Τι πρέπει να αποκαλύψει ο πωλητής AZ;

Οι πωλητές ακινήτων στην Αριζόνα υποχρεούνται από το νόμο να αποκαλύπτουν οποιαδήποτε και όλα τα σημαντικά γεγονότα σχετικά με το ακίνητο που πωλούν. Ακολουθούν μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με τις αποκαλύψεις στην Αριζόνα τόσο από τις προοπτικές του αγοραστή όσο και του πωλητή.

Τι πρέπει να αποκαλύψω στους αγοραστές εμπορικών ακινήτων;

Κατά την πώληση μιας εμπορικής ιδιοκτησίας υπάρχει ένα έντυπο γνωστοποίησης για να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με θέματα χωροταξίας, στάθμευσης, σήμανση, μισθώσεις, συμβόλαια, φωτισμό ασφαλείας και τερμίτες.

... στους αγοραστές του ομόσπονδου κράτους;

Κατά την πώληση κενών γαιών, οι πληροφορίες που πρέπει να αποκαλυφθούν περιλαμβάνουν μελέτες γης, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, δικαιώματα νερού, θέματα εδάφους και τρέχουσα και προηγούμενη χρήση γης.

Οι περισσότεροι αναγνώστες εδώ πιθανότατα ενδιαφέρονται περισσότερο για τις αποκαλύψεις που αφορούν οικιστικά ακίνητα ή, με άλλα λόγια, για αποκαλύψεις που αφορούν πωλήσεις στο σπίτι.

... στους αγοραστές κατοικιών;

Η ένωση μεσιτών ακινήτων της Αριζόνα ("AAR") δημιούργησε ένα έντυπο κοινοποίησης για να βοηθήσει τον πωλητή να εκπληρώσει τις νομικές υποχρεώσεις του, ενημερώνοντας τον αγοραστή για συγκεκριμένη περιουσία. Αυτή η φόρμα έξι σελίδων ονομάζεται Δήλωση Αποκάλυψης Ακινήτων του Πωλητή Κατοικίας, γνωστή και ως SPDS. Οι μεσίτες συνήθως δεν λένε αυτά τα αρχικά - το λένε σαν μια λέξη, "spuds."

Το SPDS χωρίζεται σε έξι ενότητες:

  1. Ιδιοκτησία και ιδιότητα
  2. Πληροφορίες κατασκευής και ασφάλειας
  3. Βοηθητικά προγράμματα
  4. Περιβαλλοντικές πληροφορίες
  5. Αποχέτευση / Επεξεργασία λυμάτων
  6. Άλλες συνθήκες και παράγοντες

Συγκεκριμένα, εξετάζει διαρροές στέγης και υδραυλικών εγκαταστάσεων, τερμίτες, ηλεκτρικά προβλήματα, προβλήματα πισίνας ή spa, θέματα θορύβου και αγαπημένους σκορπιούς του καθενός. Εάν χρησιμοποιείται η σύμβαση αγοράς AAR, ο πωλητής πρέπει επίσης να παράσχει στον αγοραστή ένα αντίγραφο μιας έκθεσης που να δείχνει πενταετή ιστορία των ασφαλιστικών απαιτήσεων που έχουν κατατεθεί ή για το χρονικό διάστημα που ο πωλητής έχει την κυριότητα του ακινήτου.

Αυτή η αναφορά αναφέρεται συνήθως ως η έκθεση CLUE ή η έκθεση Ανταλλαγής αναδοχής εκτεταμένων ζημιών.

Εάν ένα σπίτι χτίστηκε πριν από το 1978, ο πωλητής πρέπει επίσης να αποκαλύψει στον δυνητικό αγοραστή οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν σχετικά με το χρώμα με βάση το μόλυβδο. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν αναφορές ή επιθεωρήσεις που έχουν διεξαχθεί. Ο μεσίτης θα πρέπει να παρέχει στον αγοραστή το φυλλάδιο "Προστατεύστε την οικογένειά σας από το μόλυβδο στο σπίτι σας".

Είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης της αποκάλυψης εάν το ακίνητο βρίσκεται σε μια μη ενοποιημένη περιοχή του νομού, με πέντε ή λιγότερα αγροτεμάχια που μεταφέρονται.

Τα έντυπα υποδείγματος για αυτές τις συναλλαγές μπορούν να βρεθούν στο online AAR.

Τι δεν πρέπει να αποκαλύψω σε έναν δυνητικό αγοραστή του σπιτιού μου;

Είναι σημαντικό να σημειώσετε τι δεν απαιτείται από τον νόμο της Αριζόνα για να αποκαλυφθεί. Υπάρχουν τρία κύρια στοιχεία. Στην Αριζόνα,

Υπάρχει κάτι που δεν βρίσκεται στη λίστα - πρέπει να αποκαλύψω ή όχι;

Εάν πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας, "Πρέπει να αποκαλύψω _____;" η απάντηση είναι ναι. Σε περίπτωση αμφιβολίας - αποκαλύψτε. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας αγοραστής παραπονείται επειδή ο πωλητής αποκάλυψε πάρα πολύ!

Ένας λόγος συμβουλών στους αγοραστές σχετικά με τις αποκαλύψεις

Όλες οι μορφές και υπομνήματα και οι αναφορές που ενδέχεται να λάβετε κατά τη διάρκεια της σύμβασης δεν αντικαθιστούν τις διάφορες επιθεωρήσεις που πρέπει να εκτελέσετε, από μια αξιόπιστη εταιρεία επιθεώρησης, στο ακίνητο που προτίθεστε να αγοράσετε.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι τα προαναφερθέντα έντυπα γνωστοποίησης ενδέχεται να μην απαιτούνται για όλες τις συναλλαγές κατοικιών. Για παράδειγμα, επειδή το SPDS δεν απαιτείται για τα σπίτια που ανήκουν σε δανειστές (κατασχέσεις). Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να παραλειφθεί το SPDS. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά σε μια κενή φόρμα ώστε να μπορείτε να έχετε πραγματοποιήσει τις κατάλληλες επιθεωρήσεις που θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σας.

Όλες οι μορφές και οι κανονισμοί αποκάλυψης που αναφέρονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.