Μεξικάνικες τουριστικές κάρτες και πώς να πάρει ένα

Μια τουριστική κάρτα, αποκαλούμενη επίσης FMM ("Forma Migratoria Múltiple", προηγουμένως αναφερόμενη ως FMT), αποτελεί άδεια τουριστών που απαιτείται για όλους τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στο Μεξικό, οι οποίοι δεν θα ασκούν οποιαδήποτε αμειβόμενη εργασία. Οι τουριστικές κάρτες μπορούν να ισχύουν έως 180 ημέρες και να επιτρέπουν στον κάτοχό τους να παραμείνει στο Μεξικό ως τουρίστας για το χρόνο που έχει παραχωρηθεί. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την τουριστική σας κάρτα και κρατάτε την σε ασφαλές μέρος, καθώς θα χρειαστεί να το παραδώσετε όταν αναχωρείτε από τη χώρα.

Οι αλλοδαποί που θα εργάζονται στο Μεξικό καλούνται να λάβουν θεώρηση εργασίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM).

Ζώνη συνόρων

Στο παρελθόν, οι ταξιδιώτες που παρέμεναν στη ζώνη των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών για διάστημα έως 72 ωρών δεν χρειάζονταν τουριστική κάρτα. (Η συνοριακή ζώνη αποτελείται από μια περιοχή περίπου 20 χλμ. Στο Μεξικό από τα αμερικανικά σύνορα και περιλάμβανε επίσης την πλειονότητα της Baja California και της "ελεύθερης ζώνης Sonora".) Ωστόσο, τώρα η τουριστική κάρτα απαιτείται για όλους τους μη Μεξικάνους επισκέπτες χώρα που θα παραμείνει για λιγότερους από έξι μήνες.

Τουριστικές Κάρτες

Υπάρχει χρέωση περίπου $ 23 USD για μια τουριστική κάρτα. Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς ή σε κρουαζιέρα, η χρέωση για την τουριστική σας κάρτα περιλαμβάνεται στο κόστος του ταξιδιού σας και θα σας δοθεί η κάρτα για να συμπληρώσετε. Αν ταξιδεύετε πάνω από τη γη μπορείτε να παραλάβετε μια τουριστική κάρτα στο σημείο εισόδου σας ή από ένα προξενείο του Μεξικού πριν από την αναχώρησή σας.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να κάνετε την πληρωμή για την τουριστική σας κάρτα σε μια τράπεζα μετά την άφιξή σας στο Μεξικό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού (INM) επιτρέπει πλέον στους ταξιδιώτες να υποβάλλουν αίτηση για online τουριστική κάρτα έως και 7 ημέρες πριν από την είσοδό τους στο Μεξικό. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα και, εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, να πληρώσετε για την τουριστική κάρτα στο διαδίκτυο.

Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, η χρέωση περιλαμβάνεται στο εισιτήριο αεροπλάνου σας, οπότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε ξανά. Απλά θυμηθείτε ότι η τουριστική κάρτα πρέπει να σφραγίζεται από έναν υπάλληλο μετανάστευσης όταν μπαίνετε στο Μεξικό, αλλιώς δεν είναι έγκυρη. Υποβάλετε αίτηση για online τουριστική κάρτα στον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης του Μεξικού: ηλεκτρονική εφαρμογή FMM.

Με την άφιξή σας στο Μεξικό, θα παρουσιάσετε την πλήρη τουριστική κάρτα στον υπάλληλο μετανάστευσης, ο οποίος θα το σφραγίσει και θα γράψει τον αριθμό ημερών που επιτρέπεται να παραμείνετε στη χώρα. Το ανώτατο όριο είναι 180 ημέρες ή 6 μήνες, αλλά ο χρόνος που πραγματικά δίνεται είναι στη διακριτική ευχέρεια του μεταναστευτικού υπαλλήλου (συνήθως μόνο 30 με 60 ημέρες χορηγείται αρχικά), για μεγαλύτερες διαμονές, η τουριστική κάρτα θα πρέπει να παραταθεί.

Πρέπει να φυλάσσετε την τουριστική σας κάρτα σε ασφαλές μέρος, για παράδειγμα, τοποθετημένη στις σελίδες του διαβατηρίου σας. Κατά την έξοδο από τη χώρα πρέπει να παραδώσετε την τουριστική σας κάρτα σε αξιωματούχους μετανάστευσης. Εάν δεν έχετε την τουριστική σας κάρτα ή εάν η τουριστική σας κάρτα έχει λήξει, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Αν χάσετε την κάρτα σας

Εάν η τουριστική σας κάρτα χάσει ή κλαπεί, θα χρειαστεί να πληρώσετε μια αμοιβή για να πάρετε μια τουριστική κάρτα αντικατάστασης σε ένα γραφείο μετανάστευσης, ή μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο όταν βγείτε από τη χώρα.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν χάσατε την τουριστική σας κάρτα .

Επέκταση της Τουριστικής σας Κάρτας

Εάν επιθυμείτε να μείνετε στο Μεξικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον χρόνο που έχετε παραχωρήσει στην τουριστική σας κάρτα, θα χρειαστεί να την παρατείνετε. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στον τουρίστα να παραμείνει περισσότερο από 180 ημέρες. αν θέλετε να παραμείνετε περισσότερο, θα πρέπει να φύγετε και να επανεισάγετε τη χώρα ή να υποβάλετε αίτηση για διαφορετικό τύπο θεώρησης.

Μάθετε πώς μπορείτε να επεκτείνετε την τουριστική σας κάρτα .

Περισσότερα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα