Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Μπογκοτά της Κολομβίας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Μπογκοτά της Κολομβίας

Η Μπογκοτά της Κολομβίας βρίσκεται ψηλά στις Άνδεις στα 2.620 μέτρα ή 8.646 πόδια. Είναι μια πόλη των αντιθέσεων: ψηλά κτίρια που στέκονται δίπλα σε αποικιακές εκκλησίες, πανεπιστήμια, θέατρα και παραγκούπολη.

Η Μπογκοτά είναι επίσης ένα μείγμα επιρροών - ισπανικά, αγγλικά και ινδικά. Είναι μια πόλη μεγάλου πλούτου, υλικής ευημερίας - και έντονης φτώχειας. Άγρια κυκλοφορία και ήρεμες οάσεις κάθονται δίπλα. Θα βρείτε φουτουριστική αρχιτεκτονική, γκράφιτι και κυκλοφοριακή συμφόρηση εδώ, καθώς και εστιατόρια, βιβλιοπωλεία και πωλητές δρόμων που εμπορεύονται σμαράγδια.

Οι κλέφτες, οι ζητιάνοι, οι άνθρωποι του δρόμου και οι έμποροι ναρκωτικών καλούν τον εσωτερικό πυρήνα της παλιάς πόλης στο σπίτι τους.

Ιστορία του Μπογκάτα

Το Santa Fé de Bogotá ιδρύθηκε το 1538. Το όνομά του μειώθηκε στην Μπογκοτά μετά την ανεξαρτησία του από την Ισπανία το 1824, αλλά αργότερα αποκαταστάθηκε ως Santafé de Bogotá.

Η πόλη ήταν αρκετά επαρχιακή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1900, το γραφειοκρατικό σπίτι της κυβέρνησης και τις πνευματικές επιδιώξεις. Οι κυριότερες βιομηχανίες ήταν οι ζυθοποιίες, τα υφαντά και τα κεριά. Οι κάτοικοι - ή ο Μπογκοτάνος - θεωρούνταν από την υπόλοιπη χώρα ως σιωπή, κρύο και απότομα. Ο Μπογκοτάνος είδε τους εαυτούς τους ως διανοητικά ανώτερο των συμπατριωτών τους.

Οικονομία της Μπογκοτά

Εκτός από την πρωτεύουσα, η Μπογκοτά είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Κολομβίας. Οι περισσότερες εταιρείες στην Κολομβία έχουν την έδρα τους στη Μπογκοτά, επειδή είναι η πατρίδα των περισσότερων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ. Είναι επίσης ο κόμβος της κύριας χρηματιστηριακής αγοράς της Κολομβίας.

Τα κεντρικά γραφεία των περισσότερων παραγωγών καφέ, οι εξαγωγικές εταιρείες και οι καλλιεργητές λουλουδιών βρίσκονται εδώ. Το σμαραγδέν εμπόριο είναι μια τεράστια επιχείρηση στη Μπογκοτά. Εκατομμύρια δολάρια σε εγχώρια παραγωγή ακατέργαστων και κομμένα σμαράγδια αγοράζονται και πωλούνται καθημερινά στο κέντρο της πόλης.

Η πόλη

Η Μπογκοτά χωρίζεται σε ζώνες, καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά:

Τα βουνά

Τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες βρίσκονται στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Μπογκοτά. Η πόλη έχει επεκταθεί από το αποικιακό κέντρο όπου μπορούν να βρεθούν οι περισσότερες από τις μεγάλες εκκλησίες. Τα βουνά παρέχουν ένα σκηνικό στα ανατολικά της πόλης.

Η πιο γνωστή κορυφή είναι το Cerro de Montserrat στα 3.030 μέτρα ή 10.000 πόδια. Είναι ένα από τα αγαπημένα με Bogoteños που πηγαίνουν εκεί για την εκπληκτική θέα, το πάρκο, τα αρένα ταυρομαχιών, εστιατόρια και ένα διάσημο θρησκευτικό site. Η εκκλησία εδώ με το άγαλμα του Señor Caído Fallen Christ λέγεται ότι είναι τόπος θαυμάτων.

