Εθνικό Πάρκο Mount Rainier, Ουάσινγκτον

Το Mount Rainier είναι ένα από τα πιο ογκώδη ηφαίστεια στον κόσμο και μπορεί να δει κανείς στον ορίζοντα ακόμη και αν βρίσκεστε 100 μίλια μακριά από το πάρκο. Πάνω σε ύψος σχεδόν τριών μιλίων, το Mount Rainier είναι η ψηλότερη κορυφή της σειράς Cascade και είναι σίγουρα το κέντρο του πάρκου. Ωστόσο, το Εθνικό Πάρκο Mount Rainier έχει πολλά να προσφέρει. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα από πεδία αγριολούλουδων, να εξετάσουν δέντρα ηλικίας άνω των χίλιων ετών ή να ακούσουν τους ρακάτες.

Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό πάρκο και αυτό που αξίζει μια επίσκεψη.

Ιστορία

Το Εθνικό Πάρκο Mount Rainier ήταν ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα της χώρας, που ιδρύθηκε στις 2 Μαρτίου 1899 - το πέμπτο εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 96% του πάρκου διατηρείται ως ερημιά υπό το Εθνικό Σύστημα Διατήρησης της Άγριας Φύσης και το πάρκο ορίστηκε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο στις 18 Φεβρουαρίου 1997.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά η εποχή του χρόνου που επιλέγετε μπορεί να εξαρτάται από τις δραστηριότητες που ψάχνετε. Αν ψάχνετε για αγριολούλουδα, σχεδιάστε μια επίσκεψη για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο όταν τα λουλούδια είναι στο αποκορύφωμά τους. Οι χιονοδρομικές πίστες και οι χιονοδρομίες είναι διαθέσιμες το χειμώνα. Και αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα, σχεδιάστε μια επίσκεψη στα μέσα της εβδομάδας.

Να πάρει εκεί

Για όσους πετούν στην περιοχή, τα πλησιέστερα αεροδρόμια βρίσκονται στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον και Πόρτλαντ, OR.

Εάν οδηγείτε στην περιοχή, μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές:

Από το Σηάτλ, το πάρκο απέχει 95 μίλια και 70 μίλια από το Tacoma. Πάρτε το I-5 για να πλύνετε 7, στη συνέχεια ακολουθήστε το πλύσιμο 706.

Από το Γιακίμα, πλύνετέ την Δύση 12 προς τη Δύση 123 ή την Πλύση 410 και εισάγετε το πάρκο στην ανατολική πλευρά.

Για τις βορειοανατολικές εισόδους, πάρτε το Wash 410 στο Wash.

169 έως Wash 165, στη συνέχεια ακολουθήστε τις πινακίδες.

Τέλη / Άδειες

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου για το πάρκο, το οποίο είναι καλό για επτά συνεχόμενες ημέρες. Το τέλος είναι $ 15 για ένα ιδιωτικό, μη εμπορικό όχημα ή $ 5 για κάθε επισκέπτη 16 ετών και άνω που εισέρχεται με μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, άλογο ή πόδι.

Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε το πάρκο περισσότερες από μία φορές αυτό το έτος, σκεφτείτε να πάρετε το Mount Rainier Ετήσιο Pass. Για $ 30, αυτό το δελτίο θα σας επιτρέψει να παραιτηθείτε από το τέλος εισόδου για ένα έτος.

Πραγματα να κανεις

Το Mount Rainier National Park προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για γραφικές διαδρομές, πεζοπορία, κατασκήνωση και ορειβασία. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από άλλες δραστηριότητες όπως αγριολούλουδα, ψάρεμα, σκι, snowmobiling και snowboarding.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης που έχουν τεθεί σε λειτουργία. Τα θέματα διαφέρουν από μέρα σε μέρα και μπορεί να περιλαμβάνουν γεωλογία, άγρια ​​φύση, οικολογία, ορειβασία ή ιστορικό πάρκου. Τα περισσότερα προγράμματα διατίθενται από τα τέλη Ιουνίου έως την Ημέρα της Εργασίας. Λεπτομέρειες και σύντομες περιγραφές ορισμένων βραδινών προγραμμάτων διατίθενται στον επίσημο ιστότοπο του NPS.

Ειδικά προγράμματα Junior Ranger προσφέρονται επίσης σε όλο το πάρκο τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα (καθημερινά στο Paradise το καλοκαίρι).

Ένα βιβλίο δραστηριότητας Junior Ranger είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Μουσείο Longmire στο (360) 569-2211 ext. 3314.

Σημαντικά αξιοθέατα

Παράδεισος
Η περιοχή είναι γνωστή για την ένδοξη θέα και τα λιβάδια αγριολούλουδου. Ελέγξτε αυτά τα μονοπάτια για εκπληκτική θέα στο όρος Rainier:

Με την ίδρυση του πάρκου το 1899, το Longmire έγινε το αρχηγείο του πάρκου. Δείτε αυτούς τους ιστορικούς χώρους:

Ανατολή: Σταθερή ύψος στα 6.400 πόδια, η ανατολή είναι το υψηλότερο σημείο που μπορεί να επιτευχθεί με το όχημα στο πάρκο.

Carbon River: Ονομάστηκε για κοιτάσματα άνθρακα που βρέθηκαν στην περιοχή, αυτό το κομμάτι του πάρκου λαμβάνει μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων, έτσι ώστε οι κλιματικές και φυτικές κοινότητες εδώ μοιάζουν με εκείνες ενός εύκρατου τροπικού δάσους.

Διαμονή

Υπάρχουν έξι campgrounds που βρίσκονται στο πάρκο: Sunshine Point, Ipsut Creek, Mowich Lake, White River, Ohanapecosh και Cougar Rock. Το Sunshine Point είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ άλλα είναι ανοικτά αργά την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου. Ελέγξτε τις συνθήκες του κάμπινγκ στον επίσημο ιστότοπο του NPS προτού ξεκινήσετε.

Το κάμπινγκ Backcountry είναι μια άλλη επιλογή και απαιτούνται άδειες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σε οποιοδήποτε κέντρο επισκεπτών, σταθμό εκτοξευτήρων και κέντρο άγριας φύσης.

Εάν το κάμπινγκ δεν είναι για σας, ελέγξτε έξω το Εθνικό Πάρκο Inn και το ιστορικό Paradise Inn, και οι δύο βρίσκονται στο πάρκο. Και τα δύο προσφέρουν οικονομικά δωμάτια, εξαιρετικό φαγητό και άνετη διαμονή.


Πληροφορίες επαφής

Εθνικό Πάρκο Mount Rainier
55210 238th Ave. Ανατολή
Ashford, WA 98304
(360) 569-2211