Τι να κάνω εάν χάσω την τουριστική μου κάρτα στο Μεξικό;

Ερώτηση: Τι να κάνω αν χάσω την τουριστική μου κάρτα του Μεξικού;

Ως τουρίστας στο Μεξικό, πρέπει να έχετε έγκυρη κάρτα τουριστών (FMT). Θα σας ζητηθεί να παραδώσετε αυτή την τουριστική κάρτα κατά την αναχώρηση από τη χώρα και εάν δεν την έχετε, θα σας επιβληθεί πρόστιμο. Δείτε πώς μπορείτε να προμηθευτείτε μια τουριστική κάρτα αντικατάστασης.

Απάντηση: Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού (INM), πρέπει να καταθέσετε μια έκθεση αστυνομίας για να τεκμηριώσετε την απώλεια ή την κλοπή της τουριστικής σας κάρτας και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο γραφείο INM με το διαβατήριό σας ή άλλο αναγνωριστικό, .

Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα έντυπο, τότε θα πρέπει να πάτε στην τράπεζα για να κάνετε την πληρωμή σας για την αντικατάσταση της τουριστικής σας κάρτας και να επιστρέψετε στο γραφείο της INM με απόδειξη πληρωμής για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να λάβετε τον τουριστικό σας αναπληρωτή κάρτα.

Εάν ο χρόνος σας στο Μεξικό είναι σύντομος, μπορείτε να αποφασίσετε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τρώει πάρα πολύ στον πολύτιμο χρόνο διακοπών σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποφασίσετε να περιμένετε μέχρι να φύγετε από τη χώρα και να πληρώσετε πρόστιμο στο αεροδρόμιο για μη παρουσίαση τουριστικής κάρτας (περίπου $ 40 USD).

Η αντικατάσταση της τουριστικής σας κάρτας μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία! Εξοικονομήστε τον κόπο και φροντίστε καλά. Κάντε ένα αντίγραφο της τουριστικής σας κάρτας και μεταφέρετε το με ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας. Κρατήστε το πρωτότυπο διπλωμένο στο διαβατήριό σας σε ασφαλές μέρος (όπως το ασφαλές σας ξενοδοχείο).

Περισσότερα για τις τουριστικές κάρτες:
Τι είναι μια τουριστική κάρτα και πώς μπορώ να πάρω μία;


Πώς μπορώ να επεκτείνω την τουριστική μου κάρτα;