Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια απόδραση Σαββατοκύριακου

Πώς να περάσετε μια μέρα ή ένα Σαββατοκύριακο στο Μπέρκλεϊ

Η πόλη και το "φόρεμα" μεγάλωσαν μαζί στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, το πασίγνωστο πανεπιστήμιο και η πόλη που ιδρύθηκε την ίδια χρονιά. Σήμερα, το Μπέρκλεϊ φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον μίγμα ακαδημαϊκής κοινότητας, χίπις της δεκαετίας του '60 και εθνικοί θύλακες. Σε μια μέρα, μπορείτε να αγοράσετε μια λάβα λάβα, σκελετό ενός φιδιού ή ένα ζωντανό φίδι. να παρακολουθήσετε βραβευμένες θεατρικές και συμφωνικές παραστάσεις ή μια συναυλία φυλετικής μουσικής και να δειπνήσετε σε όλα από αυθεντικές ινδικές κάρτες μέχρι τις ψηλότερες από τις κουζίνες.

Γιατί πρέπει να πάτε; Θα σας αρέσει το Μπέρκλεϊ;

Το Μπέρκλεϊ είναι δημοφιλές στους λάτρεις της τέχνης, τους αγοραστές και τα φαγητά.

Καλύτερος χρόνος να πάτε στο Μπέρκλεϊ

Ο καιρός στο Μπέρκλεϊ είναι περίπου ο ίδιος όπως στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά μπορεί να είναι κάπως λιγότερο ομίχλη το καλοκαίρι. Η περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο είναι πιο ζωντανή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ η λεωφόρος Telegraph είναι καλύτερη τα σαββατοκύριακα. Η περιοχή του Berkeley θα είναι απασχολημένη, και τα ξενοδοχεία γεμάτα, κατά την επιστροφή στο σπίτι και τα απογευματινά Σαββατοκύριακα. Οι θέσεις στάθμευσης παίρνουν πολύ λίγες όταν οι ομάδες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ παίζουν στο σπίτι.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για μια καλοκαιρινή επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να πάρετε μια υπαίθρια συναυλία στο οικείο, υπέροχο ελληνικό θέατρο

5 Μεγάλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπέρκλεϊ

Συνήθως, ξεχωρίζουμε ένα πράγμα που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής ή απόδραση το Σαββατοκύριακο, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στο Μπέρκλεϊ και η έλλειψη έλξης έλξης εξαρτάται από τα συμφέροντά σας.

Ετήσια γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε, είναι καλή ιδέα να μάθετε τι συμβαίνει στο πανεπιστήμιο. Ελέγξτε το πρόγραμμα ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα μπάσκετ. Οι τελετές έναρξης γίνονται στα μέσα Μαΐου και η επιστροφή στο σπίτι είναι στις αρχές Οκτωβρίου.

Καλύτερα δαγκώματα

Η κουζίνα στο Berkeley κυμαίνεται από απλό εθνοτικό εισιτήριο μέχρι τον πρωτοποριακό Chez Panisse και όλες τις παρατάσεις του (Cesar, Ice Ice Cream και πολλά άλλα). Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να φάτε το πρωινό κατά τη διάρκεια της απόδραση του Σαββατοκύριακου, δοκιμάστε το δείπνο Oceanview Dinner της Bette στην Fourth Street.

Που να μείνω

Τα καταλύματα που ταιριάζουν καλύτερα είναι ποικίλα, από το Rodeway Inn ως το bed and breakfast inns.

Το Hotel Durant είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να μείνετε κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Να φτάσετε στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια

Το Berkeley βρίσκεται απέναντι από τη Γέφυρα του Κόλπου από το Σαν Φρανσίσκο. Πάρτε I-80 ανατολικά. Έξοδος στην πανεπιστημιακή λεωφόρο για το πανεπιστήμιο και τα περισσότερα άλλα αξιοθέατα. Έξοδος από τη λεωφόρο Ashby για το Claremont Hotel και τα καταστήματα Elmwood.

Το BART (Bay Area Rapid Transit) είναι μια επιλογή χωρίς δυσκολίες εάν πρόκειται απλά για το Berkeley Rep Theatre ή είστε διατεθειμένοι να περπατήσετε ένα μίλι ή περισσότερο γύρο ταξίδι στην πανεπιστημιούπολη. Πρόσφατα, η BART άνοιξε τον σύνδεσμο OAK, προσφέροντας μια εύκολη μεταφορά εισιτηρίων από το Oakland International Airport στο Berkeley. Διαφορετικά, το Berkeley διερευνάται καλύτερα σε ένα αυτοκίνητο. Εάν θέλετε να δείτε όλα και να αφήσετε την οδήγηση σε κάποιον άλλο, μια φίλη στην πόλη εταιρεία περιοδεία προσφέρει προσαρμοσμένες περιηγήσεις στο Μπέρκλεϋ.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Όκλαντ.