Το Εθνικό Μη Εγγραφείτε στο Μητρώο

Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα μπορούν πλέον να εγγραφούν στο εθνικό μητρώο "μην καλέσετε" το οποίο θα εμποδίσει τους τηλεπικοινωνιακούς να καλούν. Πολλά κράτη έχουν τους δικούς τους Μην καλέσετε τους καταλόγους, και η Αριζόνα είναι ένα από αυτά τα κράτη.

Ακολουθούν οι απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το εθνικό μητρώο "Μην καλέσετε":

Πώς μπορώ να εγγραφώ

Όλοι στη χώρα μπορεί να αρχίσουν να εγγράφονται στο μητρώο "Μην καλέσετε" στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός χωρίς χρέωση για την εγγραφή "Μην καλέσετε".

Καλέστε 1-888-382-1222. Εάν εγγραφείτε τηλεφωνικά, θα πρέπει να καλέσετε από τον αριθμό τηλεφώνου που επιθυμείτε να εγγραφείτε στο σύστημα. Να είστε προσεκτικοί από τις εταιρείες που προσφέρουν να εγγραφείτε σε σας έναντι αμοιβής. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και δεν υπάρχει χρέωση για την εγγραφή σας σε αυτό το μητρώο.

Πρέπει να εγγραφώ ξανά κάθε χρόνο;

Όχι. Υποθέτοντας ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν αλλάζει, η εγγραφή σας για τη λίστα "δεν καλούν" είναι καλή. Μπορείτε να καταργήσετε τον αριθμό σας από το μητρώο "Μην καλέσετε" ανά πάσα στιγμή.

Οι εν λόγω ενοχλητικές κλήσεις θα σταματήσουν αμέσως;

Συγνώμη όχι. Οι εταιρείες Telemarketing υποχρεούνται να ελέγχουν τη λίστα κάθε 90 ημέρες για να ενημερώσουν τα αρχεία τους. Κατά την εκκίνηση, λοιπόν, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε μεγάλη μείωση στις τηλεματικές κλήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Τι συμβαίνει αν εξακολουθούν να καλούν;

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η οποία εποπτεύει το εθνικό μητρώο "δεν καλούν", θα διώξει τις εταιρείες που αγνοούν το νόμο.

Μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 11.000 δολαρίων για κάθε κλήση που παραβιάζουν το νόμο. Μετά τις πρώτες 90 ημέρες λειτουργίας του συστήματος, εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε ανεπιθύμητες κλήσεις τηλε-τηλεφωνίας, θα μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία απευθείας στο FTC ή να καλέσετε έναν αριθμό χωρίς χρέωση.

Προσοχή: υπάρχει μια απάτη που πηγαίνει γύρω από τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί σας για να προσπαθήσουν να σας πάρουν για να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες σε αντάλλαγμα για βοήθεια στην αναφορά telemarketers και υποτίθεται ότι σας πάρει τα χρήματα γι 'αυτό.

Έτσι δεν θα πάρω ποτέ άλλη κλήση πωλήσεων για όσο καιρό ζω, σωστά;

Αυτό δεν είναι ακριβώς πώς λειτουργεί. Ορισμένες εταιρείες απαλλάσσονται από το νόμο. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με τις οποίες είχατε μια επιχειρηματική σχέση μπορούν να σας καλέσουν μέχρι και 18 μήνες από την τελευταία σας αγορά ή πληρωμή. Ακόμα κι αν υπήρχε μια σχέση και η εταιρεία κάλεσε νόμιμα, μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρεία να μην καλέσει ξανά, και πρέπει να συμμορφωθούν. Παρεμπιπτόντως, αυτό ισχύει αν είστε στο μητρώο "μην καλέσετε" ή όχι.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες εξαιρέσεις, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, οι τηλεφωνικές εταιρείες μεγάλων αποστάσεων και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό που ο νόμος αυτός σχεδίαζε να κάνει είναι να κρατήσει αυτές τις επαγγελματικές εταιρείες τηλεμάρκετινγκ να σας καλούν, και θα πρέπει να το πετύχει αυτό.

Μερικές πιο ενθαρρυντικές ειδήσεις

Ακόμα και αν δεν εγγραφείτε στη λίστα "δεν καλούν", ο νέος κανόνας πωλήσεων Telemarketing θα βοηθήσει στην εξάλειψη κάποιων άλλων ενοχλήσεων. Για παράδειγμα, διαπιστώνετε ότι συχνά απαντάτε στο τηλέφωνο και δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά κάποιο μηχανικό κλείσιμο; Αυτό συμβαίνει επειδή τα telemarketers διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα κλήσης και το σύστημα καλεί, παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει κάποιος χειριστής για να πάρει την κλήση και να σας μιλήσει.

Τώρα, οι τηλεπωλητές θα πρέπει να συνδέσουν την κλήση με έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων εντός δύο δευτερολέπτων από το χρόνο που λέτε "γεια". Εάν δεν παραλάβουν το τηλέφωνο, πρέπει να αναπαράγεται ένα εγγεγραμμένο μήνυμα για να σας ενημερώσει ποιος καλεί και τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο καλείτε.

Η εγγραφή δεν μπορεί να είναι μια πίσσα πωλήσεων. Ένας άλλος ευεργετικός κανόνας για τους καταναλωτές είναι αυτός που καθορίζει ότι ένας τηλεπωλητής θα χρειαστεί να μεταδώσει τον αριθμό τηλεφώνου και, ει δυνατόν, το όνομα του, στην υπηρεσία αναγνώρισης κλήσης. Ο κανόνας αυτός θα διαρκέσει ένα χρόνο για να τεθεί σε ισχύ. Αυτό θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επιβολή του νόμου, καθώς θα έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να υποβάλετε μια καταγγελία εάν αισθάνεστε ότι η κλήση ήταν παραβίαση του ισχύοντος νόμου.