Η κορυφή της κορυφής είναι προσβάσιμη με αναρρίχηση εκατοντάδων σκαλοπατιών - δεν συνιστάται. Μπορείτε επίσης να φτάσετε με τελεφερίκ από τις 9 π.μ. έως τις 11 το πρωί ή από το τελεφερίκ που λειτουργεί μόνο τις Κυριακές μεταξύ 5:30 π.μ. και 6 μ.μ.

Οι Εκκλησίες

Τα περισσότερα ιστορικά αξιοθέατα βρίσκονται στην La Candelaria , την παλαιότερη συνοικία της πόλης. Το Δημοτικό Παλάτι του Καπιτώπου και πολλές εκκλησίες αξίζει μια επίσκεψη:

Τα La Tercera, το Veracruz, το Catedral, το Capilla del Sagrario, οι εκκλησίες Candelaria la Concepción, το Santa Bárbara και το Σαν Ντιέγκο αξίζουν μια επίσκεψη αν ο χρόνος το επιτρέπει.

Τα Μουσεία

Η πόλη έχει πολλά σπουδαία μουσεία. Οι περισσότεροι μπορούν να δουν σε μια ώρα ή δύο, αλλά φροντίστε να προγραμματίσετε αρκετό χρόνο για το Museo del Oro, το σπίτι των περισσότερων από 30.000 αντικειμένων της προ-Κολομβιανής εργασίας χρυσού. Το μουσείο είναι σαν ένα οχυρό που προστατεύει τους θησαυρούς εδώ, συμπεριλαμβανομένου του μικρού σκάφους Muisca που απεικονίζει το τελετουργικό της ρίψης χρυσού στη λίμνη Guatavita για να κατευνάσει τους θεούς. Το μουσείο προβάλλει επίσης σμαραγδένια και διαμάντια σταυρωμένα σταυρούς από την αποικιακή περίοδο.

Άλλα μουσεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν:

Τα άλλα μουσεία περιλαμβάνουν το Museo Arqueológico Museo de Artes y Tradiciones Populares, το Museo de Sigismo και το Museo de los Niños.

Αρχαιολογικοί και ιστορικοί θησαυροί

Ίσως σας ενδιαφέρει το μοντέλο της Ciudad Perdida , της χαμένης πόλης Taironas που βρέθηκε κοντά στη Santa Marta το 1975. Αυτή η ανακάλυψη μιας πόλης μεγαλύτερης από το Machu Picchu είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στη Νότια Αμερική. Το κύριο σημείο της κάθε επίσκεψης στο Μουσείο Χρυσού είναι το ισχυρό δωμάτιο όπου μικρές ομάδες επισκεπτών μπορούν να εισέλθουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να ακούγονται ακούραστα όταν τα φώτα αποκαλύπτουν τα 12.000 κομμάτια που κρατούνται εδώ.

Το Museo Nacional de Colombia έχει ένα ευρύτερο φάσμα επίδειξης αρχαιολογικής εθνοτικής και ιστορικής σημασίας. Αυτό το μουσείο στεγάζεται σε φυλακή που σχεδίασε ο Αμερικανός Thomas Reed. Τα κύτταρα είναι ορατά από ένα μόνο σημείο παρατήρησης.

Ο καθεδρικός ναός της Zipaquira ή ο καθεδρικός ναός του αλατιού δεν βρίσκεται στην πόλη, αλλά αξίζει τον κόπο να διανύσετε δύο ώρες βόρεια. Ο καθεδρικός ναός είναι χτισμένος σε αλάτι που δούλευε πολύ πριν φτάσουν οι Ισπανοί. Ένα τεράστιο σπήλαιο δημιουργήθηκε από τη δεκαετία του 1920, τόσο μεγάλο που η Banco de la Republica έκτισε έναν καθεδρικό ναό εδώ, 23 μέτρα ή 75 πόδια ύψος και χωρητικότητας 10.000 κατοίκων. Οι Κολομβιανοί θα σας πουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρκετό αλάτι στο ορυχείο για να προμηθεύσει τον κόσμο για 100 χρόνια.

