Τα στοιχεία για το κλίμα της Ουάσινγκτον

Μέση μηνιαία θερμοκρασία και βροχοπτώσεις για τις πόλεις WA

Οι καιρικές συνθήκες σε όλη την πολιτεία της Ουάσιγκτον στην περιοχή Βορειοδυτικού Ειρηνικού είναι εξαιρετικά διαφορετικές. Το κλίμα είναι υγρό και ήπιο στη δυτική πλευρά του Cascade Mountain Range. Στην ανατολική πλευρά, είναι ξηρότερο, με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χιονισμένους χειμώνες. Το κλίμα σε κάθε πλευρά των Cascades ποικίλλει επίσης σημαντικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον άνεμο και τις βροχοπτώσεις .

Οι κλιματικές μεταβολές στην Ανατολική Ουάσινγκτον

Ένα μεγάλο μέρος της γης ανατολικά των βουνών Cascade είναι άνυδρο, είτε ψηλό έρημο ή πευκοδάσος.

Ενώ η άρδευση έδωσε τη δυνατότητα στην Ανατολική Πολιτεία της Ουάσινγκτον να γίνει μια από τις πιο εύφορες αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου, το φυσικό φύλλωμα της περιοχής περιλαμβάνει πολλά πινέλα φασκόμηλου. Οι πόλεις στα ανατολικά των βουνών επωφελούνται από το φαινόμενο σκιάς βροχής, το οποίο εμποδίζει τις καιρικές συνθήκες που παράγουν βροχές και επιτρέπει μεγαλύτερο αριθμό ηλιόλουστων ημερών. Καθώς κατευθυνθείτε προς τα ανατολικά, η αντίκτυπος της σκιάς βροχής μειώνεται - η συνοριακή πόλη του Spokane, που βρίσκεται στο Αϊντάχο, έχει διπλάσια ετήσια βροχόπτωση από την Ellensburg, μια πόλη που βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά των Cascades. Το αντίστροφο τείνει να είναι αλήθεια όταν πρόκειται για χιονόπτωση στην ανατολική Ουάσινγκτον, όπου οι περιφέρειες πιο κοντά στα βουνά ή σε υψηλότερα υψόμετρα έχουν πολύ μεγαλύτερο χιόνι.

Διακύμανση του κλίματος στη Δυτική Ουάσιγκτον

Η τοπογραφία και τα μεγάλα υδατικά συστήματα δημιουργούν εξαιρετικά ποικίλες και συχνά δυναμικές καιρικές συνθήκες στο δυτικό τμήμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Η τοπογραφία της Δυτικής Ουάσιγκτον είναι αρκετά περίπλοκη, με τη σχετικά νέα Ολυμπιακή Οροσειρά που καταλαμβάνει την Ολυμπιακή Χερσόνησο.

Οι πόλεις της στάθμης της θάλασσας κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Puget Sound μεταβαίνουν γρήγορα στους πρόποδες της οροσειράς Cascade, η οποία διατρέχει ολόκληρο το βορρά-νότιο μήκος του κράτους. Ο Ειρηνικός Ωκεανός, ο οποίος εκτείνεται στον πιο προστατευμένο ήχο Puget, μετριάζει τη θερμοκρασία και προσθέτει υγρασία στο τοπικό κλίμα.

Η βροχή τείνει να πιέζεται έξω από τα σύννεφα στη δυτική πλευρά του Ολυμπιακού και του Cascade Mountains. Οι πόλεις δυτικά και νοτιοδυτικά της Ολυμπιακής Οροσειράς, όπως το Forks και το Quinault, είναι από τις πιο αθόρυβες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πόλεις στην ανατολική και βορειοανατολική πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται στη σκιά βροχής και κατά συνέπεια είναι μεταξύ των πιο ηλιόλουστων και ξηρότερων περιοχών της Δυτικής Ουάσιγκτον.

Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, η οποία εκτείνεται από την Ολυμπία έως το Bellingham κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Puget Sound, επηρεάζεται επίσης από τις ποικίλες καιρικές συνθήκες. Το Whidbey Island και το Bellingham, που αντιμετωπίζουν το Στενό του Χουάν ντε Φούκα, τείνουν να είναι πολύ πιο ζιζανίων από ό, τι το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ουάσιγκτον. Η Ολυμπιακή Οροσειρά χωρίζει τη ροή του αέρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το σημείο όπου η ροή συγκλίνει ξανά, συνήθως στη βόρεια περιοχή του Σιάτλ προς την περιοχή Everett , τείνει να έχει εξαιρετικά δυναμικό καιρό, από ότι μπορεί να διαφέρει σημαντικά από αυτό μόλις λίγα μίλια νότια. Αυτή η περιοχή ονομάζεται "ζώνη σύγκλισης", όρος που θα ακούσετε συχνά στις προγνώσεις της Δυτικής Ουάσιγκτον.