Ένας οδηγός για το Altos de Chavon Village

Μια ιστορική αναδημιουργία ενός ευρωπαϊκού μεσαιωνικού χωριού στη Δομινικανή Δημοκρατία

Το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει ένα αντίγραφο ενός ευρωπαϊκού μεσαιωνικού χωριού του 16ου αιώνα είναι το κρησφύγετο στη μέση της Καραϊβικής. Το Altos de Chavon Village, τοποθετημένο ψηλά σε ένα λόφο με θέα στον ποταμό Chavon, είναι ένα εκπληκτικό αλλά εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό στολίδι που βρίσκεται στο τμήμα La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας .

Ιστορία του χωριού

Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα είναι ένα αναπαλαιωμένο χωριό που γίνεται με εκπληκτική λεπτομέρεια από το αμφιθέατρο του σε ρωμαϊκό ύφος των 5.000 θέσεων μέχρι τα πλακόστρωτα δρομάκια του, τις ξύλινες πόρτες με το χέρι και την ένδοξη εκκλησία της Αγίας.

Ο Stanislaus, αφιερωμένος το 1979, όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'έστειλε την τέφρα του προστάτη της Πολωνίας Stanislaus και ένα χέρι-σκαλιστό άγαλμα από την Κρακοβία για να τιμήσει την περίσταση.

Αν είστε φιλοξενούμενος των κοντινών θέρετρων La Romana, πρέπει να σταματήσετε. Το χωριό είναι ελεύθερο να φιλοξενήσει το Casa de Campo αφού είναι μέρος αυτού του θέρετρου. Όλοι οι άλλοι πληρώνουν $ 25 εισιτήριο. Το Casa de Campo είναι ένα τεράστιο συγκρότημα θέρετρων στην Καραϊβική με ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων, όπως δωμάτια και βίλες, δύο γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης και παροχές όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, μαρίνα, εμπορικό κέντρο και πολύ περισσότερο.

Το χωριό Altos de Chavon δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον Ιταλό κύριο σχεδιαστή και κινηματογράφο Roberto Coppa και σχεδιάστηκε από τον Δομινικανό αρχιτέκτονα Jose Antonio Caro.

Οι ντόπιοι τεχνίτες επεξεργάστηκαν τις πέτρινες διαδρομές του χωριού, τα κτίρια και τα διακοσμητικά σίδερα. Κάθε πέτρα ήταν κομμένη με το χέρι, ξύλινα κουφώματα κατασκευασμένα με το χέρι, σφυρήλατα στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο.

Είναι ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αναπαλαιωμένο χωριό που θα ορκιστεί εδώ και αιώνες και όχι δεκαετίες.

Τι θα δείτε όταν επισκέπτεστε

Τα λιθόστρωτα στενά μονοπάτια είναι επενδεδυμένα με φανάρια και οι τοίχοι από ασβεστολιθικά σκελετά περιβάλλουν πολλά εστιατόρια και μπουτίκ σε μεσογειακό στιλ, πολλά από τα οποία φέρουν τις ποικίλες δημιουργίες τοπικών τεχνιτών.

Υπάρχουν επίσης γκαλερί τέχνης: ένα κύριο συστατικό του χωριού είναι η επί τόπου σχολή σχεδιασμού Altos de Chavon. Το εντατικό, διετούς προγράμματος τέχνης και σχεδίασης επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς: σχεδιασμό μόδας, γραφιστική, εσωτερική διακόσμηση, και καλές τέχνες / εικονογράφηση και εργάζεται με μια ρύθμιση ελεγχόμενης διδασκαλίας με τη Σχολή Design του Parsons. Οι απόφοιτοι αποκτούν αυτόματα αποδοχή με τον Parsons στο πρόγραμμα BFA στις πανεπιστημιουπόλεις της Νέας Υόρκης ή του Παρισιού ή σε άλλα ιδρύματα που συμμετέχουν σε ολόκληρη την Αμερική.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Altos de Chavon, εκτός από την θέα του ποταμού Chavon, είναι το αμφιθέατρο (το Frank Sinatra άνοιξε την εναρκτήρια σειρά συναυλιών εδώ το 1982 - εξακολουθεί να παρακολουθεί τους σταθμούς PBS στις Ηνωμένες Πολιτείες ως " Η Συναυλία της Αμερικής. "). Άλλοι αξιωματούχοι που εμφανίστηκαν εδώ είναι οι Andrea Bocelli, Duran Duran και Julio Iglesias.

Για την ιστορία, δείτε το Αρχαιολογικό Περιφερειακό Μουσείο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Stanislaus, φορτωμένο με προ-Κολομβιανά αντικείμενα που δίνουν έντονη εικόνα για την πλούσια ιστορία του νησιού. η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων μερικών που έχουν προβληθεί σε εκθέματα σε μουσεία της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και της Σεβίλλης.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για φαγητό και ψώνια στο χωριό, καθώς και μερικά από τα εστιατόρια που απαιτούν βραδινές κρατήσεις. Τα καταστήματα εντός των ιστορικά αναπαραγόμενων τειχών πωλούν ωραία πούρα, κεντημένα κλινοσκεπάσματα, κοσμήματα και ρούχα. Και η σχολή σχεδιασμού έχει και τα Altos de Chavon Studios, καθώς και την αγγειοπλαστική, τις καλές τέχνες, τις βιοτεχνίες και πολλά άλλα. Άλλα καταστήματα περιλαμβάνουν το Cigar Lounge του Casa Montecristo, το Bibi Leon και το Casa Finestra.

Μια επίσκεψη στο Altos de Chavon αξίζει τον κόπο. Σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον μισή μέρα εκεί, καθώς οι φωτογραφικές ευκαιρίες αφθονούν γύρω από κάθε γωνιακό πλακόστρωτο.