Ταξιδεύοντας με κατοικίδια ζώα στη Γερμανία

Προγραμματίζοντας ένα ταξίδι στη Γερμανία, αλλά δεν θέλετε να φύγετε χωρίς τον τετράποδο φίλο σας; Η Γερμανία είναι μια καταπληκτική χώρα φιλική προς τα κατοικίδια ζώα και αν θέλετε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιο ζώο σας στη Γερμανία όλα όσα απαιτεί σχεδιάζει μπροστά και γνωρίζει τους κανόνες. Μάθετε αυτούς τους σημαντικούς κανονισμούς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας.

Ο εμβολιασμός και τα έγγραφα που απαιτούνται για την παραλαβή του κατοικίδιου ζώου σας στη Γερμανία

Η Γερμανία συμμετέχει στο πρόγραμμα ταξιδιών για κατοικίδια ζώα της ΕΕ.

Αυτό επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα να ταξιδεύουν χωρίς σύνορα εντός της ΕΕ καθώς κάθε κατοικίδιο ζώο έχει διαβατήριο με εμβολιασμό. Τα διαβατήρια διατίθενται από εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους και πρέπει να περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με έγκυρο εμβολιασμό κατά της λύσσας.

Πρέπει να παρουσιάσετε τα ακόλουθα έγγραφα όταν εισέρχεστε στη Γερμανία από το εξωτερικό της ΕΕ με το κατοικίδιό σας:

Το διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα της ΕΕ απευθύνεται μόνο σε σκύλους, γάτες και νυφίτσες . Άλλα κατοικίδια ζώα πρέπει να ελέγχουν τους σχετικούς εθνικούς κανόνες σχετικά με τη λήψη ζώων εντός / εκτός της χώρας.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα απαιτούμενα έγγραφα και να λάβετε ενημερωμένες και λεπτομερείς πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της γερμανικής πρεσβείας.

Αεροπορικά ταξίδια με κατοικίδια

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μικρά κατοικίδια ζώα στην καμπίνα επιβατών (σκύλοι κάτω των 10 κιλών), ενώ τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα είναι "Live Cargo" και θα αποσταλούν στο φορτίο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ένα εγκεκριμένο από την αεροπορική εταιρεία κυνοτροφείο ή κλουβί για τον γούνινο φίλο σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα καταφέρετε άνετα στο κλουβί πριν φύγετε.

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία εκ των προτέρων για το κατοικίδιο ζώο σας και ρωτήστε για την πολιτική κατοικίδιων ζώων του. ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν διεθνές πιστοποιητικό υγείας. Οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν συνήθως ένα τέλος για τη μεταφορά ενός κατοικίδιου ζώου το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 600 δολάρια.

Εάν τα χρήματα δεν είναι αντικείμενο και η γραφειοκρατία φαίνεται εκφοβιστική, μπορείτε να προσλάβετε μια εταιρεία για να στείλετε το κατοικίδιο ζώο σας για σας.

Ταξιδεύοντας με σκύλους στη Γερμανία

Η Γερμανία είναι μια πολύ φιλική προς τους σκύλους χώρα. Επιτρέπονται σχεδόν παντού (εκτός από τα μπακάλικα) με μόνο το σπάνιο Kein Hund erlaubt ("Δεν επιτρέπονται σκυλιά"). Αυτό είναι εφικτό, επειδή τα περισσότερα γερμανικά σκυλιά είναι πολύ καλά συμπεριφερθέντα. Περπατούν τέλεια, ακούνε κάθε εντολή και μάλιστα σταματούν πριν περάσουν το δρόμο. Είναι απίστευτο να προσέχεις.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ακόλουθες φυλές θεωρούνται επικίνδυνες από την κυβέρνηση ως τάξη 1:

Οι κανόνες διαφέρουν από ομοσπονδιακό κράτος σε ομοσπονδιακό κράτος , αλλά γενικά, αυτές οι φυλές δεν επιτρέπεται να παραμείνουν περισσότερο στη Γερμανία παρά σε τέσσερις εβδομάδες και πρέπει να τρυπηθούν όταν είναι έξω από το κοινό. Εάν επιτρέπεται να παραμείνουν, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στις τοπικές αρχές για άδεια και να παράσχετε Haftpflichtversicherung (ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης). Υπάρχουν επίσης σκυλιά κατηγορίας 2 που αντιμετωπίζουν πιο επιεικούς κανόνες, αλλά εξακολουθούν να απαιτούν εγγραφή. Αυτό περιλαμβάνει τα Rottweilers, τα αμερικανικά μπουλντόγκ, τους μαστίφους. Συμβουλευτείτε τις τοπικές αρχές για απαγορευμένες ή περιορισμένες φυλές και τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Ακόμα και τα σκυλιά χωρίς τα μπουκάλια δεν πρέπει να είναι κατοικίδια ζώα χωρίς να ζητούν. Αυτό δεν είναι πολιτιστικά αποδεκτό και μπορείτε να πάρετε μια γρήγορη απάντηση από τον ιδιοκτήτη και το σκυλί.

Ταξίδι με τρένο με κατοικίδια στη Γερμανία

Τα μικρά έως μεσαίου μεγέθους σκυλιά, που μπορούν να ταξιδέψουν σε ένα κλουβί ή καλάθι, μπορούν να πάρουν δωρεάν στα γερμανικά τρένα , U-Bahn, τραμ και λεωφορεία.

Για μεγαλύτερα σκυλιά, πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο (μισή τιμή). για λόγους ασφαλείας, τα μεγαλύτερα σκυλιά πρέπει επίσης να είναι σε ένα λουρί και να φορούν ένα ρύγχος.

Σκύλοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Γερμανία

Τα σκυλιά επιτρέπονται στα περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στη Γερμανία. . ορισμένα ξενοδοχεία ενδέχεται να σας χρεώσουν επιπλέον για το σκυλί σας (μεταξύ 5 και 20 Ευρώ).

Υιοθετώντας ένα κατοικίδιο ζώο στη Γερμανία

Αν δεν φέρνετε μαζί σας έναν γούνινο φίλο, μπορείτε να το κάνετε στη Γερμανία. Η υιοθέτηση ενός κατοικίδιου ζώου είναι αρκετά εύκολο να γίνει στη Γερμανία, και έρχονται με ένα βιβλίο διαβατηρίων και εμβολιασμών.