Βασικά στοιχεία συσκευασίας για το ταξίδι σας στην Κίνα

Η Κίνα είναι ο παράδεισος του αγοραστή . Αλλά πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μπορείτε να βρείτε. Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής, ίσως να το βρείτε, αλλά το θέμα μας είναι ότι τα στοιχεία αυτής της λίστας είναι δύσκολο να βρεθούν. Μπορεί να χρειαστεί να βρείτε το σωστό μπακάλικο εισαγωγής ή να φτάσετε σε ένα φαρμακείο σε ένα κινεζικό νοσοκομείο για να βρείτε αυτά τα αντικείμενα.

Και ποιος θέλει να ξοδέψει πολύτιμα αξιοθέατα και να αναζητήσει τον πολιτισμό, προσπαθώντας να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο είδος βιταμίνης που ξέχασα να φέρετε;

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να φέρετε τα βασικά σας στοιχεία

Αυτή η λίστα των στοιχείων είναι πράγματα στη λίστα συσκευασίας που θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι φέρετε μαζί σας. Καταρχάς, ορισμένα από αυτά τα στοιχεία είναι πολύ περιορισμένα στην Κίνα. Μπορεί να μπορείτε να τα βρείτε μόνο σε καταστήματα που εξυπηρετούν μεγάλες κοινότητες expat όπως αυτές του Πεκίνου ή της Σαγκάης. Ή, τα εμπορικά σήματα που μπορείτε να βρείτε στην Κίνα θα είναι περιορισμένα και ίσως διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εντοπίσετε μια γερμανική έκδοση του αντικειμένου σας, αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε τα συστατικά.

Ειδικά αν σχεδιάζετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας από την πεπατημένη διαδρομή, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα στοιχεία μαζί με σας όταν έρχεστε. Όπου πηγαίνετε, μπορεί να είστε τυχεροί να βρείτε ακόμη και ένα σούπερ μάρκετ με οδοντόπαστα, αλλά ξεχνάτε το οδοντικό νήμα!

Μην εγκαταλείπετε το σπίτι χωρίς αυτά τα σημαντικά στοιχεία

Αποσμητικό με αντιιδρωτικά. Αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί στην Κίνα. Το αποσμητικό μπορεί μερικές φορές να βρεθεί σε μεγάλα σούπερ μάρκετ με τμήμα προσωπικών ειδών ή αλυσίδες καταστημάτων φαρμάκων όπως το Watson, αλλά η εύρεση αποσμητικού με αντιιδρωτικό είναι σχεδόν αδύνατο.

Σαμπουάν και κοντίσιονερ . Φυσικά, μπορείτε να βρείτε σαμπουάν και κλιματιστικό. Αλλά αν είστε σίγουροι για ορισμένες μάρκες, θα σας πρότεινα να το φέρετε μαζί σας. Υπάρχουν κάποιες γνωστές μάρκες, όπως η L'oreal και η Vidal Sassoon, αλλά η φόρμουλα είναι διαφορετική (φυσικά, γίνεται για την τοπική αγορά).

Άλλα προμήθειες για τα μαλλιά . Και πάλι, ορισμένα προϊόντα είναι διαθέσιμα, αλλά οι τύποι διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το προτιμώμενο μους, το τζελ, το σπρέι μαλλιών κτλ.

Προϊόντα ομορφιάς και υγραντήρες. Μεγάλα πολυκαταστήματα σε πόλεις θα έχουν μακιγιάζ μακιγιάζ με όλες τις ίδιες μάρκες που είστε (ίσως) εξοικειωμένοι με το σπίτι. Ωστόσο, όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται με σημαντικό φόρο εισαγωγής συνδεδεμένο. Ενώ θα μπορούσατε να βρείτε τη μάρκα σας, θα καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα για αυτό από ότι κάνετε στο σπίτι σας.

Αντηλιακό. Ενώ κάποιες μάρκες αντηλιακού έχουν γίνει ευρύτερα διαθέσιμες, αυτές που πωλούνται στην Κίνα ευνοούν περισσότερο την κινεζική αγορά και την επιθυμία των γυναικών για προϊόντα λεύκανσης. Ο παράγοντας SPF θα είναι 50 και άνω και συχνά θα έχει ένα λευκαντικό. Τούτου λεχθέντος, το αντιηλιακό μάρκας Nivea διατίθεται σε ορισμένα καταστήματα ευκολίας. Σε ένα τσίμπημα, μπορείτε να το βρείτε.

Εντομοαπωθητικό . Η μάρκα OFF έχει γίνει ευρύτερα διαθέσιμη σε ορισμένα καταστήματα στη Σαγκάη, αλλά δεν βρήκαμε κανένα τοπικό εμπορικό σήμα που να είναι πολύ αποτελεσματικό. Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά και ανησυχείτε για τα συστατικά του εντομοαπωθητικού, τότε το φέρετε από το σπίτι.

Ταμπόν. Τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι ευρέως διαθέσιμα σε μια ζαχαροπλαστική σειρά παραλλαγών, αλλά τα ταμπόν είναι διαθέσιμα μόνο στα σούπερ μάρκετ των expat σε περιορισμένη προσφορά.

Φάρμακα. Πολλά παρόμοια φάρμακα είναι διαθέσιμα στην Κίνα, αλλά δεν θέλετε να περάσετε χρόνο προσπαθώντας να υπολογίσετε ένα τοπικό φαρμακείο όταν θέλετε απλά κάποια ασπιρίνη. Φέρτε μαζί σας αλλεργία, κεφαλαλγία, ναυτία / διάρροια, έλεγχο των γεννήσεων και άλλα φάρμακα. Δείτε επίσης αυτή την εύχρηστη λίστα πρώτων βοηθειών για ταξίδια στην Κίνα. Επίσης, φροντίστε να φέρετε τις βιταμίνες σας .

Παπούτσια . Εάν έχετε το χρόνο ή την ανάγκη, μπορείτε να έχετε ακριβώς για κάθε κομμάτι ρούχα προσαρμοσμένο για εσάς, αλλά παπούτσια, αν τα πόδια σας είναι μεγάλα, θα είναι δύσκολο να βρεθεί. Ένας άλλος λόγος για να είστε βέβαιοι να φέρετε εφεδρικά παπούτσια είναι ότι αν ταξιδεύετε και τα παπούτσια σας βρέχονται, ίσως να μην έχετε χρόνο για να τα στεγνώσετε πριν προχωρήσετε στην επόμενη θέση.