Ένας οδηγός επισκεπτών στην πόλη του Zhengzhou

Το Zhengzhou (郑州) είναι επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας Henan (河南), που βρίσκεται στην κεντρική Κίνα. Ο Κίτρινος Ποταμός χαράζει το δρόμο του μέσα από το Χενάν και διαθέτει τέσσερις από τις αρχαίες οκτώ πρωτεύουσες της Κίνας καθώς και τη γενέτειρα του κινεζικού πολιτισμού. Το Zhengzhou αντιμετωπίζει μια αναζωογόνηση από τον πρόσφατο πλούτο που έρχεται στην επαρχία και ολόκληρη η πόλη φαίνεται να παίρνει ένα facelift: νέα κτίρια, νέους δρόμους, νέα σημάδια.

Παντού που γυρίζεις υπάρχει εργοτάξιο. Σε λίγα χρόνια, θα μπορούσε να είναι μια όμορφη πόλη γεμάτη από πρόσφατα φυτευμένα δέντρα και μοντέρνα κτίρια. Αυτή τη στιγμή, δεν αξίζει να περάσετε χρόνο στην ίδια την πόλη, αλλά είναι το μέρος για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι στο αρχαίο παρελθόν της Κίνας. Από το Zhengzhou, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ημερήσιες εκδρομές στο ναό Shaolin , το σπίτι της πιο διάσημης πολεμικής τέχνης της Κίνας, το Kung Fu, καθώς και τα Grottoes Longmen, που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τοποθεσία

Το Zhengzhou απέχει περίπου 470 μίλια (760 χλμ.) Νότια του Πεκίνου και 480 μίλια ανατολικά του Xi'An. Ο Κίτρινος ποταμός, ένας από τους κυριότερους ποταμούς της Κίνας και το λίκνο του πολιτισμού της Κίνας, ρέει προς τα βόρεια. Το Mount Song, Song Shan , κάθεται στα δυτικά και οι πεδιάδες Huang Hai περιβάλλουν την πόλη στα νότια και στα ανατολικά. Η πόλη είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς καθώς δύο μεγάλοι σιδηρόδρομοι τέμνουν εδώ καθώς διασχίζουν την Κίνα. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ένα τρένο ή ένα αεροπλάνο για να φτάσετε στο Zhengzhou.

Ιστορία

Το Zhengzhou ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας Shang (1600-1027 π.Χ.), η δεύτερη δυναστεία που καταγράφηκε στην κινεζική ιστορία. Τα αρχαία γεμάτα γήινα τείχη της πόλης μπορούν ακόμα να προβληθούν σε ορισμένα μέρη του Zhengzhou. Οι κάτοικοι της πόλης είναι περήφανοι για την κληρονομιά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να αναθεωρήσετε την ιστορία της επαρχίας Zhengzhou και Henan είναι να επισκεφθείτε το Henan Provincial Museum, Henan Bowuguan , στο Zhengzhou.

Θελγήτρα

Να πάρει εκεί

Τριγυρίζω

Είδη πρώτης ανάγκης

Που να μείνω

Ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που αναδύονται σε όλη την Zhengzhou, ίσως το καλύτερο στοίχημα όσον αφορά την άνεση και την άνεση είναι να επιλέξετε από το συγκρότημα Intercontinental Hotel της κατηγορίας των τριών ακινήτων. Και τα τρία ξενοδοχεία βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, ώστε να μπορείτε εύκολα και με ευκολία να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις.