Ισχυρό Φεστιβάλ Μπύρας στο Μόναχο

Το Oktoberfest είναι το πιο γνωστό φεστιβάλ μπύρας στη Γερμανία - ακόμα και στον κόσμο - αλλά απέχει πολύ από το μοναδικό bierfest . Οι Γερμανοί αγαπούν τη μπύρα τους και το Μόναχο είναι ο τόπος αρκετών μεγάλων φεστιβάλ μπύρας , όπως το Starkbierfest (ισχυρό φεστιβάλ μπύρας) μεταξύ χειμώνα και άνοιξη.

Το " Oktoberfest " των κατοίκων του, οι ντόπιοι κουνάω τη χειμερινή αδρανοποίηση με μπύρες της Herculean δύναμης. Starkbiers (ισχυρές, σκούρες μπίρες) είναι το ποτό της επιλογής σε αυτό το πιο κρύο των εποχών.

Το φεστιβάλ συνδέεται με τους μοναχούς, τη νηστεία και την αλλαγή των εποχών και έχει γιορτάσει από τον 16ο αιώνα.

Ιστορία του Φεστιβάλ ισχυρής μπύρας

Οι αδελφοί Paulaner ξεκίνησαν την παρασκευή του σαλπίγγου τους, Salvator , στην παλαιά Βενεδικτίνη το 1651. Αρχικά, αυτές οι βαριές μπίρες παρασκευάζονταν τόσο δυνατές ώστε να ενισχύουν τους μοναχούς που τους έκαναν και απέφυγαν από το φαγητό κατά τη διάρκεια των 40 ημερών της Σαρακοστής. Η βρώσιμη, θρεπτική μπύρα έγινε γνωστή ως "υγρό ψωμί" ( Flüssiges Brot ) και βοήθησε να διατηρηθεί η δύναμη και τα πνεύματα των μοναχών.

Οι βαυαρικοί κυβερνήτες σημείωσαν τη νέα ζυθοποιία και άρχισαν τις τελετουργικές εκκενώσεις των ασταθών στις αρχές του 1700. Το 1751 πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα φεστιβάλ του Starkbier . Ο εορτασμός εξακολούθησε να αυξάνεται με όλο και περισσότερους ζυθοποιοί και ξενώνες που συγκεντρώνονται στο Μόναχο κάθε χρόνο.

Τι είναι ο Starkbier ;

Μια ποικιλία μπύρας μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Σύμφωνα με τις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές του γερμανικού νόμου περί καθαρότητας, ένας πραγματικός Starkbier συσκευάζει μια γροθιά στο ήπαρ και στο στομάχι.

Με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ 7%, υπάρχει επίσης υψηλός βαθμός Stammwürze ή "αρχικό ζυθοποιείο", το οποίο σχετίζεται με την ποσότητα στερεών στο ποτό. Ο Salvator του Paulaner έχει αρχικό μούστο 18,3 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι ένα maß (γυαλί ενός λίτρου) περιέχει 183 γραμμάρια στερεών, περίπου ισοδύναμο με το ένα τρίτο του ψωμιού.

Δεν είναι περίεργο ότι αυτοί οι μοναχοί έμειναν τόσο γελοίοι και χαρούμενοι!

Η μπίρα Salvator του Paulaner εξακολουθεί να παρασκευάζεται σήμερα με περισσότερα από 40 άλλα κρασιά στη Βαυαρία. Purists ισχυρίζονται ότι οι μόνες μπύρες που αξίζει τον τίτλο βρίσκονται μέσα στη μητροπολιτική περιοχή του Μονάχου. Τα δημοφιλή ζυθοποιεία Löwenbräu, Augustiner και Hacker-Pschorr είναι επίσης γνωστά για τους Starkbiers , που παρασκευάζονται μόνο σε ποσότητες αρκετά μεγάλες για να ικανοποιήσουν την εποχή. Οι μπύρες σερβίρονται παραδοσιακά σε ένα stein 1 λίτρου, που ονομάζεται keferloher . Για να γεμίσετε το starkbierzeit , δοκιμάστε τον Animator του Hacker-Pschorr, ο οποίος έχει ένα Stammwürze 19% και περιεκτικότητα αλκοόλ 7,8%.

Σήμερα, το πραγματικό φαγητό είναι στο τραπέζι και πρέπει σίγουρα να συμμετέχετε. Πρώτα απ 'όλα, επειδή είναι νόστιμο. Δεύτερον, γιατί θα χρειαστείτε αυτούς τους μη αλκοολικούς υδατάνθρακες

Δημοφιλή S tarkbiers:

Salvator - Paulaner-Brauerei
▪ Trimphator - Löwenbräu / Spaten-Brauerei, Μόναχο
▪ Maximator - Augustiner-Brauerei, Μόναχο
▪ Unimator - Unionsbräu Haidhausen, Μόναχο
▪ Delicator - Hofbräuhaus , Μόναχο
▪ Aviator - Airbräu, αεροδρόμιο του Μονάχου
▪ Spekulator - Weissbräu Jodlbauer, Rotthalmünster
▪ Kulminator - EKU Actienbrauerei, Kulmbach
▪ Bambergator - Brauerei Fäßla, Bamberg
▪ Rhönator - Rother-Bräu, Rothenberg ob der Tauber
▪ Προϋπολογισμός - Bürgerbräu Röhm & Söhne, Bad Reichenhall
▪ Επίτιμος Επίτροπος - Ingobräu, Ingolstadt
▪ Bavariator - Mülerbräu, Pfaffenhofen

Πότε είναι το Starkbierzeit ;

Το 2018, η "πέμπτη σεζόν" της ισχυρής εποχής μπύρας ξεκινάει από τις 2 έως τις 25 Μαρτίου .

Αυτό το φεστιβάλ ισχυρής μπύρας αργιών πραγματοποιείται μετά το Καρναβάλ (γνωστό και ως Fasching ). Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κατά τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη .

Τις καθημερινές, οι αίθουσες μπύρας του Μονάχου είναι ανοιχτές από τις 14:00 έως τις 11:00 και από τις 11πμ έως τις 23:00 τα σαββατοκύριακα. Το τέλος της σερβιρίσματος μπύρας είναι στις 10:30 μ.μ. καθημερινά.

Πρόβλεψη για την εκδήλωση είναι το Derblecken , μια κωμική δοκιμασία με τοπικούς πολιτικούς στις σταυρωτές τρίχες. Ο εορτασμός ξεκινά με το χτύπημα ενός Salvator Doppelbockkeg.

Πού είναι το Starkbierzeit ;

Οι εναρκτήριες γιορτές κατεβαίνουν στο Festsaal του Paulaner (αίθουσα φεστιβάλ) στο Nockherberg. Κάθε αίθουσα μπύρας και ζυθοποιία φιλοξενούν επίσης το δικό τους starkbierfest . Αναμείνετε να δείτε tracht (παραδοσιακές βαυαρικές στολές) από lederhosen (δερμάτινα παντελόνια) και dirndls ( βαυαρικό φόρεμα) , άφθονο μπύρες και μερικούς πολύ χαρούμενους επισκέπτες.

Πάρτε μια θέση στο τραπέζι με μερικούς πραγματικούς Γερμανούς και δοκιμάστε τον νόστιμο κόσμο των σκούρων μπύρες.

Πληροφορίες επισκεπτών για το Festsaal του Paulaner

Άλλες τοποθεσίες για το Starkbierfest

Και αν χάσετε αυτό το φεστιβάλ, θυμηθείτε ότι η Γερμανία έχει μεγάλα φεστιβάλ μπύρας όλο το χρόνο .