Οδηγός οδήγησης στη Γερμανία

Οι κανόνες του δρόμου της Γερμανίας

Η οδήγηση στη Γερμανία είναι απαραίτητη εμπειρία για πολλούς επισκέπτες στη Γερμανία. Οι γραφικές διαδρομές σας οδηγούν σε μερικά από τα καλύτερα της Γερμανίας . Υπάρχουν αξιοθέατα για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, όπως το εργοστάσιο της BMW, μια πίστα αγώνων που μπορείτε να οδηγήσετε και διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων. Όχι ότι πρέπει να βγείτε από το δρόμο σας. Η εμπειρία της οδήγησης στο παγκοσμίου φήμης αυτοκινητόδρομο είναι πρακτικά υποχρεωτική όταν επισκέπτεστε τη Γερμανία.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την οδήγηση σας και να παραμείνετε ασφαλείς στους δρόμους της Γερμανίας, ρίξτε μια ματιά στους πιο σημαντικούς κανόνες του δρόμου.

Συμβουλές Οδήγησης για τη Γερμανία

Οι δρόμοι είναι συνήθως καλά συντηρημένοι στη Γερμανία και συνδέουν κάθε γωνιά της χώρας . Ενώ η οδήγηση δεν είναι απαραίτητη στις περισσότερες μεγάλες πόλεις , πολλοί Γερμανοί έχουν άδεια οδήγησης και ο οδηγός είναι συνήθως κανονικός. Τούτου λεχθέντος, τα τροχαία ατυχήματα και οι υψηλές εποχές των διακοπών μπορούν να προκαλέσουν μαζικές καθυστερήσεις ( stau ).

Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας, ακόμα και αν βρίσκεστε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου - είναι ο νόμος στη Γερμανία. Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 12 ετών πρέπει να καθίσουν στην πλάτη. Τα μωρά απαιτείται να οδηγούν σε καθίσματα αυτοκινήτων.

Μην μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο ή στο κείμενο κατά την οδήγηση. Είναι παράνομο στη Γερμανία.

Όπως συμβαίνει οπουδήποτε, μην πίνετε και οδηγείτε στη Γερμανία. Το όριο αλκοόλ αίματος είναι 0,8 bac (0,8 pro mille) και 0,05 bac εάν εμπλακείτε σε ατύχημα. Οι παραβάτες πρέπει να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα και να χάσουν την άδεια οδήγησης. Η τιμωρία είναι γενικά πολύ πιο αυστηρή από τις ΗΠΑ.

Τα όρια ταχύτητας στη Γερμανία

Το γερμανικό λεωφορείο

Παρά τις δημοφιλείς φήμες ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δημιουργία του αυτοκινητοδρόμου , η ιδέα είχε ήδη αρχίσει να κυλάει κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Το Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (πιο γνωστό ως Ναζί) ήταν στην πραγματικότητα αντίθετο στην ιδέα ενός Autobahn στην αρχή καθώς το θεωρούσαν ότι "επωφελούνταν μόνο οι πλούσιοι αριστοκράτες και οι μεγάλοι καπιταλιστές της Εβραίας". Ακόμη πιό πιεστικά, η χώρα αγωνιζόταν με μια οικονομική κρίση και μαζική ανεργία.

Ωστόσο, η ιστορία αυτή άλλαξε όταν ο Χίτλερ έφτασε στην εξουσία το 1933. Ο δήμαρχος της Κολωνίας Konrad Adenauer είχε ήδη ανοίξει τον πρώτο αυτοκινητόδρομο χωρίς διασταυρώσεις το 1932 (σήμερα γνωστός ως A555 μεταξύ Κολωνίας και Βόννης) που οι Ναζί είχαν υποβαθμιστεί το καθεστώς του "επαρχιακού δρόμου". Ο Χίτλερ είχε συνειδητοποιήσει την αξία ενός ομοσπονδιακού αυτοκινητοδρόμου και ήθελε την πίστωση για τον εαυτό του. Ο ίδιος διέταξε με ενθουσιασμό 130.000 εργαζόμενους να κατασκευάσουν το πρώτο Autobahn στον κόσμο με πολλές φωτογραφικές μηχανές, αλλά η πρόοδος προκλήθηκε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάθε περιουσιακό στοιχείο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, και αυτό περιελάμβανε την εκρηκτική Autobahn. Οι μεσαίοι άνοιξαν για να δημιουργήσουν αεροσκάφη, τα αεροσκάφη σταθμεύονταν στις σήραγγες του και οι σιδηρόδρομοι αποδείχθηκαν πολύ ανώτεροι για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Ο πόλεμος έφυγε από τη χώρα και το Autobahn σε κακή κατάσταση.

Η Δυτική Γερμανία ήταν ταχύτερη για να φτάσει στην εργασία την επισκευή των υφιστάμενων δρόμων και να προσθέσει συνδέσεις. Η Ανατολή ήταν πιο αργή για επισκευή και ορισμένες διαδρομές ολοκληρώθηκαν μόνο μετά τη γερμανική επανένωση το 1990.

Συμβουλές οδήγησης για το Autobahn

Σημαντικές οδικές πινακίδες στη Γερμανία