Τα μουσεία του Καπιτωλίου και ο λόφος του Καπιτωλίου στη Ρώμη

Σχεδιάζοντας μια επίσκεψη στα μουσεία Capitoline της Ρώμης

Τα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη, ή το Μουσείο Καπιτωλίνι, περιέχουν μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτεχνικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρώμης. Στην πραγματικότητα, ένα μουσείο που απλώνεται σε δύο κτίρια - το Palazzo dei Conservatori και το Palazzo Nuovo - τα μουσεία Capitolin, βρίσκονται στην κορυφή του λόφου Capitolin ή του Campidoglio, ενός από τους επτά περίφημους λόφους της Ρώμης. Κατεχόμενη από τουλάχιστον τον 8ο αιώνα π.Χ., ο λόφος του Καπιτωλίου ήταν μια περιοχή των αρχαίων ναών.

Με θέα στο Ρωμαϊκό Φόρουμ και στο λόφο Palatine πέρα ​​από αυτό, ήταν και είναι το γεωγραφικό και συμβολικό κέντρο της πόλης.

Τα μουσεία ιδρύθηκαν από τον Πάπα Κλήμεντα το 1734, καθιστώντας τα τα πρώτα μουσεία στον κόσμο ανοιχτά στο κοινό. Για κάθε επισκέπτη που ενδιαφέρεται να κατανοήσει την ιστορία και την εξέλιξη της Ρώμης από την αρχαία εποχή έως την Αναγέννηση, τα μουσεία του Καπιτωλίνα είναι απαραίτητο.

Για να φτάσετε στο λόφο του Καπιτωλίου, οι περισσότεροι επισκέπτες αναρριχηθούν στην Cordonata, μια κομψή, μνημειώδη σκάλα που σχεδιάστηκε από τον Michelangelo, ο οποίος σχεδίασε επίσης την γεωμετρικά σχεδιασμένη Piazza del Campidoglio στην κορυφή των σκαλοπατιών. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το χάλκινο διάσημο άγαλμα του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου με άλογο. Το μεγαλύτερο χάλκινο άγαλμα από τη ρωμαϊκή αρχαιότητα, η έκδοση στην πλατεία είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο - το πρωτότυπο είναι στο μουσείο.

Palazzo dei Conservatori

Καθώς στέκεστε στην κορυφή του Cordonata, το Palazzo dei Conservatori είναι στα δεξιά σας.

Είναι το μεγαλύτερο κτήριο του Capitoline και χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, όπως τα Διαμερίσματα των Κηδεμόνων, την αυλή, το Μουσείο Palazzo dei Conservatori και άλλες αίθουσες. Υπάρχει επίσης ένα καφέ και ένα βιβλιοπωλείο που βρίσκεται σε αυτή την πτέρυγα του Capitoline.

Το Palazzo dei Conservatori περιέχει πολλά διάσημα έργα τέχνης από την αρχαιότητα.

Πρωταρχικό μεταξύ τους είναι το χάλκινο She Wolf ( La Lupa ), το οποίο χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι το de facto σύμβολο της Ρώμης. Απεικονίζει τον Romulus και τον Remus , τους αρχαίους ιδρυτές της Ρώμης, που θηλάζουν έναν λύκο. Άλλα γνωστά έργα από την αρχαιότητα είναι το Il Spinario , ένα μάρμαρο πρώτου αιώνα π.Χ. ενός αγόρι που αφαιρεί ένα αγκάθι από το πόδι του. το αρχικό ιππικό άγαλμα του Μάρκου Αυρήλιου και θραύσματα από ένα κολοσσιαίο άγαλμα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Οι θρύλοι και οι θρίαμβοι της Ρώμης εκτίθενται επίσης στις τοιχογραφίες, τα αγάλματα, τα νομίσματα, τα κεραμικά και τα αρχαία κοσμήματα του Palazzo dei Conservatori . Εδώ θα βρείτε απεικονίσεις των Πολωνικών Πολέμων, επιγραφές ρωμαϊκών δικαστών, θεμέλια αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Δία του Θεού και μια εκπληκτική συλλογή αγαλμάτων αθλητών, θεών και θεών, πολεμιστών και αυτοκράτορων που κυμαίνονται από τις ημέρες του Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μέχρι την Μπαρόκ.

Εκτός από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, υπάρχουν επίσης πίνακες και γλυπτά από μεσαιωνικούς, αναγεννησιακούς και μπαρόκ καλλιτέχνες. Ο τρίτος όροφος διαθέτει μια γκαλερί με έργα του Caravaggio και του Veronese, μεταξύ άλλων. Υπάρχει επίσης μια πολύ διάσημη προτομή του κεφαλιού της Μέδουσας, γλυπτό από τον Bernini.

Galleria Lapidaria και Tabularium

Σε ένα υπόγειο διάδρομο που οδηγεί από το Palazzo dei Conservatori στο Palazzo Nuovo είναι μια ειδική γκαλερί που ανοίγει πάνω από τις απόψεις του Ρωμαϊκού Φόρουμ.

Η Galleria Lapidaria περιέχει επιγραφές, επιτάφια (επιγραφές τάφων) και τα θεμέλια δύο αρχαίων ρωμαϊκών σπιτιών. Αυτό είναι επίσης όπου θα βρείτε το Tabularium , το οποίο περιέχει επιπλέον θεμέλια και θραύσματα από την αρχαία Ρώμη. Η διέλευση από την Galleria Lapidaria και το Tabularium είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να καταλάβετε καλύτερα την αρχαία Ρώμη και να πάρετε μια μοναδική θέα στο ρωμαϊκό φόρουμ .

Palazzo Nuovo

Ενώ το Palazzo Nuovo είναι το μικρότερο από τα δύο μουσεία του Capitoline, δεν είναι λιγότερο θεαματικό. Παρά το όνομά του, το "νέο παλάτι" περιλαμβάνει επίσης πολλά αντικείμενα από την αρχαιότητα, όπως ένα μεγάλο άγαλμα χαλάρωσης ενός θεού νερού που ονομάζεται "Marforio". περίτεχνα σαρκοφάγα. το άγαλμα του Discobolus . και μωσαϊκά και αγάλματα που ανακτήθηκαν από τη βίλα του Αδριανού στο Τίβολι.

Μουσεία του Καπιτωλίου επισκέπτονται πληροφορίες

Τοποθεσία: Piazza del Campidoglio, 1, στο λόφο του Καπιτωλίου

Ώρες: Καθημερινά, από τις 9:30 μέχρι τις 7:30 μ.μ. (τελευταία είσοδος 6:30 μ.μ.), κλείνει στις 2:00 μ.μ. στις 24 και 31 Δεκεμβρίου. Κλειστά Δευτέρα και 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες: Ελέγξτε τον ιστότοπο για ενημερωμένες ώρες, τιμές και ειδικές εκδηλώσεις. Τηλ. (0039) 060608

Εισαγωγή: € 15 (από το 2018). Εκείνοι κάτω των 18 ετών ή άνω των 65 ετών πληρώνουν 13 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 5 ετών εισάγονται δωρεάν. Εκτός από την είσοδο με το Pass Roma .

Για περισσότερες ιδέες μουσείων της Ρώμης, δείτε τη λίστα με κορυφαία μουσεία στη Ρώμη .

Αυτό το άρθρο έχει επεκταθεί και ενημερώθηκε από την Elizabeth Heath.