Δάσος γυαλιού στα βουνά πέρα ​​από το Μόναχο

Το Μόναχο είναι πολλά πράγματα, αλλά το ασυνήθιστο δεν είναι συχνά ένα από αυτά. Το Oktoberfest, εξάλλου, έχει γίνει παγκόσμια εξαγωγή και με περισσότερα από 13 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2014, είναι σαφές ότι ούτε οι μεσαιωνικές πλατείες της πόλης, τα μπαρόκ παλάτια και οι άφθονες καταπράσινοι χώροι δεν αποτελούν μυστικά. Ακριβώς έξω από τα όρια της πόλης, ωστόσο, στους πρόποδες των Βαυαρικών Άλπεων, βρίσκεται ένα από τα πιο περίεργα μέρη του πλανήτη - μπορείτε να αποφασίσετε αν αυτό είναι καλό ή κακό όταν επισκέπτεστε.

Ένα «θέρετρο αέρα υγείας» ή ένα στοιχειωμένο καταφύγιο;

Επισήμως, το Regen είναι γνωστό ως "θέρετρο για την υγεία του αέρα" - με άλλα λόγια, μια υποχώρηση όπου οι άνθρωποι, συχνά εκείνοι με αναπνευστικές συνθήκες, κατευθύνονται για να απολαύσουν τον καθαρό αέρα των βαυαρικών Άλπεων. Όπως πολλές πόλεις έξω από το Μόναχο, φυσικά, το Regen προσφέρει μια ευχάριστη ανάπαυση ακόμα κι αν απλά θέλετε να βγείτε και να αποσυνδέσετε. Μια πιο απειλητική ιστορία κρύβεται στα δάση γύρω από το Regen, όμως - άλλο δάσος εξ ολοκλήρου, στην πραγματικότητα.

Το κάστρο Weißenstein και το δάσος του γυαλιού

Τα κάστρα είναι σχετικά συνηθισμένα στις Βαυαρικές Άλπεις γύρω από το Μόναχο, οπότε στην επιφάνεια, το Κάστρο Weißenstein ίσως να μην φαίνεται κάτι ιδιαίτερο - ίσως μια πιο γραφική έκδοση των καλύτερων ξενοδοχείων του Μονάχου. Ωστόσο, μερικά πράγματα ξεχωρίζουν εδώ και όχι μόνο το γεγονός ότι το κάστρο είναι σχεδόν 1.000 ετών. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι βλέπουν το φάντασμα μιας λευκής μαλλιά γυναίκας που περιφέρεται γύρω από το κάστρο τη νύχτα.

Οι σκεπτικιστές εξισώνουν αυτό το βλέμμα στην πρόσοψη του κάστρου, το οποίο είναι επίσης λευκό, με κουρασμένα μάτια.

Το Κάστρο Weißenstein δεν σας εκτοξεύει, δεν θα χρειαστεί να πάτε πολύ για να βρείτε κάτι που σας χαροποιεί και σας εκπλήσσει. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα πραγματικό δάσος από γυαλί (γνωστό ως Gläserner Wald στα γερμανικά), που δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται - τα γλυπτά εδώ δεν είναι αιχμηρά και δεν θα σας βλάψουν.

Είναι, ωστόσο, ιδιαίτερα όμορφο, καθώς πολλοί από αυτούς είναι χρωματισμένοι και δημιουργούν πολύχρωμες εντυπώσεις στο χιόνι.

Ένα άλλο μη ανατριχιαστικό μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Regen είναι το μουσείο Fressende Haus , το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κάστρο. Εδώ θα δείτε τις επαναδημιουργίες της ζωής των ανθρώπων που έλεγαν αυτό το σπίτι και χρησιμοποιούσαν τα εύφορα εδάφη τους για να μεγαλώσουν το φαγητό τους.

Πώς να επισκεφθείτε το Regen

Το Regen είναι μια εύκολη ημερήσια εκδρομή από το Μόναχο, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να φτάσετε εκεί. Το τρένο είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε εκεί για τους περισσότερους ταξιδιώτες στη Γερμανία και απαιτεί μια στάση. Αφού ταξιδέψετε σε ένα τρένο διάρκειας δύο ωρών από το Hauptbahnhof του Μονάχου έως το Plattling, θα μεταφερθείτε σε ένα από τα ωρολόγια τρένα από το Plattling έως το Regen. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι λίγο μικρότερος από τρεις ώρες, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε τη σύνδεσή σας στο Plattling.

Εναλλακτικά, αν έχετε αποφασίσει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Μόναχο, το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό Autobahns A9, A92 και B11. Μια άλλη επιλογή, αν προτιμάτε να μην ταξιδεύετε με τρένο αλλά δεν έχετε δικό σας αυτοκίνητο, είναι να μισθώσετε το δικό σας οδηγό, είτε πρόκειται για μια ομαδική εκδρομή που πηγαίνει από το Μόναχο είτε για ένα αυτοκίνητο.