Πώς να πάτε για να φέρνετε τα κατοικίδια σας από τις ΗΠΑ (ή αλλού) στην Κίνα

Μπορώ να φέρω το κατοικίδιό μου στην Κίνα;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, μπορείτε να φέρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας στην ηπειρωτική Κίνα. Ειδικά στις πόλεις, ο πολιτισμός κατοικίδιων ζώων στην Κίνα αυξάνεται. Ενώ δεν υπάρχουν πολλά μέρη όπου τα σκυλιά μπορούν να τρέξουν χωρίς λουριά - τα πάρκα και οι παιδικές χαρές για τους ανθρώπους δεν είναι πολύ μεγάλες ή άφθονες, πόσο μάλλον για τους σκύλους-μόνο χώρους. Αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι κρατούν κατοικίδια ζώα και βλέπετε πολλούς λαούς να περπατούν τα σκυλιά τους τη νύχτα.

(Θα κρατήσω τη γνώμη μου για το πόσο καλά παίρνουν τα αγαπημένα τους ζώα στον εαυτό μου).

Ωστόσο, αν δεν παραμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή ένα εκτεταμένο επαγγελματικό ταξίδι ή μετακομίζετε στην Κίνα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να καταλάβετε σχετικά με τη διαδικασία που φέρνει το κατοικίδιο ζώο σας μαζί σας όταν έρχεστε.

Φτάνοντας στην Κίνα με το κατοικίδιό σας

Υποθέτοντας ότι φτάνετε στην Κίνα αεροπορικώς, θα πρέπει να προχωρήσετε στην περιοχή Αφίξεις του αεροδρομίου και να συλλέξετε το κατοικίδιο ζώο σας στον ειδικό πάγκο για υπερβολικές και ειδικές αποσκευές. Αφού συλλέξετε όλες τις τσάντες σας, θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς τον τελωνειακό μετρητή, όπου θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τις γραφειοκρατικές δηλώσεις για να δηλώσετε το ζώο σας στους τελωνειακούς υπαλλήλους. Θα πρέπει ήδη να έχετε έτοιμη την τεκμηρίωση για την άφιξη του ζώου σας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Τεκμηρίωση Άφιξης

Εκτός από τη φυσιολογική βίζα εισόδου της PRC στο διαβατήριο του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων , ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να διαθέτει δύο έγγραφα για το κατοικίδιο ζώο:

Θα πρέπει να έχετε τον κτηνίατρό σας να συμπληρώσει τα κατάλληλα έγγραφα μέσα σε τριάντα ημέρες από την αναχώρησή σας στην Κίνα. Υπάρχουν οργανισμοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα έντυπα που χρειάζεστε. Δοκιμάστε το Pettravelstore.com για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη λήψη αυτής της γραφικής εργασίας για το κατοικίδιο ζώο σας.

Περίοδος καραντίνας για τα κατοικίδια ζώα που φθάνουν στην Κίνα

Η υποχρεωτική περίοδος απομόνωσης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι επτά ή τριάντα ημέρες. Η διάρκεια του χρόνου εξαρτάται από τη χώρα από την οποία έρχεται το κατοικίδιο ζώο. Αυτή τη στιγμή, αν το κατοικίδιο ζώο έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο χρόνος καραντίνας είναι τριάντα ημέρες.

Το κατοικίδιο ζώο θα παραμείνει σε σταθμό καραντίνας για αυτή την περίοδο. Εάν το κατοικίδιο ζώο περάσει την επιθεώρηση και είναι επιλέξιμο για την απομόνωση 7 ημερών, το κατοικίδιο ζώο μπορεί να πάρει σπίτι, αλλά πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της περιόδου των τριάντα ημερών κάτω από την καραντίνα του σπιτιού.

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου κατοικίδιου στο σταθμό καραντίνας, ο ιδιοκτήτης δεν θα επιτρέπεται να επισκεφθεί ή να δει το κατοικίδιο ζώο. Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεούνται επίσης να καταβάλλουν τέλη για το χρόνο απομόνωσης κοντά σε αρκετές εκατοντάδες δολάρια για την κάλυψη των τροφίμων και των εξόδων.

Αλλαγές στην πολιτική

Εάν μετακομίζετε στην Κίνα και σκέφτεστε να φέρετε το κατοικίδιο ζώο σας, τότε θα πρέπει να ελέγξετε με την εταιρεία μετεγκατάστασης να είστε σίγουροι ότι θα καταλάβετε όλους τους πιό πρόσφατους κανονισμούς σχετικά με την εισαγωγή ενός κατοικίδιου ζώου στην Κίνα. Οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Πραγματικότητα: Οι άνθρωποι φέρνουν τα κατοικίδια τους στην Κίνα;

Ναί. Γνωρίζω μια σειρά από ομογενείς οικογένειες που έχουν μετακομίσει στην Κίνα με τα κατοικίδια ζώα τους.

Και ενώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, δεν έχω ακούσει ούτε μια ιστορία εφιάλτης για την περίοδο καραντίνας του κατοικίδιου ζώου. Από την εμπειρία μου, οι οικογένειες που έρχονται με τα σκυλιά ή τις γάτες τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τα κατοικίδια ζώα τους μέσω των τελωνείων και στη συνέχεια να τα βγούν από την καραντίνα.

Τούτου λεχθέντος, εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο και ξέρετε ότι μετακομίζετε στην Κίνα, θα πρότεινα να περιμένετε μέχρι να φτάσετε εδώ. Όπως έχω δηλώσει νωρίτερα, η κουλτούρα κατοικίδιων ζώων εδώ αυξάνεται και θα μπορείτε να προμηθεύεστε αρκετές φυλές αν ενδιαφέρεστε για κάτι συγκεκριμένο. Και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη διάσωση και την υιοθεσία των ζώων. Κρατήστε αυτό κατά νου πριν αποφασίσετε να βάλετε ένα ζώο μέσα από το άγχος του διηπειρωτικού ταξιδιού.