Προετοιμασία για ένα ταξίδι σε μακρινή Κίνα

Θα χρειαστεί να αποκομίσετε βίζα, υγεία, χρήματα, ασφάλεια τροφίμων και πολλά άλλα

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στην Κίνα είναι μια συναρπαστική περιπέτεια από μόνη της. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε προτού να πάτε, και μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν καν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Για παράδειγμα, ενώ οι Αμερικανοί πολίτες δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν σε πολλές χώρες, σίγουρα θα χρειαστεί να φτάσετε στην Κίνα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα προϊόντα, όπως προσωπικά είδη υγείας και υγιεινής, που θα θέλετε να φέρετε από το σπίτι. Η Κίνα είναι μια πολύ διαφορετική κουλτούρα και υπάρχει μια καλή ευκαιρία να μην βρείτε όλα όσα χρειάζεστε εκεί.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά πράγματα που θα πρέπει να οργανώσετε πριν από ένα ταξίδι στην Κίνα. Θα κάνατε καλά να διαβάσετε τον πολύ χρήσιμο κατάλογο ελέγχου των ταξιδιωτών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος περιλαμβάνει συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για οποιοδήποτε ταξίδι στο εξωτερικό και οτιδήποτε κρατικό τμήμα δημοσιεύει ηλεκτρονικά για την Κίνα.

Διαβατήρια και θεωρήσεις

Φυσικά, θα χρειαστεί να έχετε έγκυρο διαβατήριο για να επισκεφθείτε την Κίνα και αυτές εκδίδονται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μπορείτε να ανανεώσετε το διαβατήριό σας ή να αποκτήσετε ένα νέο διαδικτυακό. Μια εφαρμογή ρουτίνας διαρκεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες από τη στιγμή που υποβάλλετε αίτηση για το χρόνο που λαμβάνετε το διαβατήριό σας. Αν το χρειάζεστε εντός δύο έως τριών εβδομάδων, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το κοντινότερο γραφείο Passport (επίσης γνωστό ως κέντρο διαβατηρίου ή γραφείο), όπου θα ζητήσετε ένα "διαβατήριο". Για να υποβάλετε αυτό το αίτημα, θα πρέπει να έχετε αποδεικτικά στοιχεία για τα άμεσα διεθνή ταξίδια, όπως ένα εισιτήριο και το "ταχεία χρέωση", καθώς και ένα ραντεβού για κάθε αίτηση που υποβλήθηκε αυτοπροσώπως.

Για να προγραμματίσετε μια συνάντηση, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού διαβατηρίου.

Τα διαβατήρια είναι συνήθως λίγο περισσότερα από $ 100 για ένα πρώτο διαβατήριο ενηλίκων, ένα διαβατήριο ανανέωσης ενηλίκων και ένα διαβατήριο ανηλίκου. (Ακόμα και τα νεογέννητα μωρά όπως τα νεογέννητα χρειάζονται διαβατήρια.) Η αμοιβή για την αποστολή ενός διαβατηρίου είναι μικρότερη από $ 100, και για μερικά ακόμα δολάρια, το Υπουργείο Εξωτερικών θα κανονίσει την παράδοση για μια μέρα στην άλλη.

Είναι επίσης δυνατό να αποκτήσετε ένα διαβατήριο σε οκτώ ημέρες ή λιγότερο (που ονομάζεται "επείγουσα στο πρακτορείο"), αλλά αυτό εκδίδεται από την τοπική υπηρεσία διαβατηρίων και θα πρέπει να ρωτήσετε τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα .

Χρειάζεστε επίσης μια κατάλληλη θεώρηση για να εισέλθετε και να ταξιδέψετε στην Κίνα. Οι θεωρήσεις εκδίδονται από την κινεζική πρεσβεία ή το γενικό προξενείο που εξυπηρετεί την περιοχή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε προσωπικά με την πρεσβεία ή με ένα κινεζικό προξενείο αν δεν σας ενοχλεί η γραφειοκρατία ή μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να πλοηγηθεί σε αυτό για εσάς.

Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας μπορεί να είναι σε θέση να διαχειριστεί τη διαδικασία για εσάς. Ή θα μπορούσατε να βρείτε έναν ειδικό πράκτορα βίζα σε μια μεγάλη πόλη κοντά σας, πηγαίνοντας στο διαδίκτυο και ψάχνοντας "να πάρετε την βίζα της Κίνας (την πόλη σας)". Θα πληρώσετε για τη θεώρηση, η οποία είναι συνήθως κάτω από $ 100, και αν χρησιμοποιείτε έναν ειδικό πράκτορα βίζα, θα πληρώσετε και τον πράκτορα.

Ανησυχίες για την υγεία

Έχετε ακούσει για το SARS και τη γρίπη των πτηνών. Ανησυχείτε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ακυρώσετε το ταξίδι σας στην Κίνα. Είναι πάντα έξυπνο να λαμβάνετε προφυλάξεις και να διερευνήσετε τις τελευταίες πληροφορίες για το τι συμβαίνει υγιεινά στην περιοχή που θα επισκεφθείτε. Προς το παρόν, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC) δεν απαιτεί εμβολιασμούς προτού ταξιδέψετε στην Κίνα, αλλά οι γιατροί του CDC κάνουν μια πλήρη σειρά συστάσεων όπου υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ελέγξτε τις ειδοποιήσεις για την υγεία των ταξιδιωτών του CDC πολύ πριν φύγετε και πλησιάζετε το χρόνο που αφήνετε για να δείτε αν παρουσιάστηκε νέος κίνδυνος για την υγεία που μπορεί να απαιτήσει εμβολιασμό. Υπάρχουν τρία επίπεδα ανακοινώσεων:

Υπάρχουν επίσης πρακτικές κοινής λογικής. Για παράδειγμα, πίνετε πάντοτε εμφιαλωμένο νερό στην Κίνα, ποτέ μην βγάζετε νερό. Και πάντα να είστε προσεκτικοί σχετικά με την καθαριότητα του τόπου που τρώτε. είναι αντίθετο, αλλά το street food, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο φρέσκα διαθέσιμα και θα μπορούσε να είναι ανώτερο από τα τρόφιμα του ξενοδοχείου. Ρωτήστε τοπικά τις ερωτήσεις για να μάθετε τι είναι καλύτερο. Πάρτε μαζί σας μερικά βασικά ιατρικά και ιατρικά βιβλία ή ξέρετε πού να ψάξετε στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, πάρτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών και φάρμακα όπως ένα καλό αντιόξινο που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση που έχετε μια δοκιμασία με ένα κακό κουτάλι.

Θέματα χρημάτων

Στο παρελθόν, οι επιταγές των ταξιδιωτών ήταν ο τρόπος να μεταφέρετε χρήματα όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Τώρα, με την επικράτηση διεθνών ΑΤΜ και πιστωτικών καρτών , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους βολικούς τρόπους για να κάνετε τις αγορές σας. Μάθετε για το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν ή το γιουάν πριν φύγετε. Σημειώστε ότι η Κίνα διατηρεί την αξία του νομίσματός της χαμηλά έναντι του δολαρίου για να επιτρέψει τις φτηνές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να βρείτε ευκαιρίες στην Κίνα. Ελέγξτε τη συναλλαγματική ισοτιμία πριν φύγετε για να έχετε μια καλή ιδέα για το πόσο θα χρειαστεί να ανταλλάξετε στο αεροδρόμιο.

Ταξιδεύοντας με μικρά παιδιά

Το ταξίδι με τα παιδιά είναι αγχωτικό. Αλλά μπορείτε να ανακουφίσετε μερικά από αυτό το άγχος φέρνοντας ό, τι χρειάζεστε και αγοράζοντας τα υπόλοιπα. Η προετοιμασία είναι το μεγαλύτερο μέρος της μάχης όταν έχετε τα παιδιά στη ρυμούλκηση, έτσι ώστε να είναι εύκολο για τον εαυτό σας. Γνωρίζοντας τι είδους δραστηριότητες είναι διαθέσιμες για μικρά παιδιά είναι επίσης χρήσιμη, διότι σε κάποιο σημείο θα βαρεθούν με ναούς και μνημεία.

Σχεδιάζοντας το δρομολόγιό σας

Τώρα που έχετε τα κοσμικά κομμάτια έξω από το δρόμο, ήρθε η ώρα να επικεντρωθεί στον προγραμματισμό της διαδρομής σας. Είσαι σε έντονα φώτα και μεγάλες πόλεις; Τότε μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε στη Σαγκάη. Ίσως θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μακρά ιστορία της Κίνας, οπότε αξίζει να εξερευνήσετε το Σινικό Τείχος . Ό, τι κι αν αποφασίσετε, θα εξαντλήσετε το χρόνο σας για προγραμματισμό προτού εξαντλήσετε τις δυνατότητες.

Συσκευασία με σύνεση

Το πιο σημαντικό: Πακέτο φως. Θα καταλήξετε πιθανώς να κάνετε τόσα πολλά ψώνια που θα γεμίσετε τη βαλίτσα σας με αγορές. Έτσι δεν φέρνετε πολλά μαζί σας. δεν θα το χρειαστείτε.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε μαζί σας. Όπως λέει και η παροιμία, αν δεν θέλετε να βρέξει, φέρτε μια ομπρέλα. Να είστε προετοιμασμένοι στο μέτωπο της υγείας και να φέρνετε μαζί ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για μικρές ασθένειες σε περίπτωση εμφάνισης. Εάν το έχετε μαζί σας, ελπίζουμε ότι δεν θα το χρειαστείτε.

Πώς να αποφύγετε την καταστροφή του ταξιδιού σας στην Κίνα

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Κίνα που θα θέλετε να εστιάσετε στο καλό. Όπως με κάθε νέα χώρα και πολιτισμό που συναντάτε, υπάρχουν ενόχληση και ερεθισμούς. Και υπάρχουν πολλά στην Κίνα. Αλλά μην αφήστε τους να σας κατεβάσουν. Είναι καλύτερο να μάθουν τι είναι και να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από αυτά. Ακολουθήστε το απλό αστάρι μας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταστρέψετε το ταξίδι σας.