Βροχή στο Σιάτλ: Ποιος είναι ο καιρός στο Σιάτλ;

Το Σιάτλ έχει τη φήμη για τη βροχή που έχει περάσει σχεδόν διεθνής. Όλοι γνωρίζουν ότι βρέχει όλη την ώρα στο Σιάτλ, όλο το χρόνο, και ότι όλοι λείπουν απελπισμένα με βιταμίνη D εδώ ... σωστά;

Λοιπόν, δεν είναι αναληθές. Η βροχή στο Σιάτλ είναι αρκετά συνηθισμένη. Τα φθινόπωρα και οι χειμώνες μας τείνουν να είναι αρκετά υγρό, αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο οι άνθρωποι το κάνουν να φαίνεται. Θα ακούσετε ανθρώπους να λένε ότι βρέχει όλο το χρόνο εδώ, το οποίο συνήθως δεν είναι αλήθεια (αν και, μερικά χρόνια, να είστε προετοιμασμένοι για το σκοτάδι).

Τα περισσότερα χρόνια, τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, και μερικά χρόνια ο ζεστός και ξηρός καιρός αρχίζει την άνοιξη. Ίσως να πιάσετε ακόμη και άνθη κερασιού από τον Φεβρουάριο!

Είτε έχετε ζήσει εδώ, είστε ολόκληρη ή σκέφτεστε μια κίνηση στο Μεγάλο Βορειοδυτικό, γνωρίζοντας λίγο πόσο συχνά βρέχει εδώ μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά. Τουλάχιστον, μερικά κομμάτια βροχής μπορεί να σας υπενθυμίσουν ότι τελικά θα βγει ο ήλιος. Και όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν λίγα μέρη με πιο όμορφο καιρό.

Σιάτλ Rain Trivia

Πόσες μέρες βροχής έφτασε το Σιάτλ σε ένα χρόνο;
Περίπου 150.

Πόσες μέρες του ήλιου;
Κατά μέσο όρο, περίπου 58 το χρόνο, αλλά πολλές από τις νεφελώδεις μέρες μας χαρακτηρίζουν αυτό που ονομάζουμε ηλιαχτίδες ή κάποιος ήλιος που διασχίζει, τόσο θολό δεν σημαίνει θλιβερή ή βροχερή απαραιτήτως.

Μέση βροχόπτωση στο Σιάτλ;
37 ίντσες, η οποία είναι μικρότερη από πολλές μεγάλες πόλεις.

Αριθμός θολό ημέρες κάθε χρόνο;
Περίπου 225 (τα περισσότερα από αυτά το φθινόπωρο και το χειμώνα).

Τι πόλεις παίρνουν περισσότερη βροχή από το Σιάτλ;
Αρκετά! Το Σικάγο, το Ντάλας, το Μαϊάμι, ακόμα και το Πόρτλαντ παίρνουν όλο το χρόνο περισσότερα βροχοπτώσεις από το Σηάτλ. Το Πόρτλαντ απλώς αγκαλιάζει το Σιάτλ με ετήσια μέση βροχόπτωση 37,5. Ωστόσο, το Σιάτλ είναι γνωστό για τη σταθερή, ήπια βροχή του παρά για τις μεγάλες καταιγίδες, όπου πολλές πόλεις της ανατολικής ακτής παίρνουν τεράστιες εκρήξεις βροχοπτώσεων ταυτόχρονα.

Μερικοί λαοί από περιοχές της χώρας που είναι συνηθισμένοι σε μεγάλες καταιγίδες μπορεί να μην θεωρούν καν την συνήθως ήπια βροχή "πραγματική" βροχή καθόλου.

Ποιος παίρνει περισσότερη βροχή - Σιάτλ ή Τακόμα;
Tacoma παίρνει λίγο περισσότερο από το Σιάτλ σε σχεδόν 39 ίντσες το χρόνο. Η Ολυμπία στα νότια τους ξεπερνάει και τις δύο με ετήσιες βροχοπτώσεις άνω των 50 ιντσών.

Οι άνθρωποι στο Σιάτλ χρησιμοποιούν Ομπρέλες;

Αυτή η ερώτηση πιθανότατα θα σας φέρει πολλές διαφορετικές απαντήσεις, αλλά το γεγονός είναι ότι οι ντόπιοι του Seattle χρησιμοποιούν ομπρέλες πολύ λιγότερο από τους ομολόγους τους στην υπόλοιπη χώρα. Δεν υπάρχουν πραγματικά στατιστικά στοιχεία εκεί έξω για να υποστηρίξουμε αυτή τη δήλωση - απλά κοιτάξτε γύρω στο δρόμο αν βρίσκεστε σε μια βροχερή μέρα. Σίγουρα, θα δείτε μερικές ομπρέλες, αλλά θα δείτε πολλά σακάκια με κουκούλα.

