Πώς να πάρετε ένα αμερικανικό διαβατήριο

Ο καθένας στην οικογένειά σας χρειάζεται διαβατήριο; Εδώ είναι οι κανόνες.

Οι Αμερικανοί πολίτες χρειάζονται ένα διαβατήριο για να ταξιδέψουν στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς. Από το 2009, ένα αμερικανικό βιβλίο διαβατηρίου ή κάρτα διαβατηρίου ΗΠΑ είναι απαραίτητο για να ταξιδέψετε από και προς τον Καναδά, το Μεξικό ή την Καραϊβική.

(Ταξιδεύοντας μέσα στις ΗΠΑ; Μάθετε περισσότερα για το νέο REAL ID , το νέο απαιτούμενο αναγνωριστικό για τις εγχώριες αεροπορικές μετακινήσεις.)

Θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό χωρίς διαβατήριο; Οι Αμερικανοί πολίτες δεν χρειάζονται διαβατήριο για να ταξιδεύουν σε περιοχές των ΗΠΑ όπως το Πουέρτο Ρίκο, οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ και το Γκουάμ.

Οι κανόνες μπορεί να είναι διαφορετικοί για τα παιδιά ή για τις οικογένειες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρα. Για κρουαζιέρες που ξεκινούν και τελειώνουν στο ίδιο λιμάνι των ΗΠΑ αλλά επισκέπτονται λιμένες της Βερμούδας, του Καναδά, του Μεξικού ή της Καραϊβικής, οι επιβάτες μπορούν να εισέλθουν εκ νέου στις ΗΠΑ μόνο με έγκυρη άδεια οδήγησης και πιστοποιητικό γέννησης. (Παρόλα αυτά, είναι σκόπιμο να φέρει διαβατήριο ανεξάρτητα από αυτό το κενό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα προέκυπτε σε λιμάνι εκτός ΗΠΑ που θα έπρεπε να επιστρέψει στις ΗΠΑ αεροπορικώς.) Παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών επιστρέφουν στις ΗΠΑ από τις χώρες αυτές χρειάζονται απλώς πιστοποιητικό γέννησης ή άλλη απόδειξη της ιθαγένειας.

Πόσο καιρό παίρνει ένα διαβατήριο

Η απόκτηση αμερικανικού διαβατηρίου ή αμερικανικής κάρτας διαβατηρίου είναι απλή αν έχετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία εφαρμογής συνήθως διαρκεί περίπου τέσσερις έως πέντε εβδομάδες, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων περιόδων. Εάν χρειάζεστε το διαβατήριό σας εντός δύο μηνών, το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά την επιλογή της ταχείας υπηρεσίας για επιπλέον έξοδα ύψους 60 ευρώ και παράδοσης.

Με την ταχεία υπηρεσία, μπορείτε να περιμένετε να λάβετε το νέο σας διαβατήριο σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Υποβάλετε αίτηση για ένα Αμερικανικό Διαβατήριο για πρώτη φορά

Εάν πρόκειται για το πρώτο σας βιβλίο διαβατηρίων, πρέπει να υποβάλετε αίτηση προσωπικά σε μία από τις 7000 εγκαταστάσεις αποδοχής διαβατηρίου. Η πλησιέστερη διευκόλυνση είναι πιθανό να είναι κοντά στο σημείο όπου ζείτε σε ένα τοπικό δημαρχείο, ταχυδρομείο, δημόσια βιβλιοθήκη ή γραμματειακή υπηρεσία.

Φέρτε μαζί σας τα παρακάτω στοιχεία:

Υποβολή αίτησης για κάρτα Αμερικανικού Διαβατηρίου

Η αμερικανική κάρτα Passport έχει κατασκευαστεί από τις 14 Ιουλίου 2008 και επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επανεισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά ξηρά ή θάλασσα όταν ταξιδεύουν από τον Καναδά, το Μεξικό, την Καραϊβική και τις Βερμούδες. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ίδια με αυτή του διαβατηρίου και οι κάρτες ισχύουν για την ίδια διάρκεια (πέντε έτη για τα παιδιά κάτω των 16 ετών και 10 ετών για τους ενήλικες), αλλά τα τέλη για αυτές τις κάρτες μεγέθους πορτοφολιών είναι σημαντικά χαμηλότερα. Τα τέλη είναι $ 30 για ενήλικες και $ 15 για παιδιά, καθιστώντας την κάρτα διαβατηρίου μια βιώσιμη επιλογή για οικογένειες που συχνά δεν ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι.

Ανανέωση ενός Αμερικανικού Διαβατηρίου
Για να ανανεώσετε ένα αμερικανικό διαβατήριο, η διαδικασία είναι γενικά ευκολότερη και φθηνότερη από ό, τι για τις πρώτες εφαρμογές. Μπορείτε να ανανεώσετε με αλληλογραφία, εφόσον το διαβατήριό σας δεν έχει υποστεί ζημιά, εκδόθηκε πριν από 15 χρόνια, εκδόθηκε με το τρέχον όνομά σας και ήσασταν τουλάχιστον 16 όταν το πήρατε.

Θα χρειαστείς:

Σημειώστε ότι εάν το πιο πρόσφατο διαβατήριό σας είναι κατεστραμμένο ή έχει εκδοθεί πριν από περισσότερα από 15 χρόνια ή το όνομά σας έχει αλλάξει ή εάν ήσασταν κάτω από το 16 όταν το πήρατε, πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία για τους πρώτους χρονομετρητές.

Υποβολή αίτησης για διαβατήριο των ΗΠΑ για ένα παιδί

Το αν πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ένα πρώτο διαβατήριο ή να ανανεώσετε ένα διαβατήριο που έχει λήξει, ο ανήλικος πρέπει να υποβάλει αυτοπροσώπως αίτηση με τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες. Και οι δύο ενήλικες πρέπει να υπογράψουν το έντυπο αίτησης ανηλίκου κάτω των 16. Το πιστοποιημένο πιστοποιητικό γέννησης πρέπει να δείχνει τα ονόματα των δύο γονέων ή, στην περίπτωση των νόμιμων κηδεμόνων, την απόδειξη της σχέσης. Εάν ο ανήλικος δεν έχει αναγνωριστικό φωτογραφίας, οι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να αποδείξουν την υπηκοότητα και την ταυτότητα και στη συνέχεια να εγγυηθούν για το παιδί.

Online ανανέωση διαβατηρίου

Ψάχνετε για έναν τρόπο ανανέωσης του διαβατηρίου σας online; Προς το παρόν, αυτό δεν είναι δυνατό. αλλά το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών λέει ότι μπορεί να συμβεί. Μιλώντας σε συμπόσιο στην Ουάσινγκτον τον Μάιο του 2017, ο αξιωματικός των κοινοτικών σχέσεων για τις υπηρεσίες διαβατηρίων Carl Siegmund δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει μια περιορισμένη επιλογή επιγραμμικής ανανέωσης στα μέσα του 2018. Η ανάπτυξη θα περιλάμβανε την επιλογή των ειδοποιήσεων push για να βοηθηθούν οι αιτούντες να ενημερωθούν για την κατάσταση των αιτήσεών τους, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS.