Ανατρέφοντας στην Ιρλανδία; Ο οδηγός How-To!

Η τέχνη της κατάρρευσης στην Ιρλανδία

Έχετε άκρη στην Ιρλανδία; Πόσο πρέπει να συμβουλεύω στην Ιρλανδία; Και πότε δεν πρέπει να συμβουλεύω καθόλου; Αυτά είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που κάθε επισκέπτης στο Emerald Isle αντιμετωπίζει όταν τρώει έξω, απολαμβάνοντας ιρλανδικές παμπ ή απλά αλληλεπιδρώντας με τους οδηγούς ταξί και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Ευτυχώς, είναι εύκολο να αποφευχθεί η έλλειψη τουριστών εάν αντιληφθείτε τον τοπικό πολιτισμό στην Ιρλανδία.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την απόρριψη στην Ιρλανδία.

Ενώ οι συμβουλές εκτιμώνται μερικές φορές από κάποιο προσωπικό, υπάρχουν και άλλες φορές που δεν χρειάζεται να συμβουλεύετε καθόλου. Πρώτα πράγματα πρώτα: ακριβώς ποιοι είστε άκρη στην Ιρλανδία και πού είναι σχεδόν σίγουρα αναμενόμενες συμβουλές; Παρόλο που υπάρχουν ακριβείς κανόνες, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που βασίζονται στο πού είστε εσείς που μπορούν να σας καθοδηγήσουν για το πώς και πότε να συμβουλεύετε:

Συμβουλές για την κατάρρευση στην Ιρλανδία

Εστιατόρια

Στα ιρλανδικά εστιατόρια, θα βρείτε γενικά δύο επιλογές, μία από τις οποίες νομικά πρέπει να είναι ήδη (σαφώς) περιγραφεί στο μενού για την ευκολία σας:

Εάν δεν υπάρχει τίποτα στο μενού για να υποδείξετε ότι περιλαμβάνεται η υπηρεσία ή ότι θα εφαρμοστεί μια χρέωση, τότε το waitstaff συνήθως αναμένει μια άκρη περίπου δέκα έως δεκαπέντε τοις εκατό. Ή μια στρογγυλοποίηση μέχρι το κοντινότερο λογικό ποσό στους λογαριασμούς (με άλλα λόγια, μην αφήνετε τα κέρματα ευρώ - αρχίστε με το σημείωμα των € 5 ως το ελάχιστο άκρο).

Και μην ανησυχείτε για την καθυστέρηση καθόλου εάν τρώτε ιρλανδικά fast food .

Ξενοδοχεία, ξενώνες και B & B

Οι ιρλανδοί πάροχοι καταλυμάτων, σε γενικές γραμμές, έχουν υπολογίσει σε όλες τις δαπάνες δεν αναμένονται συμβουλές. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να αφήσετε € 1 - € 2 ημερησίως για το καθαριστικό προσωπικό και να σχεδιάσετε να κάνετε συμβουλές για υπηρεσίες όπως porter που μεταφέρουν τις τσάντες σας εάν έχετε ζητήσει βοήθεια. Δεν αναμένετε υπερβολική άφιξη στα ιρλανδικά ξενοδοχεία και δεν χρειάζονται συμβουλές εάν το ξενοδοχείο είναι μικρό και στελεχωμένο απευθείας από τους ιδιοκτήτες (όπως σε ένα μικρό B & B).

Ταξί

Πάλι συμβουλές δεν αναμένεται πραγματικά, αλλά κανένας ταξιτζήτης, ειδικά στις πόλεις , θα αντιταχθεί αν προσφέρετε αρκετά για να στρογγυλοποιήσετε το νομοσχέδιο λίγο. Με την ευκαιρία, οι οδηγοί ταξί είναι υποχρεωμένοι να σας δώσουν μια έντυπη απόδειξη σύμφωνα με το ταξίμετρο, αυτό δεν θα περιλαμβάνει συμβουλές. Εάν για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεστε μια απόδειξη που περιλαμβάνει συμβουλές, ζητήστε μια πρόσθετη χειρόγραφη απόδειξη (εδώ ο οδηγός θα σημειώσει ότι η διαφορά στην έντυπη απόδειξη οφείλεται σε συμβουλή).

Εστιατόρια

Αν προσπαθήσετε να μαντέψετε σε μια ιρλανδική παμπ, είναι πολύ πιθανό να κερδίσετε μια ανυποψίαστη ματιά - απλά δεν γίνεται. Αν θέλετε πραγματικά να πιείτε μια παμπ σε μια καφετέρια τότε μπορείτε να προσφέρετε για να μεταχειριστείτε το προσωπικό σε ένα ποτό, υποδεικνύοντας "έχετε ένα για τον εαυτό σας".

Μια αποδεκτή απάντηση σε αυτό θα ήταν "Δεν με πειράζει αν θα το έχω αργότερα, έτσι;" Με το άτομο μπαρ να τσακίζει τα χρήματα αντί να πίνει στη δουλειά.

Καφέ και μπιστρό

Τα περισσότερα από αυτά θα έχουν ένα μπολ ή άλλο δοχείο κοντά στην ταμειακή μηχανή, με μια λεπτή υπενθύμιση ότι οι συμβουλές εκτιμώνται. Αυτά συνήθως αποτελούνται από κάποια χαλαρή αλλαγή και δεν απαιτούνται λογαριασμοί.

Κουτιά συλλογής

Αντί να δέχονται συμβουλές, κάποια καταστήματα και καφετέριες έχουν ένα ή περισσότερα κουτιά συλλογής κοντά στην ταμειακή μηχανή, ζητώντας ελεημοσύνη για κάποια φιλανθρωπία ή άλλη καλή αιτία. Αν προσφέρουμε συμβουλές, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, ενδέχεται να ανακατευθυνθείτε προς αυτά τα κουτιά.

Μια Τελική Σκέψη για την κατάρρευση στην Ιρλανδία

Στο τέλος, δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες σχετικά με την ανατροπή στην Ιρλανδία, οπότε ισχύει ο βασικός κανόνας του "Play it by Ear".

Θα διαπιστώσετε ότι αρκετές ιρλανδικές υπερηφάνεια για την παροχή μιας υπηρεσίας για χάρη της, όχι για μια πρόσθετη συμβουλή. Μερικοί άνθρωποι θα αρνηθούν τις συμβουλές ακόμα και μετά από να βγούμε από το δρόμο τους. "Ω, είναι μόνο μέρος της δουλειάς μου", μπορεί να είναι η φιλική απάντηση. (Αν και οι συμβουλές θα αναμένονται περισσότερο στο Δουβλίνο από οπουδήποτε αλλού).

Και μπορείτε επίσης να εισέλθετε στην παράδοση "χρημάτων τύχης", κυρίως με εμπόρους - όταν αυτό συμβεί, θα σας χρεώσουν τη συμφωνημένη τιμή, πείτε ένα πενήντα ευρώ, και όταν παραδώσετε δυο είκοσι και δέκατοι θα Το ευρώ κέρμα πίσω στο χέρι σας. Αυτό, θεωρητικά, θα διασφαλίσει ότι θα επαναφέρετε την επιχείρησή σας ξανά σε αυτούς. Σκεφτείτε το ως αντίστροφη άκρη στην Ιρλανδία.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα να συναντήσετε κάποιον που αναμένεται δωρεάν. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ισχυρός πολιτισμός στην Ιρλανδία, μην αισθάνεστε πιεσμένοι να αφήσετε πάρα πολύ εάν ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες.