Απαιτήσεις διαβατηρίου για καναδούς πολίτες που ταξιδεύουν στο Μεξικό

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Καναδοί επισκέπτονται το Μεξικό κάθε χρόνο για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή (και συχνά και οι δύο), καθιστώντας το δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Καναδά. Πριν από το 2010, οι Καναδοί θα μπορούσαν να επισκεφθούν το Μεξικό με αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση πιστοποιητικό, όπως η άδεια οδήγησης και το πιστοποιητικό γέννησης, ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει και από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισέλθει σταδιακά στην Πρωτοβουλία Ταξιδιού στο Δυτικό Ημισφαίριο, οι απαιτήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων για καναδούς που ταξιδεύουν στο Βορρά Η Αμερική έχει γίνει πιο αυστηρή.

Οι Καναδοί που επιθυμούν να επισκεφθούν το Μεξικό σήμερα πρέπει να παρουσιάσουν ένα έγκυρο διαβατήριο.

Οι καναδοί πολίτες που δεν διαθέτουν έγκυρο διαβατήριο δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο Μεξικό και θα επιστραφούν στον Καναδά. Ορισμένες χώρες απαιτούν από τους επισκέπτες να κατέχουν διαβατήριο το οποίο ισχύει για αρκετούς μήνες πέρα ​​από την ώρα εισόδου. αυτό δεν ισχύει για το Μεξικό. Οι μεξικανικές αρχές δεν απαιτούν ελάχιστη περίοδο ισχύος των διαβατηρίων. Ωστόσο, το διαβατήριό σας πρέπει να είναι έγκυρο κατά τη στιγμή της εισόδου και για το χρονικό διάστημα που σκοπεύετε να παραμείνετε στο Μεξικό.

Απαιτήσεις για καναδούς κατοίκους

Εάν είστε μόνιμος κάτοικος στον Καναδά αλλά όχι καναδός πολίτης, πρέπει να προσκομίσετε μια κάρτα κατοίκου, ένα πιστοποιητικό ταυτότητας ή ένα ταξιδιωτικό έγγραφο προσφύγων. Είναι επίσης σκόπιμο να έχετε ένα διαβατήριο από τη χώρα της οποίας είστε πολίτης. Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να αρνηθούν να επιτρέψουν την επιβίβαση σε ταξιδιώτες που δεν φέρουν την κατάλληλη αναγνώριση.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλες απαιτήσεις εισόδου για να επισκεφθείτε το Μεξικό, επικοινωνήστε με την πρεσβεία ή την προξενική αρχή του Μεξικού που βρίσκεται κοντά σας.

Η απαίτηση διαβατηρίου για καναδούς ταξιδιώτες στο Μεξικό τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2010. Από την ημερομηνία αυτή, όλοι οι Καναδοί πολίτες χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στο Μεξικό.

Ένα διαβατήριο είναι η καλύτερη μορφή διεθνούς ταυτοποίησης και η κατοχή ενός μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή παρενοχλήσεων! Εδώ είναι η επίσημη λήψη του θέματος από την ιστοσελίδα του Passport Canada.

Εάν χάσετε το καναδικό διαβατήριό σας στο Μεξικό

Εάν το καναδικό διαβατήριό σας χάσει ή κλαπεί ενώ ταξιδεύετε στο Μεξικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία του Καναδά ή με το κοντινότερο προξενείο του Καναδά για να λάβετε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο αντικατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η Πρεσβεία του Καναδά βρίσκεται στην περιοχή Polanco της πόλης του Μεξικού και υπάρχουν προξενικές αρχές στο Ακαπούλκο, στο Cabo San Lucas, στο Κανκούν, στη Γκουανταλαχάρα, στο Μαζατλάν, στο Μοντερέι, στην Oaxaca, στο Playa Del Carmen, στο Puerto Vallarta και στην Τιχουάνα. Ανάλογα με τις περιστάσεις σας και κατά τη διακριτική ευχέρεια των καναδικών προξενικών υπαλλήλων, μπορείτε να αποκτήσετε ένα προσωρινό διαβατήριο, ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε το ταξίδι σας, αλλά θα πρέπει να αντικατασταθεί κατά την επιστροφή σας Καναδάς.

Επείγουσα βοήθεια για τους Καναδούς στο Μεξικό

Εάν αντιμετωπίζετε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ταξιδεύετε στο Μεξικό, να θυμάστε ότι ο αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης δεν είναι 911, είναι 066. Μπορείτε επίσης να λάβετε δίγλωσση βοήθεια από το Ángeles Verdes, καλώντας το 076. Προσφέρουν βοήθεια τόσο για τους οδηγούς στο Μεξικό καθώς και γενικότερη τουριστική βοήθεια.

Πρέπει επίσης να κρατήσετε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης της καναδικής πρεσβείας. Είναι (55) 5724-7900 στην ευρύτερη περιοχή του Μεξικού. Εάν βρίσκεστε εκτός της πόλης του Μεξικού, μπορείτε να φτάσετε στο προξενικό τμήμα καλώντας το 01-800-706-2900. Αυτός ο αριθμός χωρίς χρέωση είναι διαθέσιμος σε όλο το Μεξικό, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.