Αντιμετώπιση διακοπών ρεύματος στο Phoenix

Οι παρατεταμένες βλάβες της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ασυνήθιστες

Ένα από τα πλεονεκτήματα της διαβίωσης στις περιοχές του Μεγάλου Φοίνικα είναι ότι υπάρχουν σχετικά λίγες φυσικές καταστροφές εδώ. Οι τυφώνες, τα τσουνάμι, οι σεισμοί, οι ανεμοστρόβιλοι, οι χιονοστιβάδες και οι πλημμύρες σπάνια εμφανίζονται στο Φοίνιξ. Η θερμότητα στην έρημο Sonoran είναι σίγουρα ένας παράγοντας υπό την έννοια των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως και ο καλοκαιρινός μουσώνας μας , όταν βιώνουμε καταιγίδες, κεραυνούς, άνεμο και βροχή για περίπου δύο μήνες.

Υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο Φοίνιξ;

Παρόλο που δεν έχουμε τις πιο ακραίες φυσικές καταστροφές εδώ, αντιμετωπίζουμε διακοπές από την εποχή. Η αποτυχία του εξοπλισμού, ή το περιστασιακό όχημα που σκουπίζει έναν ηλεκτρικό πόλο, προκαλεί συνήθως μια πολύ γρήγορη απόκριση και από τους δύο μεγάλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας εδώ. Οι καλοκαιρινοί μήνες φέρνουν τις μεγαλύτερες διακοπές λειτουργίας στο Phoenix και προκαλούνται συνήθως από τον άνεμο και τον κεραυνό. Οι Microbursts μπορούν να προκαλέσουν τον όλεθρο με τα βοηθητικά εργαλεία πάνω από το έδαφος, ειδικά τους ξύλινους πόλους. Ακόμη και όταν έχουμε σοβαρό καιρό στην περιοχή Phoenix, ο χρόνος διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι συνήθως πολύ μεγάλος - από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταιγίδας και πόσο διαδεδομένη είναι η ζημιά. Τα περισσότερα πληρώματα πρέπει να καλέσουν για να επισκευάσουν τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, όσο μεγαλύτερη είναι η διακοπή ρεύματος. Έχουν υπάρξει μεμονωμένες περιπτώσεις διακοπών ρεύματος που έχουν διαρκέσει μία ή περισσότερες ημέρες, αλλά είναι σπάνιες στο Phoenix.

Πριν εξαντληθεί η ισχύς σας

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε γύρω από το σπίτι και όλοι στο νοικοκυριό σας πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκονται.

  1. Φακοί
  2. Φρέσκα μπαταρίες
  3. Κινητό τηλέφωνο
  4. Μπαταρία που λειτουργεί με ραδιόφωνο ή τηλεόραση
  5. Μη διαδεδομένο φαγητό
  6. Χειροκίνητο ανοιχτήρι
  7. Πόσιμο νερό
  8. Ψυγεία / στήλες πάγου
  9. Μετρητά (τα ΑΤΜ ενδέχεται να μην λειτουργούν)
  1. Ρυθμίστε το ρολόι (σε ​​περίπτωση που χρειαστεί να ρυθμίσετε το συναγερμό για να σηκωθείτε το πρωί)
  2. Τηλέφωνο με καλώδιο. (Τα ασύρματα τηλέφωνα απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια.)
  3. Κουτί πρώτων βοηθειών

Εκτός από τις προμήθειες που πρέπει να κρατήσετε στο σπίτι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ή να εξετάσετε πολύ πριν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μην ξεχάσετε να συζητήσετε αυτά μαζί με όλους στο νοικοκυριό σας.

  1. Μάθετε πού να βρεθεί κάθε χρησιμότητα να κλείσει - ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και αέριο. Μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το καθένα. Έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνετε και ξέρετε πού βρίσκονται.
  2. Μάθετε πώς να ανοίγετε χειροκίνητα την πόρτα του γκαράζ σας.
  3. Χρησιμοποιήστε συστήματα προστασίας από υπερτάσεις σε υπολογιστές και συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας.
  4. Εάν έχετε τα κατοικίδια ζώα, να είστε προετοιμασμένοι να τα φροντίσετε. Τα σκυλιά και οι γάτες δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ηλεκτρική ενέργεια. Το νερό, τα τρόφιμα και ένας χώρος για να διατηρούν σχετικά δροσερό είναι αυτό που είναι σημαντικό για αυτούς. Αν έχετε ψάρια ή άλλα κατοικίδια ζώα που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια, όμως, θα πρέπει να διερευνήσετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης μόνο για αυτούς.
  5. Κρατήστε σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου γραπτώς κάπου εκτός από τον υπολογιστή σας.
  6. Σκεφθείτε να αγοράσετε ένα UPS (αδιάλειπτη παροχή ρεύματος) για τον υπολογιστή σας
  7. Προσπαθείτε πάντα να έχετε ένα αυτοκίνητο με τουλάχιστον μισή δεξαμενή αερίου.
  8. Σκεφθείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί με μπαταρίες, καθώς οι περισσότερες διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Φοίνιξ συμβαίνουν το καλοκαίρι.

