Κινέζικα Τρόποι Τραπέζι

Καθίστε ευθεία. Ακολουθήστε τον υπολογιστή σας. Μην παίζετε με τα ξυλάκια σας.

Η επίδειξη καλών κινέζικων τρόπων στα τραπέζια πιστεύεται ότι φέρνει υγεία και καλή τύχη. Από την άλλη πλευρά, η παραβίαση ορισμένων κανόνων μπορεί να αντικατοπτρίζει ελάχιστα τους γονείς σας - θα έπρεπε να σας έχουν διδάξει καλύτερα. Επιπλέον, ένα κακόβουλο faux pas σε ένα συμπόσιο θα μπορούσε να εμποδίσει τη σφυρηλάτηση νέων συμφωνιών ή φιλίας. Μην προσποιείτε ότι αυτά τα chopsticks είναι για παίζοντας τύμπανα.

Ως συνήθως, ο κανόνας αριθ. 1 για την κατανόηση των κινεζικών τρόπων στα τραπέζια σε ένα τυπικό σκηνικό είναι απλώς να χαλαρώσετε, να παρατηρήσετε και να αφήσετε κάποιον που ξέρει να οδηγεί περισσότερο! Οι οικοδεσπότες σας θα καταλάβουν τη νευρικότητά σας. Πιθανότατα θα κάνουν ό, τι μπορούν για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απώλεια προσώπου σε όλα τα μέρη στο τραπέζι.

Κινεζικές Μπιτς: Η Ρύθμιση

Η καρέκλα που βλέπει στην είσοδο (ή ανατολικά, αν είναι δυνατόν) είναι γνωστή ως "έδρα εντολής" - η ανατολική ισοδυναμεί με "το κεφάλι του τραπεζιού". Το να καθίσετε εκεί χωρίς να το προσφέρετε είναι πολύ χαριτωμένο. Το σημείο αυτό προορίζεται συνήθως για το άτομο με το υψηλότερο καθεστώς που καθορίζεται από την ηλικία, την κοινωνική θέση, την κατοχή κ.λπ.

Μερικές φορές μπορεί να ζητηθεί από τον επισκέπτη της τιμής (εσείς!) Να καθίσει σε αυτό το σημείο. Μην κατεβείτε το κάθισμα αν σας προσφέρεται.

Σε ένα τυπικό σκηνικό, όσο πιο κοντά βρίσκονται οι άνθρωποι στο υψηλότερο καθεστώς, τόσο υψηλότερη είναι η κατάταξή τους. Αλλά μην αρέσει πάρα πολύ η μεγάλη καρέκλα: το υψηλότατο άτομο αναμένεται συνήθως να καλύψει τον έλεγχο!

Ξεκινώντας

Ο επικεφαλής του τραπέζι ρυθμίζει το γεύμα. Αν δεν είναι ήδη μεθυσμένοι, μπορείτε να ακολουθήσετε άνετα το προβάδισμα τους.

Αφήστε το μεγαλύτερο ή υψηλότερο άτομο στο τραπέζι να σηκώσει πρώτα τα ξυλάκια τους πριν αγγίξετε το δικό σας. Εάν είστε ο προσκεκλημένος της τιμής, άλλοι γύρω από το τραπέζι μπορεί να σας περιμένουν να ξεκινήσετε!

Παραδόξως, συνήθως δεν θα δείτε ένα κοινό λεκάνη λευκού ρυζιού στο τραπέζι . Το ρύζι σερβίρεται συχνά σε μεμονωμένα μπολ. Αν θέλετε ρύζι, ρωτήστε το διακομιστή σας για αυτό? άλλοι πιθανότατα θα κάνουν το ίδιο. Η λέξη μανταρίνι για το ρύζι ακούγεται σαν "mee".

Παρόλο που ένα ποτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, μην περιμένετε μια μπύρα ή ένα ποτό για να έρθει πριν το φαγητό σας - πιθανότατα θα φτάσει μαζί με το φαγητό. Ό, τι κι αν κάνετε, μην πίνετε αλκοόλ μόνο! Περιμένετε τουλάχιστον ένα επίσημο τοστ για να δηλώσει ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρχίσει.

Καλή κινέζικα επιτραπέζια παιχνίδια

Κακή κινεζική εθιμοτυπία

Σημαντική κινεζική εθιμοτυπία

Αν και οι περισσότερες παραβιάσεις των βασικών κινεζικών τρόπων στα τραπέζια θα συγχωρεθούν αμέσως, αυτοί οι τρεις επόμενοι κανόνες θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ μιας καλής εμπειρίας ή της καταστροφής του γεύματος κάποιου.

Αποτρέψτε κάθε πιθανή αμηχανία στον εαυτό σας ή τον οικοδεσπότη σας, παρακολουθώντας προσεκτικά αυτά τα σημαντικά κομμάτια εθιμοτυπίας:

Κινεζική εθιμοτυπία ποτών

Όπως και με το φαγητό, η κατανάλωση γίνεται από κοινού και ακολουθεί κάποια χαλαρή εθιμοτυπία .

