Οι χάλκινες καμπάνες του Cosanti: ένα σουβενίρ Must-Buy στην Αριζόνα

Κάθε αγορά ωφελεί το Ίδρυμα Cosanti του Paolo Soleri

Εάν επισκέπτεστε την Αριζόνα , αξίζει να σταματήσετε να μάθετε για τα "κουδούνια Soleri".

Μια επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο χυτήριο Cosanti είναι ένα κομμάτι όπως η ανάκαμψη στη δεκαετία του '60. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Cosanti, το χυτήριο, στο Paradise Valley, Ariz., Είναι το στούντιο κατοικίας και γλυπτικής του Ιταλό-Αμερικανικού καλλιτέχνη Paolo Soleri και του προσωπικού του. Ο Σολέρι (που αργότερα ενώθηκε από τους μαθητές του) άρχισε να εργάζεται στα πειραματικά κτίρια στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Χαρακτηρισμένη ως ιστορική περιοχή της Αριζόνα, το Cosanti παρουσιάζει ένα μοναδικό βιοκλιματικό αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Οι δομές του διαθέτουν πολλά ευφάνταστα σχεδιαστικά στοιχεία, αντικατοπτρίζοντας καινοτόμες τεχνικές κατασκευής.

Αγοράστε το κουδούνι σας Soleri

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείτε στον κήπο του χυτηρίου και να δείτε τη μοναδική αρχιτεκτονική. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αίσθηση ειρήνης που αισθάνονται οι επισκέπτες στο Cosanti. Δεν μπορείτε να βιαστείτε. Η επιλογή ενός κουδουνιού δεν είναι εύκολη διαδικασία. Θα θελήσετε να αφιερώσετε χρόνο για να ακούσετε τον τόνο κάθε κουδουνιού, για να θαυμάσετε τα σχέδιά τους. Τα κέρδη από κάθε πώληση ωφελούν άμεσα το Ίδρυμα Cosanti και βοηθούν στην οικοδόμηση του Arcosanti, της φουτουριστικής αρχιτεκτονικής έκπληξης βόρεια της Cosanti.

Οι καμπάνες τρέχουν από $ 25 έως πάνω από $ 1.000. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε ένα υπογεγραμμένο πρωτότυπο. Θυμηθείτε: Το κουδούνι σας είναι ένας διαρκή θησαυρός και τα έσοδα ωφελούν το έργο του Paolo Soleri.

Επισκεφθείτε το χυτήριο χαλκού Cosanti

Κάθε χρόνο, περίπου 50.000 άτομα επισκέπτονται το χυτήριο.

Το Cosanti είναι ανοικτό για τους επισκέπτες από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. κάθε μέρα εκτός από μεγάλες διακοπές. Οι εκδρομές με ξεναγό είναι πάντα διαθέσιμες. Οι περιηγήσεις σε ομαδικές εκδρομές είναι μόνο με κρατήσεις. Η εσωτερική-εξωτερική γκαλερί δώρων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τεχνών Soleri και έντυπου υλικού. Αφήστε κατά μέρος λίγες ώρες (τουλάχιστον) για να επισκεφθείτε τον τόπο.

Μετά από μια περιήγηση στην ιδιοκτησία και μια επίσκεψη στη γκαλερί windbell, αρπάξτε ένα τσίμπημα για να φάτε στο καφενείο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν από την επίσκεψή σας. Το χυτήριο εκτελεί τακτικά εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις του Σαίξπηρ και παραστάσεις τζαζ στο Acrosanti, προσθέτοντας απλώς τη σουρεαλιστική μεγαλοπρέπεια του προορισμού. Μπορείτε επίσης να βρείτε ειδικά εργαστήρια στο χυτήριο, καθώς και σε σε βάθος σεμινάρια, πρακτική εξάσκηση, workshops "siltcast" και ειδικά εργαστήρια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε βάθος στην επίσκεψή σας στο χυτήριο εάν αισθάνεστε εμπνευσμένοι.

Το Cosanti Bronze Foundry βρίσκεται στο 6433 E. Doubletree Ranch Road, ένα μίλι δυτικά του North Scottsdale Road και ένα μίλι νότια της Shea Boulevard στο Scottsdale , Αριζόνα.

Περισσότερα για το χυτήριο Cosanti

Εδώ είναι μερικά πιο διασκεδαστικά γεγονότα σχετικά με το χάλκινο χυτήριο Cosanti: