Οι ηλικιωμένοι στην Αριζόνα

Είναι το κράτος του Grand Canyon καλό μέρος για να αποσυρθεί;

Αν και οι φόροι ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα μπορεί να είναι ήσυχοι ψηλά, το κράτος δεν χρεώνει φόρο επί των παροχών κοινωνικής ασφάλισης, καθιστώντας την Αριζόνα δημοφιλή προορισμό για συνταξιούχους ηλικιωμένους πολίτες, αλλά εκτός από τα φορολογικά διαλείμματα, οι ηλικιωμένοι μπορούν επίσης να απολαύσουν διάφορες εκπτώσεις και ειδικές προσφορές τα αξιοθέατα, την ψυχαγωγία, τα καταστήματα και την τραπεζαρία.

Ορισμένες πόλεις διαθέτουν ακόμη και ολόκληρες μέρες αφιερωμένες στη μείωση των τιμών των τοπικών αγαθών για τους ηλικιωμένους, όπως οι Ημέρες εκπτώσεων στο Φοίνιξ , ενώ άλλες πόλεις και κομητείες προσφέρουν εκπτώσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες άνω των 65 ετών με ένα άτομο εξυπηρέτησης πελατών κατά την αγορά των εισιτηρίων σας.

Υπάρχουν επίσης αρκετά Senior Centers που διαδίδονται σε όλη την πολιτεία και προσφέρουν δραστηριότητες και προγράμματα, γεύματα σε σημαντικά μειωμένες τιμές και ακόμη και ειδικές εκδηλώσεις. Εν ολίγοις, εάν σχεδιάζετε να συνταξιοδοτηθείτε στην Αριζόνα ή απλώς προσπαθείτε να κάνετε διακοπές ως ηλικιωμένος πολίτης, υπάρχουν πολλά οφέλη που θα βοηθήσουν άμεσα στη μείωση των δαπανών σας στο κράτος.

Κρατικοί φόροι και ανώτερα οφέλη

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού στην κομητεία Maricopa που πληρούν ορισμένους περιορισμούς εισοδήματος και τα όρια αποτίμησης ενδέχεται να έχουν το επίπεδο των φόρων ακίνητης περιουσίας τους κατεψυγμένα ή να λάβουν ορισμένες απαλλαγές και όλοι οι κάτοικοι του κράτους δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο επί των παροχών κοινωνικής ασφάλισης .

Ωστόσο, τα εισοδήματα λόγω συνταξιοδότησης και οι συντάξεις υπόκεινται στον φόρο στην Αριζόνα και το μόνο όφελος που βασίζεται στην ηλικία του φόρου εισοδήματος ισχύει μόνο για προσωπικές απαλλαγές για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Επιπλέον, δεν υπάρχει έκπτωση στην αυτόματη εγγραφή για ηλικιωμένους, ούτε υπάρχει διάλειμμα στον φόρο προσωπικής ιδιοκτησίας που πληρώνουν κάθε χρόνο στα οχήματά τους.

Ωστόσο, το HuffPost ονόμασε την Αριζόνα ως ένα από τα πιο φορολογικά κράτη για τους ηλικιωμένους το 2014, επειδή δεν έχει περιουσία, κληρονομία, δώρο ή φόρο κοινωνικής ασφάλισης, πράγμα που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ποσού των φόρων που λαμβάνονται από τα ετήσια κέρδη των συνταξιούχων. Αυτό, σε συνδυασμό με μειωμένες τιμές για πράγματα όπως τα αξιοθέατα και το φαγητό έξω, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αποτροπή των ηλικιωμένων που μετακινούνται ή επισκέπτονται το κράτος θα σπάσει κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Εκπτώσεις για αξιοθέατα και δείπνο

Από τα πανέμορφα Εθνικά Πάρκα, όπως το Grand Canyon, για να σκοτώσουν αξιοθέατα όπως ο Κρατήρας Meteor, η Αριζόνα είναι γεμάτη δημοφιλείς προορισμούς για τους ηλικιωμένους πολλούς από τους οποίους προσφέρουν εκπτώσεις στα 55 (ή 65, ανάλογα) και πάνω.

Τα Τμήματα Τουρισμού της πόλης συχνά προσφέρουν έναν ειδικό κατάλογο δραστηριοτήτων που είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για τους ηλικιωμένους, όπως η πόλη της Sedona, η οποία προσφέρει έναν οδηγό για τους δραστήριους ηλικιωμένους συμπεριλαμβανομένης μιας περιήγησης στο αερόστατο Red Rocks, περιπέτειες κρασιού και εκπτώσεις στο Από το Πάρκο Άγριας Ζωής της Αφρικής.

Τα περισσότερα μεγάλα εστιατόρια στις πόλεις της Αριζόνα προσφέρουν επίσης έκπτωση για τα γεύματα των ηλικιωμένων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι είτε να παρουσιάσετε την κάρτα σας AARP (στις συμμετέχουσες τοποθεσίες) είτε να πείτε στον σερβιτόρο ή την σερβιτόρα σας ότι έχετε φτάσει στη χρυσή εποχή της ζωής σας ήθελα να μάθω αν το ίδρυμα προσφέρει ή όχι μείωση των τιμών για πάνω από 65 ετών.