Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο Μεξικό

Σημειώστε αυτούς τους σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου προτού πάτε

Κανείς δεν πηγαίνει διακοπές που αναμένει κάτι κακό , αλλά θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για έκτακτη ανάγκη, ανεξάρτητα από το πού θα ταξιδέψετε. Όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στο Μεξικό , υπάρχουν μερικοί τρόποι να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν ο χρόνος μπορεί να είναι ουσιαστικός.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στο Μεξικό

Οποιοσδήποτε τύπος έκτακτης ανάγκης μπορεί να αντιμετωπίσετε, τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης του Μεξικού και ο αριθμός βοήθειας πολίτη της πρεσβείας ή του προξενείου της χώρας σας.

Άλλοι αριθμοί που είναι καλός είναι ο αριθμός τουριστικής βοήθειας και ο αριθμός για τους Άγγελους Βερντς, μια υπηρεσία οδικής βοήθειας που προσφέρει γενική τουριστική βοήθεια και πληροφόρηση. Οι Πράσινοι Άγγελοι μπορούν να κληθούν στο 078 και έχουν χειριστές που μιλούν αγγλικά, ενώ άλλοι μεξικανοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης μπορεί να μην είναι.

Όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν έχετε έκτακτη ανάγκη, μπορείτε να καλέσετε 911 δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Πώς να επικοινωνήσετε με τις αμερικανικές και καναδικές πρεσβείες

Να γνωρίζετε ποιο προξενείο βρίσκεται πιο κοντά στον προορισμό σας και να έχετε στο χέρι τον τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας πολίτη. Υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και άλλα πράγματα που δεν μπορούν, αλλά μπορεί να είναι σε θέση να σας συμβουλέψουν για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σας. Βρείτε την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο στη λίστα των προξενείων των ΗΠΑ στο Μεξικό και στα καναδικά προξενεία στο Μεξικό.

Το κοντινότερο προξενείο ίσως μπορεί να σας προσφέρει περισσότερη βοήθεια, αλλά αυτοί είναι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης για τις αμερικανικές και καναδικές πρεσβείες στο Μεξικό:

Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μεξικό : Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που επηρεάζει άμεσα έναν Αμερικανό πολίτη στο Μεξικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία για βοήθεια. Στην πόλη του Μεξικού, καλέστε 5080-2000. Για αλλού στο Μεξικό, καλέστε πρώτα τον κωδικό περιοχής, οπότε θα καλέσετε 01-55-5080-2000. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλέστε 011-52-55-5080-2000.

Κατά τις εργάσιμες ώρες, επιλέξτε την επέκταση 4440 για να φτάσετε στις Υπηρεσίες Αμερικανών Πολιτών. Εκτός των ωρών λειτουργίας, πατήστε "0" για να μιλήσετε με έναν χειριστή και να ζητήσετε να συνδεθείτε με τον υπάλληλο που εργάζεται.

Καναδική πρεσβεία στο Μεξικό : Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν καναδούς πολίτες στο Μεξικό, καλέστε την πρεσβεία στο 52-55-5724-7900 στην ευρύτερη περιοχή του Μεξικού. Εάν βρίσκεστε έξω από το Mexico City , μπορείτε να φτάσετε στο προξενικό τμήμα καλώντας χωρίς χρέωση το 01-800-706-2900. Αυτός ο αριθμός είναι διαθέσιμος 24 ώρες την ημέρα.

Πριν φύγετε για το Μεξικό

Δημιουργήστε αντίγραφα σημαντικών εγγράφων . Όταν είναι δυνατόν, αφήστε το διαβατήριό σας στο ξενοδοχείο σας ασφαλές και φέρτε ένα αντίγραφο μαζί σας. Επίσης, σαρώστε τα έγγραφά σας και τα στείλετε στον εαυτό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά online εάν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα.

Πείτε την οικογένεια και τους φίλους σας στο σπίτι τη διαδρομή σας. Δεν χρειάζεται να τους αφήσετε να γνωρίζουν κάθε σας κίνηση, αλλά κάποιος πρέπει να ξέρει πού θα είστε. Ελέγξτε μαζί τους σε τακτική βάση, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι σε εσάς, θα γνωρίζουν πού βρίσκεστε.

Εγγραφείτε στο ταξίδι σας. Εάν ταξιδεύετε στο Μεξικό για περισσότερες από μία μέρες, δηλώστε το ταξίδι σας με το προξενείο σας πριν την αναχώρησή σας, ώστε να σας ενημερώσουν και να σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών ή πολιτικών συγκρούσεων.

Αγοράστε ασφάλιση ταξιδιού ή / και ασφάλισης υγείας. Δείτε τον καλύτερο τύπο ταξιδιωτικής ασφάλισης για τις ανάγκες σας. Ίσως θελήσετε να εξετάσετε την ασφάλιση που έχει κάλυψη εκκένωσης, ειδικά εάν θα επισκεφθείτε περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων ή των κύριων τουριστικών προορισμών. Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε ασφάλεια εάν θα συμμετάσχετε σε δραστηριότητες περιπέτειας.