Φοίνιξ: Είναι πραγματικά μια ξηρή θερμότητα; Δείκτης θερμότητας, Επεξήγηση

Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα ως ξηρή θερμότητα;

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση "Είναι μια ξηρή θερμότητα". Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι αυτό είναι το σύνθημα της πόλης του Φοίνιξ ! Θα βρείτε ακόμη και αυτή τη φράση σε μπλουζάκια στην πόλη. Η αλήθεια είναι ότι επειδή τα επίπεδα υγρασίας μας είναι χαμηλότερα από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, οι 100 ° F ίσως να μην αισθάνονται τόσο φρικτές ή ασφυκτικές εδώ, όπως συμβαίνει όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν σε τριπλά ψηφία σε μέρη της χώρας που έχουν υψηλότερα επίπεδα υγρασίας.

Μάθετε περισσότερα για τη θερμότητά μας στην έρημο.

Κατά την εξέταση της θερμοκρασίας, είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε κατά νου τον δείκτη θερμότητας.

Τι είναι ο Δείκτης Θερμότητας;

Ο θερμικός δείκτης είναι η θερμοκρασία που αισθάνεται το σώμα όταν λαμβάνεται υπόψη η υγρασία. Η ιδέα είναι παρόμοια με τον παράγοντα ψύξης του ανέμου, μόνο στο αντίθετο άκρο της κλίμακας θερμοκρασίας.

Γιατί αισθάνεται πιο ζεστός όταν είναι πιο υγρό;

Όταν η υγρασία είναι υψηλή, ο ιδρώτας δεν εξατμίζεται τόσο πολύ, κι έτσι το σώμα μας χάνει κάποια από τα αποτελέσματα ψύξης που παρέχει η εξάτμιση του ιδρώτα.

Είναι ένας Δείκτης Υψηλής Θερμότητας Επικίνδυνος;

Οι άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν από τη θερμότητα ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές, αλλά σίγουρα όταν ο Δείκτης Θερμοκρασίας εισέλθει στη μπλε ζώνη στο παρακάτω διάγραμμα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εξάντλησης θερμότητας ή θερμικής διαρροής .

Θερμοκρασία έναντι σχετικής υγρασίας: Δείκτης θερμότητας
ΦΑ 90% 80% 70% 60% 50% 40%
80 85 84 82 81 80 79
85 101 96 92 90 86 84
90 121 113 105 99 94 90
95 133 122 113 105 98
100 142 129 118 109
105 148 133 121
110 135

Πόσο υψηλή γίνεται η υγρασία το καλοκαίρι στο Φοίνιξ;

Όταν είναι 100 ° F ή υψηλότερη, το επίπεδο υγρασίας που καταγράφηκε για τα προηγούμενα εκατό χρόνια ήταν περίπου 45%. Συνήθως, είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό.

Η υγρασία αυξάνεται στο Φοίνιξ;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή ο πληθυσμός του Φοίνιξ έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα, και υπάρχουν περισσότεροι χλοοτάπητες και περισσότερες δεξαμενές, τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται επίσης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι στην πραγματικότητα το αντίθετο είναι αλήθεια. Τα περισσότερα πεζοδρόμια και η σχετική αστικοποίηση σήμαιναν ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα υγρασίας έχουν μειωθεί.

Έτσι 110 ° F δεν αισθάνεται τόσο κακή, έτσι;

Είδα αυτό το σχόλιο σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ και σκέφτηκα ότι απάντησε με ευχάριστο τρόπο στην ερώτηση αυτή:

Η φράση "ναι, αλλά είναι μια ξηρή θερμότητα" μάλλον μπερδεύεται από ανθρώπους που ποτέ δεν έχουν ξοδέψει ποτέ καλοκαίρι στα 115 +. Τα αυγά που τηγανίζουν στο πεζοδρόμιο είναι μόνο ένας μύθος, επειδή τα κοτόπουλα είναι πολύ έξυπνα για να είναι έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αριζόνα. "Ναι, αλλά είναι μια ξηρή θερμότητα." Έτσι είναι η επιφάνεια του ήλιου, αλλά δεν πρόκειται να κινηθώ ούτε εκεί.

Σοβαρά, όμως, υπάρχουν λίγες ημέρες που φθάνουν στους 115 ° F, αλλά αυτό συμβαίνει. Εδώ είναι μερικά τριπλό ψηφίο trivia για να απολαύσετε! Επίσης, ίσως να είστε περίεργοι - μπορείτε πραγματικά να τηγανίζετε ένα αυγό στο πεζοδρόμιο σε αυτές τις ζεστές μέρες Phoenix; Το δοκίμασα!

Ο Πίνακας Δείκτη Θερμότητας παρέχεται με την ευγένεια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.