Ποια εμβόλια χρειάζεστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Συνιστώμενα εμβόλια για το ταξίδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ως η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Βραζιλία έχει τεράστιες περιφερειακές διαφορές στο κλίμα, το τοπίο και, επομένως, τον επιπολασμό των ασθενειών. Οι παράκτιες περιοχές του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο έχουν διαφορετικές συνθήκες από τα κράτη της ενδοχώρας, όπως το Minas Gerais ή τα βορειοανατολικά κράτη όπως η Bahia. Πριν πάτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πρέπει να ξέρετε τι εμβόλια χρειάζεστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να σχεδιάσετε να επισκεφθείτε τον γιατρό ή την ταξιδιωτική κλινική πριν το ταξίδι σας.

Πότε πρέπει να δείτε το γιατρό σας πριν επισκεφθείτε τη Βραζιλία;

Προγραμματίστε να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική τουλάχιστον τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας. Εάν θα εμβολιαστείτε, θα χρειαστεί να αφήσετε αρκετό χρόνο για να τεθεί σε ισχύ το εμβόλιο. Θα χρειαστεί επίσης να ενημερώσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που γνωρίζει ακριβώς ποια μέρη της Βραζιλίας θα επισκεφθείτε και ποια είδη ταξιδιωτικών συνθηκών θα συναντήσετε. για παράδειγμα, θα μείνετε με την οικογένεια ή σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Ρίο ;

Μόλις ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποιοι τύποι προφυλάξεων ασφαλείας πρέπει να λάβετε ενώ εκεί και ποια εμβόλια θα λάβετε πριν από την αναχώρηση.

Ποια εμβόλια χρειάζεστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Τα εμβόλια δεν απαιτούνται για την είσοδο στη Βραζιλία. Τα ακόλουθα εμβόλια συνιστώνται για όλους τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

Εμβόλια ρουτίνας:

Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών συνιστούν όλους τους ταξιδιώτες να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας προτού ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

Αυτά τα εμβόλια περιλαμβάνουν εμβόλια ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), διφθερίτιδα-τετάνου-κοκκύτη, ανεμευλογιά (ανεμευλογιά), πολιομυελίτιδα και γρίπη.

Ηπατίτιδα Α:

Η ηπατίτιδα Α είναι μια κοινή ασθένεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, αλλά υπάρχει και στις αστικές περιοχές. Το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, ανά εξάμηνο και θεωρείται ασφαλές για άτομα ηλικίας άνω του 1 έτους.

Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να λάβετε και τις δύο δόσεις, συνιστάται ιδιαίτερα να πάρετε την πρώτη δόση μόλις ληφθεί υπόψη το ταξίδι, επειδή μία δόση θα παρέχει επαρκή προστασία από τη νόσο. Το εμβόλιο είναι ένα συνηθισμένο παιδικό εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005. Θεωρείται 100% αποτελεσματικό όταν χορηγείται σωστά.

Τυφοειδής:

Ο τυφοειδής είναι μια σοβαρή ασθένεια που μεταδίδεται από μολυσμένο νερό και τρόφιμα σε μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου. Το εμβόλιο τυφοειδούς συνιστάται για ταξίδια στη Βραζιλία. Το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί μέσω χάπια ή με ένεση. Ωστόσο, το εμβόλιο τυφοειδούς είναι μόνο περίπου 50% -80% αποτελεσματικό, οπότε θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις με αυτό που τρώτε και πίνετε, ειδικά με τρόφιμα στο δρόμο στη Βραζιλία (το οποίο είναι εύγευστο και γενικά ασφαλές!).

Κίτρινος πυρετός:

Ο κίτρινος πυρετός επικρατεί στη Βραζιλία αλλά όχι στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ως εκ τούτου, ένα εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού δεν συνιστάται για άτομα που ταξιδεύουν στο Ρίο, αλλά εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε άλλες περιοχές της Βραζιλίας , είναι πιθανό να συστήσετε εμβόλιο κίτρινου πυρετού τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν το ταξίδι σας. Το εμβόλιο κίτρινου πυρετού μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας άνω των 9 μηνών και σε όλους τους ενήλικες.

Το εμβόλιο για κίτρινο πυρετό δεν συνιστάται για ταξίδια στις ακόλουθες πόλεις: Φορταλέζα, Ρεσίφε, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαλβαδόρ και Σάο Πάολο. Ελέγξτε αυτό το χάρτη για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κίτρινο πυρετό στη Βραζιλία.

Ελονοσία:

Το εμβόλιο κατά της ελονοσίας δεν δίνεται στους ταξιδιώτες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ελονοσία βρίσκεται μόνο σε ορισμένα εδάφη της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένου του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Δείτε αυτό το χάρτη για περισσότερες πληροφορίες.

Ζίκα, δάγκειο και χικουνγκούνια:

Το Zika, ο δάγκειος πυρετός και το chikungunya είναι τρεις ασθένειες που μεταδίδονται από κουνουπιές και κυριαρχούν στη Βραζιλία. Επί του παρόντος δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο. Οι φόβοι για τον ιό Zika μετά την πρόσφατη έξαρση στη Βραζιλία προκάλεσαν ανησυχία από τους ταξιδιώτες. Ενώ οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες συμβουλεύονται να αποφύγουν το ταξίδι στη Βραζιλία, οι άλλοι συμβουλεύονται να λάβουν προφυλάξεις για να αποτρέψουν τα τσιμπήματα κουνουπιών και να προσέξουν για συμπτώματα μόλυνσης.

Μάθετε περισσότερα εδώ .

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς θα παραμείνετε ασφαλείς στο Ρίο ντε Τζανέιρο .