Αν παραγγείλετε μπύρα, θα λάβετε ένα ποτήρι που θα γεμίσει από τα κοινά μπουκάλια. Η μπύρα χύνεται συχνά την ίδια στιγμή που φτάνει το φαγητό. Έχοντας ένα αλκοολούχο ποτό πριν φτάσει το φαγητό είναι ασυνήθιστο, ωστόσο, μπορεί να έχετε τσάι , νερό ή χυμό πριν φάτε.

Το αλκοόλ γενικά δεν πρέπει να καταναλώνεται μόνο σε τυπικές συνθήκες. Παρακολουθήστε για να δείτε αν κάποιος άλλος πίνει όταν το θέλει. Προσπαθήστε να πίνετε μόνο μετά από ένα τοστ. Τουλάχιστον, σηκώστε το γυαλί σας σε κάποιο κοντινό, κάντε επαφή με τα μάτια και πείτε gan bei που σημαίνει "άδειο γυαλί".

Μπορείτε να πάρετε βόλτα στο ποτό baijiu - ένα φλογερό αποσταγμένο πνεύμα με ένα ABV μεταξύ 40-60 τοις εκατό. Όταν παίρνετε φωτογραφίες baijiu , γενικά αναμένεται να αδειάσετε το ποτήρι σας μετά από κάθε τοστ! Τα γυαλιά είναι μικρά, αλλά προστίθενται γρήγορα. Κρατήστε και απολαύστε την πολιτιστική διαδρομή.

Το ποτήρι σας πιθανότατα θα ξαναγεμίζει αμέσως μετά από κάθε τοστ κατά την προετοιμασία για το επόμενο. Καλή τύχη.

Τρώγοντας με ένα Lazy Susan

Ο τεμπέλης Susan είναι μια περιστρεφόμενη επιφάνεια στο κέντρο του τραπεζιού, συχνά γυαλί, που μπορούν να περιστρέψουν εκείνοι που κάθονται γύρω. Αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να φτάσουν σε όλα τα πιάτα γύρω από ένα μεγάλο, στρογγυλό τραπέζι παρά να περάσουν πολλά πιάτα γύρω. Οι πίνακες που είναι εφοδιασμένοι με ένα τεμπέλης Suzan προσθέτουν μια άλλη διάσταση στην εμπειρία.

Αποφύγετε να χτυπήσετε ή να γυρίσετε την τεμπέλη Susan κάθε φορά που κάποιος εξυπηρετεί από τα κοινόχρηστα πιάτα. Προσπαθώντας να μαντέψετε το χρονοδιάγραμμα του πότε ένα πιάτο θα έρθει γύρω είναι δύσκολο, οπότε μην είστε ντροπαλός! Σε ένα πολυάσχολο τραπέζι, το να είσαι πάρα πολύ παθητικός μπορεί να σημαίνει να μην προσπαθείς να δοκιμάσεις αυτό το νόστιμο φαγητό απλά απρόσιτο.

Εάν επικρατεί κακός χρονισμός και κατά λάθος καταλήγετε να αγωνίζεστε κάποιον για τον έλεγχο της τεμπέλης Susan, μοιραστείτε ένα giggle μαζί τους και στη συνέχεια περιμένετε τη σειρά σας.

Διατηρώντας τα καλά ή ακριβότερα πιάτα (π.χ. το κρέας ή τα ψάρια) πιο κοντά στον εαυτό σας θεωρείται αγενής. Αφήστε τους να κυκλοφορήσουν το τραπέζι πριν τους γυρίσετε πίσω στο δικό σας πιάτο.

Πληρώνοντας το νομοσχέδιο

Το λιγότερο αγαπημένο μέρος του καθενός. Αλλά τώρα είναι καιρός να παίξετε ένα απαραίτητο μικρό παιχνίδι που είναι σημαντικό: ποιος θα πάρει τον έλεγχο.

Τελικά αρνείται να επιτρέψει στον οικοδεσπότη σας να πληρώσει για ένα γεύμα, δεν έχει σημασία πόσο ακριβό, είναι εξαιρετικά αγενής. Κάτι τέτοιο υπονοεί ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να υποστηρίξετε τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ευκαιρία να πληρώσετε. Όπως αναφέρθηκε, είναι ένα μικρό παιχνίδι, ένας χορός ευγένειας. Ανεξάρτητα, πάντα δώστε στο τελικά και με χαρά την αποδοχή της φιλοξενίας του οικοδεσπότη σας.

Εάν δεν υποστηρίξετε το νομοσχέδιο, υπονοείτε ότι ο οικοδεσπότης σας σας χρωστάει κάτι. Ευχαριστώ πολλές φορές αφού συμφωνούσαν ότι θα πάρουν το λογαριασμό.

Σε αντίθεση με τη Δύση, ο παραλήπτης ενός γεύματος δεν πρέπει να προσφέρει να βοηθήσει με την άκρη ως ευγένεια. Η κατάρρευση δεν είναι συνήθης στην Κίνα. Η αποχώρηση από τη δωρεά μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σύγχυση ή αμηχανία. Σε ωραιότερα εστιατόρια, μπορεί να προστεθεί ήδη στο τέλος ένα τέλος υπηρεσίας περίπου 10%.

Αν πραγματικά θέλετε πραγματικά να δώσετε πίσω στους οικοδεσπότες σας, μπορείτε να το κάνετε αργότερα φέρνοντας ένα ωραίο δώρο την επόμενη φορά που θα τους δείτε.