Ένας οδηγός επισκεπτών του ζωολογικού κήπου Taipei, ένα υπέροχο μέρος για παιδιά

Στην Ταϊβάν για τις διακοπές του Οκτωβρίου από τη Σαγκάη, δυστυχώς, χρονομετρήσαμε το μικρό ταξίδι μας με τυφώνα. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες βροχής, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο Ζωολογικό Κήπο του Ταϊπέι από τότε που οι ηλεκτρονικές πληροφορίες μας έδειξαν ότι υπήρχαν πολλά εσωτερικά περίπτερα. Σκεφτήκαμε, γιατί όχι; Οπλισμένοι με ομπρέλες και αδιάβροχα, ήμασταν έτοιμοι να βγούμε έξω για μια αλλαγή.

Λεπτομέριες

Εγκαταστάσεις

Χαρακτηριστικά

Ο ζωολογικός κήπος είναι πολύ μεγάλος. Μεγάλη και στενή, είναι χτισμένη στην πλευρά ενός από τους λόφους της Ταϊπέι, έτσι ώστε να περνάτε μέσα από το ζωολογικό κήπο, θα πάτε ανηφορικά. Διαθέτει 12 υπαίθριους χώρους για ζώα και 10 εσωτερικούς χώρους (έτσι σκέφτεται να πάει στη βροχή). Είναι σχετικά καινούργιο με όμορφο εξωραϊσμό, άφθονα μέρη για πικ-νικ και ξεκούραση και πολύ ωραία περιβόλια ζώων (αν και μερικοί μοιάζουν σαν να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια ανακαίνιση).

Εξωτερικοί περιβλήματα

Τα υπαίθρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ζώνη ζώου "Formosan" που περιλαμβάνει ζώα που προέρχονται από το νησί της Ταϊβάν, κήπο Fern, κοιλάδα εντόμων, ζωολογικός κήπος για τα παιδιά, ασιατικά τροπικά δάση τροπικών δασών, υδάτινο κήπο, αυστραλιανά ζώα, ζώα της ερήμου, αφρικανικά ζώα, Ζώα μέτριας ζώνης και πάρκο υγροτόπων.

Ίσως λόγω της βροχής, ήμασταν εντυπωσιασμένοι από τον εκθέτη του hippo - το καλύτερο που έχω δει έξω από το να βλέπω άγριες στο Serengeti . Σε ένα πολύ μεγάλο περίβολο, μπορείτε να κοιτάξετε κάτω από μια μεγάλη λίμνη γεμάτη με ιπποπόταμους. Οι μικροσκοπικοί ιπποπόταμοι εκτείνονται σε μια περιοχή πάνω από το μεγάλο περίβλημα του ιπποπόταμου.

Χαρακτηριστικά εσωτερικού χώρου

Τα εσωτερικά καταλύματα περιλαμβάνουν ένα εκπαιδευτικό κέντρο, το Insectarium, το "διάδρομο διατήρησης", το θέατρο για παιδιά, το σπίτι Koala, μια ειδική εκθεσιακή κατοικία, νυχτερινή κατοικία, ψυχρό σπίτι εξοικονόμησης ενέργειας, αμφίβια και ερπετά και σπίτι πιγκουίνων.

Μέσα στο ειδικό εκθεσιακό σπίτι, όταν επισκεφθήκαμε ήταν κάποιοι Γίγαντες Πάντες που έφθασαν σαφώς πολλούς επισκέπτες σε πολυάσχολες μέρες (κατά τη διάρκεια της βροχερής επίσκεψής μας ήμασταν τρεις από περίπου 7 συνολικά επισκέπτες). Το πιο συναρπαστικό για εμάς ήταν το σπίτι του κοάλα. Κάθε από το δικό τους δέντρο, μας άρεσε να παρακολουθούμε αυτά τα μαζεμένα παιδιά να αναβάλλουν.

Φιλικό προς τα παιδιά;

Ναι πολύ. Υπήρχαν μερικές θέσεις όπου κάποιος θα έπρεπε να φέρει ένα καροτσάκι πάνω ή κάτω από τις σκάλες αλλά ως επί το πλείστον, υπάρχουν ράμπες και σχετικά ομαλή έλαση.

Σχόλια οδηγού

Αν έχετε φόβο ποιότητας όταν πρόκειται για ασιατικούς ζωολογικούς κήπους, μπορείτε να το βάλετε για να ξεκουραστείτε όταν επισκέπτεστε το ζωολογικό κήπο του Ταϊπέι. Πιθανώς δεύτερο μόνο στο διάσημο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης, είναι πραγματικά ένας υπέροχος χώρος με όμορφους κήπους, άφθονο διασκέδαση, ενδιαφέροντα ζώα και αρκετό χώρο για τα παιδιά να τρέχουν και να έχουν καλό χρόνο, ενώ οι γονείς περπατούν μέσα από το φαρδύ, καροτσάκι φιλικό, όμορφα διαμορφωμένα μονοπάτια.

Παρά τη βροχή, απολαύσαμε τους εαυτούς μας και ήταν ευτυχείς να βγούμε έξω.

Το πάρκο είναι πολύ πράσινο και πλούσιο και στη συνέχεια τα ζώα διασκέδαση για να δείτε (η βροχή δεν φαίνεται να τους ενοχλεί πολύ).