Ο λόγος γι 'αυτό είναι ερμηνευτικός. Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι βρέχει συχνά εδώ, και βρέχει για μεγάλες χρονικές περιόδους, ειδικά κατά τη διάρκεια της πτώσης και του χειμώνα. Η μεταφορά μιας ολόσωμης ομπρέλας γύρω παρουσιάζει ένα σταθερό πρόβλημα. Μέρη του ήχου Puget, στο κέντρο του Σιάτλ, συχνά παίρνουν επίσης μεγάλους ανέμους το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η μεταφορά μιας ομπρέλας στον άνεμο και τη βροχή είναι γενικά αδύνατη και πιο ενοχλητική από χρήσιμη. Ένα σακάκι με κουκούλα επιτρέπει στα χέρια σας να παραμένουν ελεύθερα για να καταπολεμήσουν τον άνεμο ανάλογα με τις ανάγκες.

Είναι θέμα συζήτησης αν δεν φέρει ομπρέλα είναι ένα σημείο υπερηφάνειας για τους Seattleites ή απλά ενοχλητικό. Κάνε ό, τι αισθάνεσαι σωστό σε σένα. Κανείς δεν θα σας κοιτάξει αν προτιμάτε μια ομπρέλα για ένα κουκούλα με κουκούλα.

Γιατί λειώνει τόσο πολύ στο Σιάτλ;

Το Σιάτλ βρίσκεται ακριβώς στην πορεία ενός πρότυπου καιρού που συνήθως φέρνει πολλή υγρασία από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το νερό εξατμίζεται από τον ωκεανό και μεταφέρεται από τις καιρικές συνθήκες πάνω από τα ολυμπιακά βουνά, όπου δροσίζει και τα σταγονίδια νερού συμπυκνώνονται στη βροχή που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δημιουργούν μια σκιά βροχής, η οποία είναι συνήθως πάνω από περιοχές κοντά Sequim - μια μικρή πόλη βορειοανατολικά από τα βουνά που παίρνει μόνο περίπου 18 ίντσες της βροχής το χρόνο. Σε κάποιο βαθμό, αυτή η σκιά βροχής ωφελεί το Σιάτλ. Ναι, παίρνουμε πολύ βροχή, αλλά χωρίς τα βουνά, θα πάρουμε ακόμα περισσότερα!

Τι να κάνετε στο Σιάτλ όταν βρέχει

Ευτυχώς, όταν βροχή, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά η βροχή δεν εμποδίζει τους Σιάτλετες να ξεφύγουν για να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν. Θα δείτε τους ανθρώπους έξω το τζόκινγκ στη βροχή, το περπάτημα στη βροχή και γενικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Μην ντρέπεστε λοιπόν να βάζετε το σακάκι βροχής και να κάνετε πεζοπορία.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε μια βόλτα με βροχή, δοκιμάστε να επισκεφθείτε τα μουσεία του Σιάτλ , τα οποία είναι ιδιαίτερα ωραία στις ελεύθερες μέρες των μουσείων! Υπάρχουν μουσεία στην πόλη ή κοντά για όλα τα γούστα. Τα μεγαλύτερα περιλαμβάνουν το Μουσείο Τέχνης του Σηάτλ, το Μουσείο Πτήσης, το MoPOP και το MOHAI, αλλά επιλέγετε τη δική σας περιπέτεια.

Εάν διασκεδάζετε έξω από τους χωριακούς, το Seattle Underground Tour καλύπτεται για σχεδόν ολόκληρη την περιοδεία. Και αν είστε τοπικός ή έξω από την πόλη, ξοδεύοντας λίγο χρόνο στο Pike Place Market είναι πάντα καλό για μια ώρα ή δύο έξω από τη βροχή (και ένα καλό μέρος για να ζεσταθεί με ένα φλιτζάνι καφέ ή μερικά φρέσκα ντόνατς από την Καθημερινή Dozen Doughuts.

Το Σιάτλ διαθέτει επίσης πολλά καταστήματα σε εσωτερικούς χώρους σε σημεία όπως το κέντρο Westlake Center, το Southcenter Mall προς νότο και η συλλογή Bellevue στα ανατολικά, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να σας κρατήσει μακριά από τη βροχή για αρκετό διάστημα καθώς δεν περιλαμβάνει ένα, αλλά τρία εμπορικά κέντρα που συνδέονται με καλυμμένους διάδρομους και γέφυρες ουρανού.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια εκπομπή. Μεταξύ του θεάτρου 5ης Λεωφόρου, Paramount, Showbox, ACT Theatre και άλλων μεγάλων και μικρών χώρων, υπάρχει πάντα κάτι στη σκηνή.

Εάν πραγματικά χρειάζεται απλά να βγείτε τα παιδιά έξω από το σπίτι, κοιτάξτε προς μέρη όπως το οικογενειακό κέντρο διασκέδασης στο Tukwila, το Ενυδρείο του Σιάτλ, το Pacific Science Center ή εξερευνήστε το Ωδείο του Volunteer Park.