Όταν η ισχύς σας εξέρχεται

  1. Ελέγξτε με τους γείτονές σας για να δείτε αν έχουν ισχύ. Το πρόβλημα μπορεί να είναι μόνο με το σπίτι σας. Ελέγξτε αν ο κεντρικός διακόπτης είναι απενεργοποιημένος ή εάν οι ασφάλειες σας έχουν καεί.
  2. Αποσυνδέστε τους υπολογιστές, τον εξοπλισμό, το κλιματιστικό ή την αντλία θερμότητας και τις συσκευές αντιγραφής. Απενεργοποιήστε τα φώτα και άλλα ηλεκτρικά στοιχεία, έτσι ώστε η αύξηση της ισχύος να μην τους επηρεάζει όταν αποκαθίσταται η τροφοδοσία. Αφήστε ένα φως για να ξέρετε πότε θα επανέλθει η τροφοδοσία. Περιμένετε ένα ή δύο λεπτά μετά την αποκατάσταση της τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε σταδιακά όλο τον εξοπλισμό σας.
  3. Κρατήστε τα ψυγεία και τις πόρτες του καταψύκτη κλειστά.
  4. Φορέστε χαλαρά, αναπνεύσιμα ρούχα.
  5. Μείνετε έξω από τον ήλιο για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο δροσερό.
  6. Αποφύγετε το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών στο σπίτι σας. Αυτό θα κρατήσει το σπίτι ψυγείο το καλοκαίρι και θερμότερο το χειμώνα.
  7. Εάν φαίνεται ότι η διακοπή ρεύματος θα παραταθεί, χρησιμοποιήστε πρώτα φθαρτά τρόφιμα και τρόφιμα από το ψυγείο. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε μια πλήρη, σύγχρονη, μόνωση καταψύκτη συνήθως θα είναι ασφαλή για φαγητό για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Γιατί δεν έχουμε περισσότερες παροχές ενέργειας

Για να αποφευχθούν ασυνήθιστες περιστάσεις, οι διακοπές ρεύματος στο Φοίνιξ τείνουν να είναι μικρότερης διάρκειας από ό, τι στο παρελθόν. Πολλές από τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε νεότερες περιοχές είναι υπόγεια (βεβαιωθείτε ότι καλείτε 8-1-1 πριν σκάψετε). Οι ξύλινοι πόλοι πάνω από το έδαφος αντικαθίστανται σταδιακά από πόλους χάλυβα, καθιστώντας τους λιγότερο ευαίσθητους στον αέρα και ελαχιστοποιώντας την επίδραση του ντόμινο όταν εμφανίζονται αυτοί οι άνεμοι καταιγίδας. Τέλος, οι βελτιώσεις στην τεχνολογία επέτρεψαν στους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να αντιδρούν πιο γρήγορα στις διακοπές λειτουργίας και σε πολλές περιπτώσεις, τα πλεονάζοντα ή επικαλυπτόμενα συστήματα χρησιμοποιούνται για την παροχή ισχύος σε πληγείσες περιοχές. Η περιοχή του Φοίνικα δεν παρουσιάζει συνεχείς διακοπές συσκότισης. Μέχρι στιγμής, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που εργάζονται σε συνεργασία με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις, κατάφεραν να αποφύγουν αυτές τις καταστάσεις.

Μύθος ή πραγματικότητα;

Η APS έχει περισσότερες διακοπές από την SRP επειδή λειτουργούν τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής Palo Verde ;

Δεν κατάφερα να βρω κανένα στοιχείο ότι αυτό είναι αλήθεια. Το SRP εξυπηρετεί μεγαλύτερο ποσοστό κατοικιών και επιχειρήσεων στην περιοχή Phoenix, ενώ το APS εξυπηρετεί μεγαλύτερο ποσοστό πελατών εκτός της περιοχής Phoenix, όπου οι καιρικές συνθήκες και η βροχή αυξάνουν τα προβλήματα εξουσίας. Και οι δύο επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν σημαντικές συμμετοχές στο Palo Verde, οπότε οποιεσδήποτε επιπτώσεις θα είχε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε διακοπές θα επηρέαζαν τις περιοχές εξυπηρέτησης των δύο εταιρειών.

Σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στο Phoenix

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μεγάλης ισχύος, θα μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες παρακολουθώντας την τηλεόρασή σας με μπαταρία ή ακούγοντας το ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία (ή το ραδιόφωνο αυτοκινήτου). Δεν έχετε ένα από αυτά; Εάν πρόκειται για ηλεκτρική διακοπή, το κινητό σας τηλέφωνο δεν πρέπει να επηρεάζεται.

Πού μπορώ να αναφέρω μια διακοπή ρεύματος στο Phoenix;

Εάν έχετε διακοπή ρεύματος, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στο Internet για να δείτε αυτό το άρθρο! Πάρτε αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου και γράψτε τους.

Για να αναφέρετε μια διακοπή ρεύματος στο έργο Salt River Project (SRP), καλέστε το 602-236-8888.
Για να αναφέρετε μια διακοπή ρεύματος στην δημόσια υπηρεσία της Αριζόνα (APS), καλέστε το 602-371-7171.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας στην περιοχή Phoenix, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SRP ή APS online.