Να παντρευτείς στην Ισλανδία

Ελπίζοντας στην Ισλανδία;

Μην υπολογίζετε σε μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα του γάμου - αυτή είναι η Ισλανδία, μετά από όλα! Εάν επιθυμείτε να παντρευτείτε στις επόμενες διακοπές σας στην Ισλανδία ή σχεδιάζετε να παραβρεθείτε στην Ισλανδία σύντομα, να έχετε κατά νου τις ακόλουθες ισλανδικές απαιτήσεις γάμου και κανονισμούς.

Μπορείτε να λάβετε ένα έντυπο αίτησης από το γραφείο του Επαρχιακού Δικαστή του Ρέικιαβικ. Η επίσημη γαμήλια τελετή πραγματοποιείται και σε αυτό το γραφείο.

Η διεύθυνση είναι Skogarhlid 6, IS-101 Ρέικιαβικ.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια

Σημειώστε ότι η αίτηση απαιτεί ονόματα δύο μαρτύρων και ημερομηνίες γέννησης. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο τον γάμο.

Μετά την τελετή, λαμβάνετε πιστοποιητικό γάμου αγγλικής γλώσσας από το "Þjóðskrá", το Εθνικό Γραφείο.

Αν χρειάζεστε εξατομικευμένη βοήθεια για τα σχέδια γάμου σας στην Ισλανδία, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με μία από τις Ισλανδικές πρεσβείες παγκοσμίως για περισσότερες πληροφορίες.

FUN FACT: Σε μερικές ισλανδικές οικογένειες, οι μακρές δεσμεύσεις είναι ο κανόνας, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει τρία ή τέσσερα χρόνια. Επίσης, υπάρχουν πολλά άγαμα ζευγάρια στην Ισλανδία και η χώρα δείχνει μια σχετική έλλειψη επίσημου γάμου. Ευτυχώς, η Ισλανδία δεν εμπίπτει στην προκατειλημμένη πίεση του γάμου σχεδόν όπως πολλές άλλες χώρες.

Για τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων που επιθυμούν να παντρευτούν στην Ισλανδία

Στην Ισλανδία, ο γάμος ομοφυλοφίλων ήταν πλήρως νομιμοποιημένος και ισοδύναμος με τον γάμο του αντίθετου φύλου τον Ιούνιο του 2010.

Οι τυχόν νομικές διαφορές ανάμεσα σε έναν ετεροφυλόφιλο γάμο και έναν γάμο του ιδίου φύλου (συγκατοίκηση, όπως ονομάστηκε), εξαλείφθηκαν. τότε οι γάμοι ομοφυλοφίλων έγιναν τελικά πλήρως ίσοι με τους ετεροφυλόφιλους γάμους σε όλα τα επίπεδα. Τώρα, η Ισλανδία έχει μόνο έναν γάμο που ισχύει τόσο για ετεροφυλόφιλους όσο και για γάμους ομοφυλοφίλων και ισχύουν οι ίδιες απαιτήσεις.