Μια περιήγηση της Βραζιλίας στην Foodie

Λόγω του τεράστιου, ποικίλου πληθυσμού και της μακρόχρονης ιστορίας της δουλείας και της μετανάστευσης, η κουζίνα της Βραζιλίας είναι ένα εκλεκτικό μίγμα γεύσεων και παραδόσεων. Αντικατοπτρίζοντας ένα μείγμα ιταλικών, αφρικανικών, πορτογαλικών και ιαπωνικών επιρροών, το τυπικό φαγητό της Βραζιλίας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή.

Ξεκινώντας από το Ρίο ντε Τζανέιρο

Κατά τη διαμονή σας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχετε δοκιμάσει ήδη τις πιο δημοφιλείς επιλογές διατροφής της πόλης (αν όχι, δοκιμάστε αυτά τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο Ρίο ).

Το Feijoada είναι ένα από τα πιο τυπικά βραζιλιάνικα πιάτα , το οποίο συνήθως απολαμβάνει ο Cariocas τα Σάββατα και μερικές φορές τις Τετάρτες. Αν θέλετε να φάτε σαν τοπικό στη Βραζιλία, πρέπει να δοκιμάσετε μια γιορτή feijoada, κατά προτίμηση με caipirinha ενώ παρακολουθείτε ζωντανή μουσική samba. Το παραδοσιακό αυτό πιάτο αποτελείται από μαύρα φασόλια με κρέας, συνήθως λουκάνικο και αποξηραμένο χοιρινό κρέας και σερβίρεται με άσπρο ρύζι, χόρτα, φασόφα (μανιόκα με βότανα και μικρά κομμάτια αποξηραμένου κρέατος) ), φέτες πορτοκαλιού και τηγανητές μπανάνες.

Ένα άλλο γεύμα που δεν πρέπει να χάσετε στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το μεσημεριανό σε μια churrascaria, και η πόλη έχει μερικά από τα καλύτερα καταστήματα στη χώρα. Τα συνιστώμενα churrascarias περιλαμβάνουν το Porcão, το Churrascaria Palace και το Fogo do Chāo.

Εκτός από την feijoada και τον τεράστιο μπουφέ με μπάρμπεκιου σε μια churrascaria, το Rio προσφέρει άφθονες επιλογές γρήγορου φαγητού σε πωλητές τροφίμων παραλιακών δρόμων και μπαρ με χυμούς.

Διεθνείς γεύσεις στο Σάο Πάολο

Το Σάο Πάολο είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και θεωρείται συχνά η καλύτερη πόλη για φαγητό στη Βραζιλία. Η κουλτούρα των τροφίμων του Σάο Πάολο οφείλεται εν μέρει στον τεράστιο μεταναστευτικό της πληθυσμό. η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για τον μεγαλύτερο αριθμό Ιταλών εκτός Ιταλίας και Ιαπωνίας έξω από την Ιαπωνία, αλλά ο πολιτισμός της πόλης έχει επίσης επηρεαστεί έντονα από τον πληθυσμό του Λιβάνου.

Εδώ θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές τροφίμων υψηλής ποιότητας της χώρας καθώς και μερικά από τα πιο γευστικά καθημερινά τρόφιμα της Βραζιλίας.

Οποιαδήποτε διαδρομή για φαγητό στη Βραζιλία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα γεύμα στο πιο γνωστό εστιατόριο της χώρας, η πρωτοποριακή γεύση του DOM Chef Alex Atala για τα συστατικά της Βραζιλίας έχει ως αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Ωστόσο, οι κρατήσεις γενικά πρέπει να γίνονται πριν από μήνες.

Για να αποκτήσετε μια πραγματική γεύση από τον πολυποίκιλο πληθυσμό της πόλης, δοκιμάστε τα αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια στην ιταλική γειτονιά της Bixiga, την ιαπωνική κουζίνα που προσφέρεται στο Liberdade και την εξαιρετική λιβανέζικη κουζίνα στην Αραβία.

Μια απόλαυση για τις αισθήσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μία από τις ζωντανές αγορές της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του επιβλητικού Mercado Municipal και του τεράστιου CEASA , δύο από τις καλύτερες αγορές τροφίμων στη Βραζιλία .

Το Σάο Πάολο μπορεί να επιτευχθεί με μια σύντομη πτήση ή με αρκετές ώρες με το λεωφορείο από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γευστικές παραδόσεις στη Μπαχία

Το βορειοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας διαθέτει πλούσια, γευστική κουζίνα που είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο και η κατάσταση της Μπαχίας είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε αυτό το φαγητό. Πετάξτε από το Σάο Πάολο ή το Ρίο στο Σαλβαδόρ, τη πιο ζωντανή πόλη βορειοανατολικά. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη και η ιστορική αποικιακή της αρχιτεκτονική προσφέρουν ένα όμορφο σκηνικό για αυτή την καρδιά του Αφρο-Βραζιλιανού πολιτισμού.

Εδώ μπαχαρικά όπως το μίγμα κορίανδρου με dendê (φοινικέλαιο) και γάλα καρύδας για να δημιουργήσετε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Ενώ βρίσκεστε στη Μπαχία, δοκιμάστε αυτά τα τυπικά πιάτα:

moqueca: λευκά ψάρια ή γαρίδες σε ντομάτα από γάλα καρύδας, κόλιανδρο, ντομάτες και κρεμμύδια και dendê

vatapá: χοντρό στιφάδο φτιαγμένο από ψωμί, γαρίδες, λεπτά αλεσμένα καρύδια, γάλα καρύδας, βότανα και dendê, σερβίρεται με άσπρο ρύζι ή ακάρεα

acarajé: ένα τυπικό πιάτο που συχνά χρησίμευε ως τροφή δρόμου στη Bahia, το πιάτο αυτό παρασκευάζεται με μαυρομάτικα λιωμένα μπιζέλια που σερβίρονται με γαρίδες και μια πικάντικη πάστα ή vatapá

Φρούτα, φρούτα, φρούτα

Οποιοδήποτε ταξίδι στη Βραζιλία δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να δοκιμάσετε μερικές εκατοντάδες ποικιλίες φρούτων που μπορεί να βρεθούν εκεί. Πολλοί από τους καρπούς προέρχονται από τον Αμαζόνιο. μεταφέρονται ως κατεψυγμένος πολτός, ως εκ τούτου, χρησιμεύουν ως βάση του χυμού.

Δοκιμάστε φρέσκα φρούτα από τις αγορές ή δοκιμάστε με την τεράστια ποικιλία χυμών που προσφέρονται στους πανταχού παρόντες χυμούς. Οι Βραζιλιάνοι αγαπούν τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, αλλά άλλοι δημοφιλείς χυμοί περιλαμβάνουν ανανά με μέντα, πορτοκάλι με ακρολάσα, φρούτα κάσιου, χυμό από ζαχαροκάλαμο και υγιή μίγματα χυμών που ονομάζονται «βιταμίνες». Για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στις επιλογές, δείτε πώς να παραγγείλετε χυμό στη Βραζιλία.