Υπάρχει αρκετό για να δείτε στη Μπογκοτά για να σας κρατήσετε απασχολημένους για αρκετές ημέρες. Όταν έχετε αρκετά μουσεία και εκκλησίες, η πόλη προσφέρει μια νυχτερινή ζωή με εστιατόρια, θέατρα και πολλά άλλα. Σχεδιάστε να επισκεφθείτε το κομψό Teatro Colón κατά τη διάρκεια μιας παράστασης - είναι η μοναδική φορά που είναι ανοιχτό το θέατρο.

Τριγυρίζω

Η προσέγγιση γύρω από την πόλη απλοποιείται από τον τρόπο που ονομάζονται οι δρόμοι. Οι περισσότεροι από τους παλαιότερους δρόμους ονομάζονται carreras και τρέχουν βόρεια / νότια. Οι Calles τρέχουν ανατολικά / δυτικά και αριθμούνται. Οι νεώτεροι δρόμοι μπορεί να είναι κυκλοφοριακοί ή εγκάρσιοι .

Η μεταφορά με λεωφορείο είναι εξαιρετική στη Μπογκοτά. Τα μεγάλα λεωφορεία, τα μικρότερα λεωφορεία που ονομάζονται μπουσέτα, ο μικρόβιος ή το colectivo van ταξιδεύουν όλοι στους δρόμους της πόλης. Τα σύγχρονα αρθρωτά λεωφορεία Transmilenio λειτουργούν σε επιλεγμένους κεντρικούς δρόμους και η πόλη είναι αφιερωμένη στην προσθήκη διαδρομών.

Ποδήλατα αφθονούν στην πόλη. Το ciclorrutas είναι μια εκτεταμένη ποδηλατική διαδρομή που εξυπηρετεί όλα τα σημεία της πυξίδας.

Πάρε προφυλάξεις

Ενώ το επίπεδο βίας μειώνεται στη Μπογκοτά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Κολομβίας, εξακολουθούν να υπάρχουν τα πιθανά εκτός της πόλης όρια για τρομοκρατικές πράξεις από διάφορες φατρίες που εκστρατεύονται εναντίον της κυβέρνησης, η περικοπή του εμπορίου ναρκωτικών και η βοήθεια των ΗΠΑ στην εξάλειψη της κόκας πεδία. Ο Οδηγός Fielding για επικίνδυνα μέρη λέει:

"Η Κολομβία είναι αυτή τη στιγμή το πιο επικίνδυνο μέρος στο δυτικό ημισφαίριο και ίσως ο κόσμος επειδή δεν θεωρείται ζώνη πολέμου .... Εάν ταξιδεύετε στην Κολομβία, θα μπορούσατε να είστε ο στόχος των κλεφτών, των απαγωγέων και των δολοφόνων ... οι στρατιώτες σταματούν συνήθως σε οδοφράγματα, εκδιώκονται από τα αυτοκίνητά τους και εκτελούνται συνοπτικά στο Τμήμα Αντιόκειας.Οι τουρίστες υποβάλλονται σε φάρμακα σε μπαρ και δίσκους και στη συνέχεια ληστεύονται και δολοφονούνται.Οι εξερευνητές, οι ιεραπόστολοι και άλλοι αλλοδαποί είναι αγαπημένοι στόχοι τρομοκρατικών ομάδων που τους απαγάγουν για εξωφρενικά ποσά λύτρας που ανεβαίνουν στα εκατομμύρια των δολαρίων. "

Εάν ταξιδεύετε στο Santafé de Bogotá ή σε οποιοδήποτε μέρος της Κολομβίας, να είστε πολύ προσεκτικοί. Εκτός από τις προφυλάξεις που θα λάβετε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Να είστε ενήμεροι, να είστε προσεκτικοί και να είστε ασφαλείς για να απολαύσετε το ταξίδι σας!