Φεστιβάλ Μπύρας του Ερλάνγκεν: Bergkirchweih

Το μεγαλύτερο ανοικτό αεροδρόμιο της Ευρώπης

Όπως το Oktoberfest με καλύτερο καιρό , το Bergkirchweih είναι ένα ετήσιο volksfest στο Erlangen της Βαυαρίας . Κάθε Μάιο , οι ντόπιοι συγκεντρώνονται κάτω από πλούσια κάστανα και βελανιδιές σε 11.000 θέσεις για να απολαύσουν τοπική μπύρα . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες - περίπου δεκαπλάσιο του πληθυσμού της πόλης.

Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ και πιείτε ένα ποτό στο μεγαλύτερο υπαίθριο υπαίθριο χώρο στην Ευρώπη.

Ιστορία του Bergkirchweih

Το Erlangen χρονολογείται από το 1002, αλλά αυτό το φεστιβάλ πραγματικά θυμίζει τα γενέθλια της πλατείας της αγοράς. Μετακινήθηκε από την αρχική του θέση στις 21 Απριλίου 1755 και το φεστιβάλ συμβαίνει από τότε, καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ στη Γερμανία.

Οδηγός για την επίσκεψη Bergkirchweih

Παραδόσεις στο Bergkirchweih

Μήπως ο Bergkirchweih αισθάνεται σαν γλωσσομάχος; Προσπαθήστε να το προφέρετε σαν τους ντόπιους. Το φεστιβάλ είναι γνωστό ως berch στην φραγκονική διάλεκτο, προφορά τους berg (βουνό). Για να μοιραστείτε ακόμα περισσότερο, φορέστε το σωστό βαυαρικό εργαλείο του tracht ( lederhosen και dirndl ).

Το bierkeller (κελάρια μπύρας) διασκορπίζονται στο λόφο μεταξύ των περιπτέρων και των καρναβαλικών βόλτων. Ψάξτε για το σημερινό riesenrad (τροχός) για να σημάνετε το σημείο.

Κάντε το δρόμο σας ανάμεσα στους πολλούς bierkeller , δειγματοληψώντας τις μπύρες τους και τραγουδώντας τα τραγούδια. Σωστά. Υπάρχει τραγούδι.

Ακριβώς όπως το Oktoberfest, κάθε μισή ώρα τα μακρά παγκάκια γίνονται γερά, καθώς οι γερμανόφωνοι φωνάζουν έξω " Ein Prosit "!

Μπύρα στο Bergkirchweih

Όλη η μπύρα είναι τοπική με ειδικά Festbiers που παρασκευάζονται για την εκδήλωση. Οι ζυθοποιίες όπως το Kitzmann και το Steinbach είναι μόνο δύο από τους πολυβραβευμένους ζυθοποιούς που παρουσιάζονται εδώ. Διαβάστε περισσότερα για τους πολλούς Bierkellers και τα προϊόντα τους στην ιστοσελίδα www.berch.info .

Οι μπύρες έρχονται σε μια ποικιλία στυλ - αλλά προσέξτε ότι είναι γενικά ισχυρότερες από τις κανονικές γερμανικές μπύρες. Αυτό συνδυάζεται με τη ζέστη μπορεί να κάνει για ένα επικίνδυνο combo για να παραμείνει όρθιος. Οι ρόδες (μπύρα και λεμονάδα) και Weißbier είναι αποταμιευτές για ελαφρύτερους πότες .

Το Festbier σερβίρεται από το maß (λίτρο) σε βαριές κούπες μπύρας με μοναδικό σχεδιασμό για κάθε χρόνο. Παραγγείλετε " Ein Maß bitte " για 9 ευρώ - μην ξεχνάτε το 5 ευρώ Pfand (κατάθεση). Εάν σας δώσουν ένα κουπόνι με το ποτήρι, πολλοί πρέπει να επιστρέψετε το διακριτικό για να λάβετε την επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε να κρατήσετε την κούπα ή να την επιστρέψετε για την κατάθεση. Κάνει ένα μεγάλο αναμνηστικό .

Δεν επιτρέπεται η είσοδος γυαλιού στο φεστιβάλ (προσέξτε τους νέους να εξοικονομούν χρήματα πιάζοντας ένα κλουβί στην περιήγησή τους στο φεστιβάλ, γνωστό ως Kastenlauf ή "κλουβί με τα πόδια").

Τι να φάτε στο Bergkirchweih

Κλασικά γεύματα φαγητού είναι διαθέσιμα σε κάθε γωνιά. Το Wurst (λουκάνικο), το ζαμπόν (κουλουράκια) και το τοπικό τυρί Obatzda πρέπει να λαμβάνουν δείγματα. Αλλά εάν χρειάζεστε ένα πλήρες γεύμα, πάρτε μια θέση στο Keller του Entla για παραδοσιακά γεύματα όπως Schweinhaxe ή βόδι.

Πότε είναι Bergkirchweih;

Bergkirchweih 2018: 17 Μαΐου - 28 Μαΐου

Το Fest είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 23:00 (και από τις 9:30 τις αργίες και τις Κυριακές) και η μπύρα ρέει για 12 ημέρες.

Άλλα ειδικά γεγονότα:

Πού είναι Bergkirchweih;

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πόλη Mittelfranken (Μέση Φραγκονία ) του Erlangen.

Αυτό το βαυαρικό χωριουδάκι βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Νυρεμβέργης και νότια του Bamberg και είναι καλά συνδεδεμένο με αυτοκινητόδρομο, σιδηροδρομικό και λεωφορείο.

Όπως φαίνεται από το ψευδώνυμό του BerchBerg ), το ίδιο το φεστιβάλ βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο. Περπατήστε στο φεστιβάλ σε περίπου 10 με 15 λεπτά από το Erlangen Bahnhof. Απλά συμμετέχετε στις μάζες καθώς φτάνουν στο Fest ή μπορείτε να κάνετε το δικό σας Kastenlauf.

Η τακτική υπηρεσία λεωφορείων συνδέει την πόλη (από το Hugenottenplatz) με το Berg . Εάν αισθάνεστε πολύ άσχημα για να φτάσετε στο Fest , η τοπική εταιρεία λεωφορείων (VGN) τρέχει μια αποκλειστική νυχτερινή γραμμή από το Leo-Hauck-Straße. Εάν προτιμάτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας (και κρατήστε πίσω στη μπίρα), το πάρκινγκ είναι περιορισμένο, αλλά μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα Parkhaus (γκαράζ) στην πόλη και με τα πόδια ή με λεωφορείο.

Συμβουλές επισκεπτών για το Bergkirchweih