο πληθυσμό, γίνεται γρήγορα ένα από τα αγαπημένα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στη Νότια Αμερική.

Ωστόσο, η Κολομβία είναι μια μεγάλη χώρα και είναι αδύνατο να τα δείτε όλα σε μία διακοπή. Η χώρα διαθέτει αρκετά αεροδρόμια, γεγονός που καθιστά εύκολο το γρήγορο ταξίδι μεταξύ μεγάλων περιοχών και υπάρχει ένα στερεό δίκτυο λεωφορείων για όλες τις μικρότερες περιοχές. Ωστόσο, ένα νεκρό λάθος θα ήταν να προσπαθήσουμε να δούμε πάρα πολλά σε ένα σύντομο ταξίδι. Είναι καλύτερο να περάσετε λίγες μέρες σε κάθε περιοχή για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε και να ξεκουραστείτε με σπουδαίες ιστορίες για να μοιραστείτε την Κολομβία. Όπως λένε πολλοί άνθρωποι - ο μόνος κίνδυνος είναι να θέλουν να μείνουν.

Εάν είστε εκφοβισμένοι για το πού να ξεκινήσετε, εδώ είναι ένα σπουδαίο δρομολόγιο της Κολομβίας για τους πρώτους χρονομετρητές της χώρας.

Cartagena

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έβαλαν αυτή την πόλη στη λίστα των δέκα πρώτων προορισμών στη Νότια Αμερική , είναι γνωστό σε πολλούς ως το κόσμημα της Νότιας Αμερικής και το ιδανικό μέρος για να εισέλθουν στη χώρα με πολλές διεθνείς πτήσεις. Δύο χρόνια πριν η Καρταχένα ανακοίνωσε επίσημα την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, η οχυρωμένη πόλη στη βόρεια ακτή της Κολομβίας εξακολουθεί να στέκεται, προστατεύοντας τα όμορφα αποικιακά της κτίρια.

Περνώντας λίγες μέρες περπατώντας γύρω από τα φωτεινά χρωματιστά κτίρια με μια φωτογραφική μηχανή, και περιπλάνηση τα πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης κάνει για μια τέλεια μέρα. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός προορισμός φαγητού για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα μοναδικό συνδυασμό φαγητού με παραδοσιακά κολομβιανά πιάτα, φρέσκα θαλασσινά που αλιεύονται το πρωί και μια επιρροή της Καραϊβικής που μπορεί να βρεθεί μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Tayrona

Αφού μάθει λίγο για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Κολομβίας σε μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις της, είναι καιρός να πάρει ενεργό. Ακριβώς έξω από την πόλη της Santa Marta είναι αυτό που κάποτε ήταν γνωστό ως ένα μικρό ψαροχώρι του Tayrona.

Δυστυχώς, μόλις διαβαστούν όλοι οι οδηγοί και συρρέουν σε αυτή την πόλη, η περιοχή αναπτύχθηκε σύντομα και δεν είναι πλέον τόσο γραφική όσο ο οδηγός συνεχίζει να υπόσχεται. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τα αγγλικά ομιλούνται στην πόλη και είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε. Μπορεί να μην είναι αυτό το κρυμμένο πολύτιμο λίθο, αλλά πραγματικά είναι οποιαδήποτε πόλη σε έναν οδηγό;

Η μεγαλύτερη κλήρωση είναι ότι είναι επίσης η είσοδος στη διάσημη πόλη Lost City , γνωστή και ως Ciudad Perdida. Χρειάζονται 4-5 ημέρες για να κάνετε το επίπονο ταξίδι, ώστε να σχεδιάσετε ανάλογα.

Πλάγια Μπλάνκα

Το πιο χαλαρωτικό δρομολόγιο της Κολομβίας περιλαμβάνει μια επίσκεψη στην Playa Blanca. Αυτό ονομάζεται απλά η λευκή παραλία και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια εξαντλητική πενθήμερη αναρρίχηση γύρω από το Εθνικό Πάρκο Ταυρών και τον Ciudad Perdida. Η εκπληκτική λευκή άμμος τεντώνει για δύο μίλια και περιβάλλεται από μερικά από τα πιο όμορφα γαλάζια νερά που έχετε δει ποτέ.

Απλά πάρετε ένα πλοίο το πρωί από την Καρταχένα και υπάρχουν πολλές επιλογές για καταλύματα που κυμαίνονται από αιώρες στην παραλία μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία.

Μπογκοτά

Αντί να ταξιδέψετε πίσω από την Καρθαγένη, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες της Κολομβίας και να πάρετε μια γρήγορη πτήση στην Μπογκοτά. Η πρωτεύουσα δεν έχει την αποικιακή γοητεία της Καρθαγένης αλλά είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που συναγωνίζεται στην παγκόσμια σκηνή με πολλές φανταστικές γκαλερί τέχνης και μουσεία , όπως το δημοφιλές Μουσείο Χρυσού, το οποίο θα σας κρατά απασχολημένο για ώρες. Ένα άλλο αγαπημένο είναι το Μουσείο Botero, όπου μπορείτε να δείτε απίστευτη δουλειά από έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της Κολομβίας, Fernando Botero.

Αν νυχτερινή ζωή είναι αυτό που ψάχνετε, δεν υπάρχει έλλειψη μπαρ, κλαμπ, και συναυλίες για να κρατήσει μια κουκουβάγια ευτυχισμένη.