Η άδεια οδήγησης AZ έχει λήξει; Εδώ είναι πώς μπορείτε να το ανανεώσετε

Κάθε άδεια οδήγησης της Αριζόνα έχει ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο πρόσωπό της. Δεν θα λάβετε καμία ειδοποίηση από το τμήμα αυτοκινήτων της Αριζόνα ("MVD") ότι θα λήξει, οπότε πρέπει να το παρακολουθείτε μόνοι σας. Αν πρόκειται να λήξει, θα πρέπει να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης αν σκοπεύετε να οδηγήσετε ξανά. Ακόμα κι αν δεν οδηγείτε πια, θα πρέπει ακόμα να πάρετε μια επίσημη ταυτότητα της Αριζόνα εάν η άδεια της Αριζόνα έχει λήξει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε online στο MVD, αλλά η ανανέωση μιας άδειας οδήγησης της Αριζόνα δεν είναι μία από αυτές. Μπορείτε, ωστόσο, να ολοκληρώσετε την αίτηση για την ανανέωση online και να εκτυπώσετε ένα φύλλο με ένα γραμμωτό κώδικα σε αυτό. που κάνει τον έλεγχο στο MVD πολύ πιο γρήγορα. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση της άδειας χρήσης εάν λήξει σε έξι μήνες ή και λιγότερο. Αν χρειάζεστε μια διπλή άδεια επειδή η δική σας έχει χαθεί ή έχει καταστραφεί, μπορείτε να την παραγγείλετε online, αρκεί η άδεια χρήσης να μην έχει λήξει.

Για να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης της Αριζόνα, πρέπει να εμφανίζεστε προσωπικά σε ένα γραφείο παροχής υπηρεσιών MVD ή τρίτου μέρους. Θα χρειαστεί να πάρετε μια νέα φωτογραφία, να πληρώσετε ένα τέλος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να πάρετε μια εξέταση οράματος. Όταν φτάσετε στο MVD, παρουσιάστε την εφαρμογή που ολοκληρώσατε στο διαδίκτυο ή λάβετε την αίτηση άδειας οδήγησης / κάρτας ταυτοποίησης εκεί και συμπληρώστε την. Θα χρειαστείτε μαζί με την τρέχουσα άδεια οδήγησης και μια δεύτερη μορφή ταυτότητας.

Ένα διαβατήριο λειτουργεί πάντοτε, αλλά αν δεν έχετε διαβατήριο, ελέγξτε τη λίστα των αποδεκτών μορφών αναγνώρισης για το MVD.

Η Αριζόνα εκδίδει μια "εκτεταμένη" άδεια οδήγησης η οποία δεν λήγει μέχρι την ηλικία των 65 ετών. Ωστόσο, η φωτογραφία για την άδεια και την εξέταση οράματος πρέπει να ενημερώνεται κάθε 12 χρόνια. Οι οδηγοί ηλικίας 60 ετών και άνω λαμβάνουν άδεια πέντε ετών.

Εάν ανανεώσετε (ή λάβετε μια νέα) άδεια οδήγησης της Αριζόνα, θα υποδεικνύει, "Όχι για ομοσπονδιακή αναγνώριση." Τι σημαίνει αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις!

Ταξιδιωτική ταυτότητα της Αριζόνα

Μετά τον Οκτώβριο του 2020 η άδεια οδήγησης της Αριζόνα που έχετε τώρα δεν θα είναι αποδεκτή αναγνώριση για ταξίδια που παρακολουθούνται από την TSA (αεροπορικά ταξίδια, κρουαζιέρες κλπ.).

Εάν ανανεώνετε μια άδεια οδήγησης ή λαμβάνετε μια 12ετή ενημέρωση φωτογραφιών, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε ένα Εθελοντικό Αναγνωριστικό Ταξιδιού. Το Εθελοντικό Ταξιδιωτικό Αναγνωριστικό είναι η πιστοποίηση που συμμορφώνεται με τον ομοσπονδιακό REAL ID Act για να περάσει από σημεία ελέγχου ασφαλείας σε αεροδρόμια, περιορισμένα ομοσπονδιακά κτίρια και στρατιωτικές βάσεις. Διατίθεται τόσο ως άδεια οδήγησης όσο και ως κάρτα ταυτότητας.

Το Εθελοντικό Ταξιδιωτικό Αναγνωριστικό ισχύει για οκτώ χρόνια. Υπάρχει μια χρέωση.

Ένα εθελοντικό αναγνωριστικό ταξιδιού απαιτεί συγκεκριμένη τεκμηρίωση που μπορεί να διαφέρει από ό, τι χρειάζεται για να ανανεώσετε μια κανονική άδεια οδήγησης. Πρέπει να φέρει:

Ένας πλήρης κατάλογος αποδεκτών εγγράφων είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

Οι Αριζόνα που ταξιδεύουν αεροπορικώς ή πρέπει να περάσουν από άλλα ομοσπονδιακά σημεία ελέγχου ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτική μορφή ταυτότητας, όπως ένα τρέχον αμερικανικό διαβατήριο ή στρατιωτική ταυτότητα μετά τον Οκτώβριο του 2020, αλλά όχι την άδεια οδήγησης που εκδόθηκε πριν από πολλά χρόνια.

Εάν πρέπει να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης ούτως ή άλλως, γιατί να μην πάρετε μία που συμμορφώνεται με την ομοσπονδιακή REAL ID Act; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρει κανείς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε το διαβατήριό σας για εγχώρια ταξίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εθελοντικό Ταξιδιωτικό Αναγνωριστικό, επισκεφτείτε το azdot.gov/TravelID.