Λαμβάνοντας ένα σκυλί στην Ισλανδία

Τα διεθνή ταξίδια με το σκυλί σας (ή τη γάτα) είναι αρκετά περίπλοκα και συνήθως συνιστάται να αφήσετε το σκυλί σας στο σπίτι όταν ταξιδεύετε στην Ισλανδία. Οι απαιτήσεις για τη λήψη του σκύλου σας στην Ισλανδία μπορεί να είναι αρκετά αυστηρές και περιλαμβάνουν διάφορες μορφές, τέλος εισαγωγής αίτησης εισαγωγής και 4 εβδομάδες καραντίνας.

Σημειώστε ότι η ολοκλήρωση αυτών των διαφόρων εμβολιασμών και μορφών μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, οπότε αν θέλετε να πάρετε τη γάτα ή το σκύλο σας στην Ισλανδία , προγραμματίστε νωρίς.

Η διαδικασία

Οι αιτήσεις εισαγωγής για σκύλους και γάτες διατίθενται από την Ισλανδική Υπηρεσία Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων. Μετά την αποστολή της αίτησης με αποδεικτικά στοιχεία για την υγεία και τις θεραπείες, είναι πιθανό να εγκριθεί μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να φροντίσετε το τέλος εισαγωγής (περίπου 20.000 ISK) και να προγραμματίσετε την καραντίνα στην Ισλανδία για το σκυλί ή τη γάτα σας.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε όλες τις απαιτήσεις σχετικά με τους απαραίτητους εμβολιασμούς (π.χ. λύσσα, parvo, malware), εξετάσεις, ιατρική περίθαλψη κ.λπ., καθώς μερικοί πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ πριν πάρουν το σκυλί σας στην Ισλανδία. Το κενό έντυπο για το πιστοποιητικό υγείας και προέλευσης από τον επικεφαλής κτηνίατρο της Ισλανδίας είναι το μόνο πιστοποιητικό που θα γίνει δεκτό.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή οδηγό για την πρόσληψη σκύλων στην Ισλανδία (και τις γάτες) στον επίσημο ιστότοπο της Ισλανδικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η Ισλανδία ανανεώνει τους κανονισμούς εισαγωγής ζώων κάθε χρόνο.

Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές διαδικαστικές αλλαγές για τα σκυλιά. Πάντα να ελέγχετε για επίσημες ενημερώσεις πριν πάρετε το σκυλί σας στην Ισλανδία.

Τα σκυλιά δεν είναι δημοφιλή κατοικίδια ζώα στην Ισλανδία και απαγορεύονται στην πραγματικότητα στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Ακόμα θέλετε να πάρετε το pooch σας στο ταξίδι;

Δεν υπάρχει βοήθεια για τους ταξιδιώτες

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν διαθέσιμες άδειες σύντομης διάρκειας για να φέρει το σκυλί σας στην Ισλανδία για σύντομες διακοπές - όλα τα παραπάνω έγγραφα αφορούν ανθρώπους που μετακινούνται μόνιμα στην Ισλανδία.

Είναι σίγουρα πολλή δουλειά μόνο για να πάρετε pooch σας για ένα ταξίδι 2 εβδομάδων. Δεν είναι πάρα πολύ πρακτικό να το κάνετε αυτό στην Ισλανδία και δεν συνιστάται να υποτάσσετε το κατοικίδιο ζώο σε αυτό δεδομένου ότι θα προκαλέσει περισσότερο άγχος στο ζώο (και εσείς) απ 'ότι αξίζει τον κόπο. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε να αφήσετε το σκυλί σας (ή τη γάτα) στο σπίτι με φίλους ή οικογένεια για να το παρακολουθήσετε. Η επανένωση μεταξύ του ζώου και του εαυτού σας μετά το ταξίδι σας θα είναι τόσο γλυκιά, αυτό είναι σίγουρο.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε μια από τις χώρες που είναι πιο φιλική προς τους σκύλους από την Ισλανδία, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας ή της Σουηδίας.