Ένας οδηγός για την κατανόηση του πίνακα σε ένα κινέζικο εστιατόριο

Εάν είναι η πρώτη σας φορά σε ένα φανταχτερό κινέζικο συμπόσιο, μπορεί να αισθάνεστε νευρικός ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το λάθος σκεύος ή να βάλετε κάτι εσφαλμένα. Ευτυχώς, όλα είναι αρκετά εύκολα κατανοητά και η κινεζική εδεσματολογία για φαγητό είναι πραγματικά χαλαρή. Μην ανησυχείτε λοιπόν, διαβάστε απλά αυτό το άρθρο και πηγαίνετε να απολαύσετε το γεύμα σας.

Chinese Table Setting και σκεύη

Υπάρχει μια φωτογραφία που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο. Ξεκινώντας από αριστερά και εργάζεστε γύρω, θα βρείτε τα παρακάτω στοιχεία.

Παρακάτω, εξηγείται τι χρησιμοποιείται για καθένα από αυτά.

Σημειώστε ότι αυτή η ομάδα είναι πιθανώς ο μέγιστος αριθμός στοιχείων που θα έχετε στο τραπέζι σας. Ανάλογα με την απλότητα του εστιατορίου, μπορείτε να βρείτε μόνο το μπολ, το πιάτο και μια σειρά από chopsticks.

Περιγραφή: Υγρό λούτρινο

Το ύφασμα πρέπει να σκουπίσει τα χέρια σας πριν και κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ορισμένα κινέζικα τρόφιμα απαιτούν τη χρήση των χεριών σας, έτσι είναι χρήσιμο να έχετε το πανί. Δεν θα σας δοθεί πάντα και μερικές φορές μπορεί να υπάρχει μικρή επιβάρυνση γι 'αυτό.

Περιγραφή: Μπολ και κουτάλι

Υπάρχει περιφερειακή διαφορά στη χρήση. Στο νότο, οι άνθρωποι υπηρετούν τους εαυτούς τους από τα κοινόχρηστα πιάτα στο μικρό τους μπολ και φτύνουν οστά, δέρμα κλπ. Πάνω στην πλάκα. Αλλού, το κύπελλο αποθηκεύεται για σούπα ή τηγανητό ρύζι. Εάν χρησιμοποιείτε το μπολ σας για φαγητό και στη συνέχεια σερβίρεται σούπα ή τηγανητό ρύζι (που έρχεται συνήθως στο τέλος ενός γεύματος), τότε απλά ζητήστε ένα καθαρό μπολ.

Περιγραφή: Μικρή σάλτσα σάλτσας

Αυτό το μικρό μπολ χρησιμοποιείται για την εμβάπτιση σάλτσας. Συνήθως κινέζικο ξίδι που είναι πλούσιο σε καφέ χρώμα σερβίρεται εδώ. Συνήθως η σάλτσα σόγιας δεν χρησιμοποιείται για εμβάπτιση.

Περιγραφή: Ποτήρι κρασιού

Σε ένα δείπνο, ένα ποτήρι κρασιού μπορεί να είναι παρόν. Θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε κοινοτικού αλκοόλ που παραγγείλατε.

Μην εκπλαγείτε εάν όταν το αλκοόλ χυθεί, το γυαλί γεμίζεται ακριβώς στην κορυφή. Αυτό είναι φυσιολογικό στα κινέζικα δείπνα, αλλά όσο πιο γρήγορα εξαντλίζετε το ποτήρι σας, τόσο πιο γρήγορα θα γεμίσει, οπότε προσέξτε.

Περιγραφή: Τσάι / Κύπελλο τσαγιού

Συνήθως η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης ένα κύπελλο τσαγιού. Μερικές φορές το τσάι σερβίρεται σε ένα ποτήρι.

Περιγραφή: Κουτάλι και Chopsticks

Η ρύθμιση πίνακα δεν θα έχει πάντα ένα κουτάλι, αλλά θα έχει πάντα chopsticks.

Περιγραφή: Πλάκα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω σε σχέση με το μπολ και το κουτάλι, το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σερβίρει μόνος του φαγητό ή για να κρατάει τα μη εδώδιμα κομμάτια. (Πολλά κινέζικα κρέατα, ειδικά κοτόπουλο, σερβίρονται με τα οστά μέσα. Αυτά δεν τρώγονται).

Συχνά, το πιάτο σας γεμίζει με σάλτσα ή άλλα πράγματα και ίσως χρειαστεί καθαρό, καθώς σερβίρονται νέα πιάτα. Ρωτήστε το διακομιστή σας για ένα νέο - είναι απόλυτα αναμενόμενο και κατάλληλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί θα σας δώσουν αυτόματα μια νέα πινακίδα όταν σερβίρεται ένας νέος γύρος πιάτων.

Περιγραφή: Σερβιέτα

Είναι πράγματι πολύ σπάνιο να βρούμε μια σερβιέτα σε ένα κινέζικο εστιατόριο. Εάν έχετε ένα, η εθιμοτυπία είναι να βάζετε μια γωνία κάτω από το πιάτο σας και στη συνέχεια αφήστε την να κρεμάσει στην αγκαλιά σας. Εάν αισθάνεστε πιο άνετα βάζοντας τη σερβιέτα στην αγκαλιά σας, αυτό είναι αποδεκτό.

Πού είναι το μπολ με ρύζι;

Δεν θα βρείτε ένα συγκεκριμένο μπολ για το ρύζι στο τραπέζι. Στην πραγματικότητα, δεν θα σας δοθεί ένα μπολ με άσπρο ρύζι, εκτός αν το ζητήσετε συγκεκριμένα. Το τηγανισμένο ρύζι, αν παραγγελθεί, θα σερβιριστεί στην οικογένεια του στυλ στο κέντρο του τραπεζιού. Το λευκό ρύζι θα σερβιριστεί σε μεμονωμένα μπολ.

Το ρύζι τρώγεται συνήθως στο τέλος του γεύματος. Εάν θέλετε να έχετε ρύζι με το γεύμα σας, τότε πρέπει να το ζητήσετε από το διακομιστή σας. Συχνά πρέπει να το ζητήσετε επανειλημμένα, καθώς δεν σκέφτονται να το φέρουν όταν τα πιάτα σερβίρονται.